anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Autorităţile pentru concurenţă din UE ancheteaza Facebook pentru utilizarea datelor din publicitate

FaraUnID
Campion certificat

Comisia Europeană şi Autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie (CMA) au demarat vineri o anchetă care vizează reţeaua socială Facebook pentru a determina dacă aceasta a încălcat regulile privind concurenţa prin utilizarea datelor de la companiile care îşi fac reclamă pe Facebook, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 

Aceasta este prima anchetă antitrust demarată de comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, împotriva celei mai mari reţele sociale din lume dar o continuare a luptei executivului comunitar cu marii giganţi americani din domeniul tehnologiei.

Vestager a aplicat deja amenzi în valoare de peste 8 miliarde de euro grupului Google şi în prezent anchetează Amazon şi Apple.

 

În ancheta care priveşte Facebook, Margrethe Vestager se va concentra pe cantităţile mari de date pe care Facebook le colectează de la cele aproape şapte milioane de companii care îşi fac publicitate pe Facebook.

 

“Vom analiza în detaliu dacă aceste date conferă Facebook conferă un avantaj competitiv incorect în special în sectorul publicităţii online, unde oamenii cumpără şi vând zilnic bunuri, şi unde Facebook concurează cu companiile de la care colectează date. În economia digitală de astăzi, datele nu ar trebui să fie utilizate pentru a distorsiona competiţia”, a spus Vestager.

 

La rândul său, Autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie (CMA) a anunţat că a demarat propria sa anchetă pentru a stabili dacă Facebook abuzează de poziţia sa dominantă în social media sau publicitatea digitală prin colectarea şi utilizarea de date.

În replică, Facebook a informat că va coopera în totalitate cu executivul comunitar şi Autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie pentru a demonstra că aceste anchete sunt lipsite de fundament.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/facebook-in-vizorul-auto...

 

Daca aceste amenzi nu vor fi dublate si de unele directive, la nivel de EU, care sa previna acest tip abuz. ancheta aceasta nu este altceva decat apa de ploaie.

4 Răspunsuri 4

delfinas
#StarMember
E bine ca granzii netului sunt altoiți pe unde sunt prinși că fac legea.

Vio73
#StarMember
Este normal să fie vigilenți cu ceea ce se întâmplă! Sunt destul de multe probleme în ultima vreme și mi se pare corect să existe investigații!

dragonuroshu
Explorator
Cred ca o sa-i doară undeva pe cei de la facebook de o amenda de 1-2 milioane euro.

FaraUnID
Campion certificat
Amenzile date de consiliul concurentei sunt de tipul 10% din cifra de afaceri.