anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Astro Slide 5G smartphone cu Android şi tastatură fizică

FaraUnID
Campion certificat

Planet Computers, un producător independent doreşte însă să umple golul lasat in piata de decesul Blackberry, si anume combinatia smartphone + tastatura fizica si propune conceptul Astro Slide, un dispozitiv care oferă acces la o tastatură completă, în timp ce poate fi folosit şi în modul standard, doar cu touchscreen.

 

Astro Slide este momentan publicat ca proiect de finanţare pe Indiegogo, unde Planet Computers cere aproximativ 490 de euro de la cei interesaţi de acest telefon. Compania se angajează să livreze telefonul în martie 2021, deci va exista un timp de aproximativ un an de aşteptare în cazul în care proiectul va merge înainte în faza de producţie.

 

Pentru aproape 500 de euro însă, cei care vor finanţa proiectul vor primi un dispozitiv destul de bine echipat din punct de vedere hardware. Pe lângă tastatura de dimensiuni mari, acesta vine echipat şi cu un ecran de 6,53”, cu un chipset MediaTek Dimmensity 1000 cu 5G, 6 GB memorie RAM, cameră de 48 megapixeli şi 128 GB spaţiu de stocare. De asemenea, acesta este un model dual-SIM, care poate funcţiona fie cu două cartele fizice, fie cu un SIM şi un eSIM. Slotul SIM2 poate fi de asemenea folosit pentru a adăuga un card microSD.

 

Noul Astro Slide promite o tastatură retro-iluminată, pentru tastarea indiferent de condiţiile de iluminare din jur, un senzor de amprentă în display, jack de 3,5mm, difuzoare stereo şi chiar şi două port-uri USB Type-C, câte unul pe fiecare parte. Nu în ultimul rând, acumulatorul de 4.000 mAh poate fi alimentat şi prin încărcare wireless. Chiar dacă până la data lansării va fi deja disponibil Android 11, Planet Computer promite doar compatibilitate cu Android 10.

 

Planet Computers a mai livrat un dispozitiv mobil cu tastatură fizică în trecut, modelul Cosmo Communicator, similar în design cu vechile modele Nokia Communicator, cu un ecran mic la exterior şi un ecran mare la interior. Proiectul doreşte să strângă cel puţin 180.000 de euro pentru a asigura un buget destul de mare pentru dezvoltarea telefoanelor. Modelele finale care vor ajunge pe rafturile magazinelor ar putea fi cu până la 350 de dolari mai scumpe, încurajând astfel pre-comenzile prin Indiegogo. Cu 40 de zile rămase din campania de finanţare şi cu 114.000 de euro deja strânşi, cel mai probabil, acest proiect va merge mai departe.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/alternativa-la-blackberry-astro-slide-de-la-planet-computers-un-nou-smartphone-cu-android-si-tastatura-fizica-19031599/

Sursa 2 - https://www.indiegogo.com/projects/astro-slide-5g-transformer#/

Sursa 3 - https://www.engadget.com/2020-03-30-planet-computers-astro-slide-smartphone-pda.html

 

Interesant conceptul, arata relativ ok (mai putin tastatura din topor) si cu un hardware acceptabil pentru gama de pret in care este incadrat.

 

Presonal, ca si posesor si fan BlackBerry (RIP) nu sunt dispus sa achizitionea asa ceva. Prefer sa dau cca 500 euro pe un ultraportabil 2-in-1 care din punctul meu de vedere este mult mai polivalent decat aceasta cobinatie de telefon / pda.

 

Poate posesorii de Nokia Communicator sau cei care au detinut Orange SPV M5000 sau Orange SPV M3000 (D-zeule ce vremuri) sa-i copleseasca aminitire, sa verse careva o lacrima si achizioneze acest model strict dpv sentimental.

 

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Interesant.. ca si cum ai avea 2 telefoane in geanta... sau un mini PC :). Si mie mi-a plăcut foarte mult BB

Miha_Z
#StarMember
Foarte frumos. Deja cunosc o persoana care ar fi incantata sa-l detina.

FaraUnID
Campion certificat
Ce de la Planet Computers promit primele livrari incepand cu luna martie 2021. Daca raman cu acelasi hardware, in 2021, acesta va fi usor depasit si din acest motiv nu cred ca vor atrage prea multa lume.

Vio73
#StarMember
Interesant acest model, dar acum sunt multe telefoane foarte bune pe piață, deci avem de unde alege. Mulțumim de prezentare!