anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații Facebook care distribuie in secret datele utilizatorilor

FaraUnID
Campion certificat
O echipă de cadre academice au prezentat săptămâna aceasta o metodă prin se poate identifica dacă dezvoltatorii de aplicații Facebook distribuie datele utilizatorilor catre diferiți terți.
Echipa a testat 1024 de aplicații Facebook și a reușit să identifice un număr de 16 aplicații ce au distribuit adresele de mail ale utilizatorilor către diferiți terți, aceștia primind diferite email-uri de la expeditori necunoscuți.
Din cele 16 aplicații, doar dezvoltatorii a 9 dintre ele au recunoscut faptul că distribuiau datele utilizatorilor, de obicei cu un site afiliat neoficial sau cu parteneri de business.
Dezvoltatorii celorlate 7 aplicații nu au confirmat distribuirea datelor către terți, iar echipei de cercetare i-a fost greu să determine dacă datele au fost distribuite intenționat sau din cauza unor incindete de securitate.
Printre aplicatiile descoperite se afla:
- Safexbikes Motorsafexbikes cycle Superstore
- Printi BR API
- WeWanted
- JustFashionNow
- PopJulia
- Nyx CA
- MyJapanBox
- Alex's first app
- Thailand Property Login
- Hop-On, Hop-Off
- Tom's Hardware Guide-IT Pro
- Leiturinha
Sursa - https://www.zdnet.com/article/sixteen-facebook-apps-caught-secretly-sharing-data-with-third-parties/
2 Răspunsuri 2

Jay
Campion certificat
Acum nu mai e asa secret, dar, nici nu vad sa se schimbe ceva.. macar, daca sunt facute publice aplicatiile care n-au nicio treaba cu politica GDPR, poate, spun poate, vor fi mai atenti cei ce le folosesc...

Vio73
#StarMember
Suntem din ce în ce mai vulnerabili!