anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicația Zoom pentru videoconferință

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

În această perioadă, când stăm din ce în ce mai mult izolați în casă, simțim tot mai acut nevoia de a ne vedea și auzi cu persoanele dragi care nu se află lângă noi, dar și cu cei cu care interacționam des până acum și a căror prezență ne lipsește (colegi de serviciu, de școală, profesori, elevi).

 

Una din cele mai folosite aplicații de videoconferință în această perioadă, utilizată de școlile și firmele din România, este Zoom. În ultima perioadă totuși, am citit că s-a înregistrat un declin semnificativ al acestei aplicații datorită temerilor privind protecţia vieţii private și confidențialitatea datelor personale. Cu câteva zile în urmă, deținătorii platformei au anunțat că vor dezvolta noi măsuri de protecție.

 

Dacă folosiți Zoom, ce părere aveți despre această aplicație? Mai știți / folosiți și alte aplicații pentru comunicarea video la distanță?

16 Răspunsuri 16

TheSpecialist
Maestru
La mine, video comunicarea se rezuma la whatsapp și Messenger, iar câteodată Skype. Pana acum au fost suficiente. Alte aplicații nu folosesc.

teacher_
#StarMember
Am folosit zoom doar odată. Este aplicație buna, îți permite să comunici cu mai multe persoane. Nu i-am găsit un defect neapărat, a fost o sesiune de jumătate de oră, partea proasta e că dacă faci conferința cu mai multe persoane, cu cât sunt mai multe, cu atât resursele de timp trebuie sa fie mai mari.

svetalex
Senior certificat

Copiii mei folosesc Zoom pentru cursurile de la scoală și antrenamente in aceată perioadă. Mie mi se pare ok ca și aplicație, deși am auzit că are anumite probleme din punct de vedere al securității, unele remediate, alte nu, conform informațiilor publicate de Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO https://cert.ro/citeste/alerta-zoom-vulnerabilitati.

Pentru lecțiile de pian folosesc skipe (profesoara este de modă mai veche :)).

Ca și utilizare și facilitate la instalare mi s-a părut mai facil și intuitiv ZOOM față de Skipe. Partea mai puțin frumoasă la ZOOM este că sesiunea expiră după 40 min și trebuie inițiată o altă conversație

FaraUnID
Campion certificat
Desi Zoom a ridicat limita celor 40 de minute per sesiune pentru conturile gratuite, acelasi Zoom are probleme cu basculanta cand vine vorba de securitatea datelor utilizatorilor. Alternative: 1. Microsoft Teams Premium ofera acces gratuit în următoarele şase luni. Compania a ridicat restricţiile şi pentru cei care au deja varianta gratuită. 2. Google ofera gratuit unelte pentru teleconferinţe, utilizatorilor serviciilor G Suite şi G Suite for Education, până la data de 1 iulie 2020.

imch
Cunoscător certificat
Si copiii mei folosesc Zoom la greu (cate 4-5 ore pe zi), iar de curand am inceput sa-l folosesc si eu cu colegii mei. Imi place foarte mult din ipostaza de host. In primul rand ai "control" asupra participantilor (e foarte util sa ii poti pune pe mute pe toti ca sa poti expune un punct de vedere fara intreruperi). Imi place ca poti inregistra toata sesiunea si sa o revezi ulterior, ca poti pune o prezentare sau un filmulet, folosind optiunea "share desktop", ca ai chat-ul la dispozitie pentru intrebari "din sala" sau pentru conversatii unu-la-unu cu unul dintre participantii la intalnire. Imi place ca ai libertate in a decide niste optiuni generale ale intalnirii... Am auzit ca exista probleme de securitate, voi incepe sa "investighez". Deocamdata insa pot spune ca Zoom e un produs bun si util.

Trixen_old
Cunoscător
Pareri pro si contra sunt destule :) Eu folosesc asa: - Zoom pentru simplicitate atunci cand nu vreau sa schimb telefonul sau contul meu de pe vreo retea de socializare sau atunci cand am de facut ceva care necesita partajarea ecranului. Am lucrat cu LogMein ani de zile, le stiu solutiile, iar Zoom e bazat pe 15+ ani de exeperienta. Este zvelt, nu omoara calculatorul, este rapid. Da, exista probleme de securitate in care se investeste masiv. Nu erau atat de grave, insa avand in vedere amploarea luata de lucrul de la distanta, au schimbat complet orientarea catre securitate in defavoarea functionalitatilor noi. - Skype, Facebook Messenger sau WhatsApp (mai rar) pentru apeluri video cu prietenii/cunoscutii. - Microsoft Teams (si uneori Microsoft Skype for Business) - pentru tot ce inseamna apeluri video, conferinte si partajarea ecranului in interes profesional Toate au plusuri si minusuri, iar pentru mine cel mai important factor in a decide ce folosesc este "cu cine vorbesc?". Prieteni? Facebook Messenger/Whatsapp/Skype. Cunoscuti dar nu musai prieteni? Zoom. In interes de serviciu sau in medii business? Teams/Skype for business.

Anonim
Neaplicabil
Zoom folosește băiatul meu de 10 ani împreună cu colegii de clasă pentru ore online împreună cu doamna învățătoare. În același timp 31 de utilizatori. Mi se pare o variantă foarte bună pentru videoconferințe.

svetalex
Senior certificat
Este un avantaj numărul mare de participanți care pot participa simultan. De exemplu ieri la antrenamentele copiilor au fost 55 de participanți. Însă am înțeles că fiind atât de mulți participanți se vedeau în 2 ecrane

Ciucuras
Cunoscător certificat
Despre zoom am aflat cu ocazia virusului. Eu nu am avut ocazia sa -l folosesc. Aproape zilnic vorbesc pe camera de la wtp cu familia si prietenii, asa facem noi videoconferintele. 🙂

Vio73
#StarMember
Folosesc zoom pentru lecțiile pe care le fac împreună cu unii dintre copii. Din păcate, nu toți au reușit să o folosească și atunci mai folosesc și alte aplicații, cea mai populară fiind whathapp!

Anca07
#StarMember
Pentru ultilizatorii de Mac, s-a lansat aplicatia Meeter, care ofera posibilitatea conectarii la o videoconferinta ce are la baza urmatoarele aplicatii, fara a le avea instalate: Zoom Google Meet/Hangouts Cisco WebEx Microsoft Teams Jitsi Amazon Chime GoToMeeting Ring Central Aplicatia este f interesanta, avand in vedere ca suporta 8 aplicatii pt videoconferinta. Sursa: https://wccftech.com/meeter-is-a-free-mac-app-that-lets-you-join-zoom-teams-hangout-meetings/amp/

Vio73
#StarMember
Mulțumim, Anca! Mai nou, la job-ul meu se folosește aplicația Adservio, care este desul de slabă din punctul meu de vedere, dar poate fi ușor monitorizată probabil.

Cathy
Explorator entuziast
Copii folosesc Zoom pentru ora de sport dar din cate am inteles de la colegii lor de clasa ca au fost ceva probleme cu inslarea pe anumite device uri.Unii parinti spuneau ca ar fi problema de windows. La mine personal a functionat si mai nou asa ne sarbatorim zilele de nastere. Comandam un tort online si pe ZOOM cantam la multi ani 🙂

VasT
Explorator entuziast
Este o aplicatie foarte buna. Depaseste cu mult concurenta. In varianta gratuita ai timpul nelimitat cat folosesti doar foua camere tu plus inca una, de la conectarea celei de-a 3 a esti limitat la sesiuni a cate 40 minute pe care le poti repeta la infinit. Iar pt doar 14 euro + TVA poti folosi nelimitat cu pana la 100 camere. Are totusi un inconvenient. Daca faci Screen share video, sunetul intarzie cateva milisecunde. Nu e grav dar se observa putin. Folosesc aplicatia de 3 luni cu o medie de 50 camere si per total sunt multumit. E loc de mai bine, insa are multe optiuni foarte utile. Ex Co-host sau poti muta Host pe cine vrei apoi poti pleca fara ca sa intrerupi conferinta, apoi revii cand trebuie si multe altele. Apeland unul dintre cele doua numere de Romania sau oricare altele din lista te poti conecta audio la conferinta direct de pe telefonul mobil fara sa ai nevoie de telefon performant cu camera, de exemplu pt. bunica. Asta in versiunea platita Pro. Unele functii mentionate nu sunt disponibile in versiunea Basic gratuita. Eu o recomand cu incredere. Este cea mai buna din cate cunosc. Daca se folosesc doar doua camere odata 1+1 initiator+interlocutor nu se impune limita de 40 minute, doar cand se conecteaza a 3 a persoana incepe cronometrarea E oficial asta. Un mic detaliu. Zoom a ridicat limita de 40 minute doar pentru conturile Edu adica pentru scoli. In rest cand conectezi a 3 a camera te limiteaza. Cu 2 camere e nelimitat.