anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

America blochează Huawei de la piața internațională de procesoare

FaraUnID
Campion certificat
In urma cu doar cateva zile SUA a prelungit cu încă un an starea de urgență care permite blocarea Huawei. Departamentul Comerțului american a anunțat că va bloca Huawei de la cumpărarea de cipuri de la producători care folosesc tehnologie americană. Acest proiect de lege era vehiculat de mai bine de jumătate de an, iar acum acesta va intra în vigoare și va afecta compania chineză începând cu data de, 15 mai 2020.
Se pare că SUA a încercat să facă asta încă de anul trecut, de când a inclus Huawei pe Entity List, însă compania chineză s-a folosit de o portiță din textul de lege pentru a continua să lucreze cu anumiți parteneri. Conform Secretarului Wilbur Ross, noul amendament al legii va rezolva această „problemă”:
„A existat o portiță foarte tehnică prin care Huawei a putut să folosească tehnologie americană folosind producători străini.”
Acum, după noile modificări, realizate special pentru a acoperi această breșă legală, Huawei nu va mai putea accesa piața internațională de cipuri, atât timp cât acestea folosesc design-uri sau software american. Pentru că legea a intrat in vogoare, companiile care au comenzi de la Huawei vor putea să termine producția cipurilor deja comandate care sunt în producție astăzi. După aceea, au termen de 120 de zile să livreze aceste cipuri și ce alte stocuri mai au comandate de către Huawei. Alte cipuri, care ar intra în producție după data intrarii in vigoare a noii restrictii, nu vor mai putea fi livrate.
Având în vedere că majoritatea producătorilor de cipuri la nivel mondial lucrează cu tehnologii realizate de KLA, Lam Research sau Applied Materials, toate companii americane, va fi aproape imposibil pentru Huawei să cumpere cipuri noi. Desigur, această lege nu va fi aplicată specific Huawei, ci tuturor companiilor de pe Entity List, inclusiv alte companii afiliate Huawei sau subsidiare, precum HiSilicon, compania care produce cipurile Kirin.
În același timp, companiile care folosesc echipamente Huawei în SUA, în special operatori telecom din mediul rural, au primit încă trei luni în care vor putea colabora cu Huawei: până pe 14 august 2020.
Ca un răspuns la această decizie, China a amenințat că este pregătită să pună de asemenea companii americane pe o listă, care va bloca operațiunile acestora pe teritoriul țării. Autoritățile chineze vor dori să lanseze investigații în operațiunile Apple, Cisco și Qualcomm din China și se pregătește să suspende achizițiile de avioane Boeing, conform Global Times, citat de Reuters.
Pentru a putea să continue să cumpere cipuri de la companii care folosesc tehnologii americane, Huawei va trebui să primească o licență de la Departamntul Comerțului din SUA, scrie Reuters.
Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/business/huawei-sua-cipuri-19145520/
Sursa 2 - https://www.reuters.com/article/us-usa-huawei-tech-exclusive/exclusive-us-moves-to-cut-huawei-off-from-global-chip-suppliers-idUSKBN22R1KC
7 Răspunsuri 7

Jay
Campion certificat
De undeva trebuia sa pornească războiul.. sper ca nu se va ajunge prea departe și ca nu vom fi niște pioni pe tabla lor, ca n-o sa ieșim bine din înghesuială.. arata ca un joc de șah, deocamdată.. cine stie cum va arata șah-mat.. Nu-mi dau seama dacă noua interdicție le pune piedică sau ii face sa-si producă singuri cipuri..

Miha_Z
#StarMember
Sunt doua mari puteri care se lupta pentru suprematie si incearca sa se atace punand diverse interdictii firmelor care se bucura de succes. Sper sa se limiteze doar la acest lucru, sa termine cu aceste "intepaturi" cat mai repede ca sa nu degenereze situatia.

Anonim
Neaplicabil
Sper să interzică și chinezii la rândul lor produsele din SUA. Să vedem "distracție"... Sincer, nu mă așteptam dar iată că s-a întâmplat.

Vio73
#StarMember
Am citit știrea și mi se pare că face parte din același peisaj sinistru al contradicției din ce în ce mai aprige dintre marile puteri ale lumii.

FaraUnID
Campion certificat
Zvonurile spun însă că producătorul american AMD a primit o licență de la autoritățile americane, pentru a livra procesoare de PC către Huawei. Desigur, asta nu va rezolva problemele Huawei în totalitate, însă măcar știe că va mai putea produce laptop-uri din gama MateBook în continuare. Asta dacă va reuși să găsească un furnizor cu licență de la americani și pentru alte componente precum memorii sau stocare. Ce nu rezolvă acest parteneriat este însă nevoia de procesoare pentru dispozitivele mobile. Analiștii de afaceri spun că Huawei ar avea în stoc componente pentru producția de smartphone-uri până la jumătatea anului viitor. Articol complet - https://www.go4it.ro/content/componente-pc/amd-ar-fi-primit-licenta-de-colaborare-cu-huawei-de-la-autoritatile-americane-19157236/ In vremuri de seceta e buna si grindina!

FaraUnID
Campion certificat
Intel primește licență pentru colaborare cu Huawei. Noua licență acordată celor de la Intel, va fi folosită pentru a vinde procesoare pentru PC-uri și alte componente precum antene Wi-Fi. Articol complet - https://www.go4it.ro/content/componente-pc/intel-primeste-licenta-pentru-colaborare-cu-huawei-compania-chineza-vrea-sa-lucreze-si-cu-qualcomm-19157713/

FaraUnID
Campion certificat
În ultimele zile de mandat, Donald Trump lovește din nou Huawei: Intel pierde licența de colaborare Pe lângă Intel, care furniza procesoare și cipuri pentru rețele wireless către Huawei pentru gama sa de laptop-uri, și alți furnizori de cipuri precum Kioxia Corp, fostă Toshiba Memory Corp, vor rămâne fără licențe. https://www.go4it.ro/content/business/in-ultimele-zile-de-mandat-donald-trump-loveste-din-nou-huawei-intel-pierde-licenta-de-colaborare-19166399/