anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ați aflat despre inițiativa Toyota de a construi un oraș inteligent?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor! Am citit știrea în dimineața aceasta și cred că este foarte interesant ceea ce își doresc să facă japonezii, iar cel mai mult îmi place că va fi un oraș "pe deplin sustenabil". Vremurile în care trăim nu sunt cele mai bune din punct de vedere al sustenabilității și chiar avem nevoie de atitudine și inițiative în această direcție.

 

Proiectul a fost anunțat la evenimentul din Las Vegas, Akio Toyoda menționând: "Având în vedere că vehiculele şi clădirile sunt conectate, comunicând între ele prin date şi senzori, vom putea testa tehnologia AI, atât în lumea virtuală, cât şi în cea fizică, maximizându-i potenţialul. Vrem să transformăm inteligenţa artificială în inteligenţă amplificată."

 

Puteți citi mai multe informații aici: https://www.bursa.ro/toyota-construieste-un-oras-inteligent-pentru-a-testa-inteligenta-artificiala-roboti-si-vehicule-autonome-89847839

 

Voi ați vrea să trăiți într-un astfel de oraș?

14 Răspunsuri 14

Jay
Campion certificat
Nu prea am reusit in ultimul timp sa urmăresc stiri despre lucruri atat de tehnologizate.. Mai e putin pana o sa circulam prin oras cu farfuriute zburătoare si, in curând ne vor înlocui pe toti cu roboți :) De vrut, cred ca toti am vrea sa ne facem viata mai usoara, ceea ce, cu siguranță va fi un rezultat al direcției in care merge Toyota cu un astfel de proiect, însă, parerea mea e ca un alt rezultat va fi adâncirea diferențelor dintre clasele sociale.. In conditiile in care, sunt peste tot în lume, muritori de foame, iar alții vor avea roboți ca ei sa nu mai faca absolut nimic.. celor care sunt mai defavorizați, cine le da o farfurie de ciorba?.. Dacă nici la asta n-au acces, nu vad la ce le folosește un astfel de oras.. Acestea fiind spuse daca auziți de o lista de înscriere pentru relocare plus un job la Toyota, sa ma anuntati si pe mine.. Multumesc!.. 😉

Ciucuras
Cunoscător certificat
Totul tinde spre digitalizare, spre robotizare ceea ce pe mine ma sperie un pic cum evoluam. Nu cred ca mi-as dori sa traiesc intr-o astfel de lume, inca imi place sa tin o carte in mana, imi place sa scriu si sa sterg cu guma de sters. Imi place sa merg pe jos. Si daca toate vor fi facute de masini, roboti, aparate, etc., poate fie ele si ecologice, noi ce vom face?

DanielaH
Moderator
Și mie îmi place să citesc întorcând filele cărților, îmi place să răsfoiesc un album de fotografii și încă îmi place să văd un film la cinema. Dar trebuie să recunosc că mi-ar plăcea la nebunie să testez (pentru o anumită perioadă de timp) vehiculele complet autonome și inteligenţa artificială. N-aș vrea să trăiesc asistat de roboți, dar mi-aș dori să-i testez și să mă joc cu ei.

Laura_cio
Senior
Oooo, interesant! Pare o altfel de lume! Nu as vrea sa trăiesc intr-un astfel de oras. Rămân la varianta clasica in care sa muncesc eu, nu sa dau comenzi.

Romeo_
Senior certificat
Ajungem incet incet sa vedem in realitate ceea ce acum cativa ani vedeam in filmele SF.Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma sperii pt ca de multe ori tehnologia este folosita gresit si dauneaza tot omului.

Vio73
#StarMember
Mi s-ar părea interesant din punctul de vedere al digitalizării, dar sper să nu ne trezim la un moment dat că roboții nu mai răspund la comenzi și fac doar ce vor ei.

Ascary
Campion certificat
N-am aflat,dar aflu acum de la tine Mihaela. Multumesc de info. Ehei,ce sa zic,vorba lu' Creanga: "Ioane iti plac fetele? Da. Da' tu lor? Si ele mie." :)) Cum sa nu-mi placa daca eu mananc tehnologie pe paine la micul dejun. Mi-am facut propria casa inteligenta,cu gadgeturile cele mai performante care se gasesc la noi in Romania. Nu-mi lipsesc nici electro-casnicele inteligente ,astfel am creat,dupa buget o plasă destul de sofisticata. Cred ca casuta mea si-ar gasi locul in acel oras inteligent al viitorului. Am avut sansa sa vad evolutia tehnologiei. Primul lucru "inteligent" pe care il tin minte era un aparat micut de radio pe baterii,fiindca nu era curent electric in satul meu si mai apoi un telefon cu manivela pe care il avea tata la primarie. De atunci si pana acum lucrurile au luat o intorsatura spectaculoasa la care nu credeam ca o sa ajungem vreodata:case inteligente,masini inteligente,comunicatii rapide si iata,un oras inteligent. Da,mi-ar place mult sa traiesc in acel oras. Singurul meu regret,cand firul vietii se va sfarsi este ca nu voi mai sti cum evolueaza tehnologia. Pe copilul meu insa l-am educat in acelasi spirit,iar eu voi vedea prin ochii lui ce se intampla mai departe.

teacher_
#StarMember
Eu trăiesc în Cluj, oraș în care vor fi implementate câteva străzi smart in 2020, cu energie verde, și cu încărcătoare pentru mașinile electrice, printre altele. Probabil că este posibil pentru japonezi să facă un astfel de oraș, nu foarte mare la început dar cu posibilitate de extindere într-un viitor apropiat. Nu știu dacă aș putea trăi într-un asemenea oraș, cred că m-am obișnuit prea mult cu așezările din Romania. Aștept și replica chineză "Toyoto", sa vedem ce tip de oraș ne propune 🙂

Miha_Z
#StarMember
Nu mi-ar place sa traiesc intr-un astfel de oras. Sunt de acord cu evolutia, dar ar trebui ca totul sa aiba si o limita. Chiar acum ma uit la un film "Surogate" un film despre roboti. Cum fiecare om avea o dublura robot si-si creea propriul destin. Practic stateau conectati cu orele la un scaun si ghidau robotul. Oamenii stateau refugiati in case si prin oras umblau robotii cu chipul lor. Si asa nu-si mai traiau propria viata, ci erau intr-o lume utopica. Acest lucru ma sperie si nu mi-as dori sa ajungem atat de departe cu tehnologia. Sa nu ne mai dorim sa ne traim viata noastra, cu trairile pe care le avem, cu bune- rele sunt ale noastre. Ar fi tragic din punctul meu de vedere sa ajungem sa ne dorim sa fim sclavii unor roboti.

Ascary
Campion certificat
Ai dreptate Miha Z,ar fi crunt pentru omenire sa ajunga sa fie dominata de roboți. Eu sper totusi sa nu se ajunga in acest punct. Lucrurile evolueaza totusi. Sa ne imaginam ce ar fi crezut oamenii de acum 150 de ani despre o lume a anului 2020,dar oamenii de acum 300 de ani? Probabil pentru ei noi am trai intr-o lume ireala,fantastica aproape. Eu nu mi-as fi imaginat acum 40 de ani o lume a anului 2020. Cum as fi putut sa-mi imaginez ca voi putea vorbi si s-o vad in acelasi timp cu o ruda din America din bucataria mea,servind eventual o cafea preparata de expressor fix la ora 7 dimineata,in condițiile in care acum 40 de ani pentru a vorbi cu cineva de la Timisoara trebuia sa merg la posta sa trimit un mandat telefonic in care sa specific ziua si ora cand vroiam sa vorbesc,apoi sa astept ziua cand voi putea vorbi. Cum sa-mi imaginez ca acum aflandu-ma la cumparaturi,deschid telefonul si ma uit in frigider (nici nu aveam frigider pe atunci) sa vad ce ar mai trebui sa cumpar? Cum sa-mi imaginez ca acum imi pot pune telefonul pe bordul masinii (pe atunci nu avem nici telefon nici masina) sa setez o destinatie iar o voce sa ma conduca fix acolo unde am vrut in conditiile in care pe atunci ori intrebam din km in km unde este o strada sau eventual in cazul cel mai fericit ma uitam pe o harta luata de la librarie? Si cate si mai cate... Oameni vizionari au existat totdeauna,Leonardo da Vinci isi imagina submarine,Jules Verne isi imagina elicoptere sau oameni calatorind pe Luna,insa pentru mine ca om simplu ce se intampla acum era peste puterile mele de a intelege.Sper sa nu se ajunga acolo unde ai anticipat tu,sper sa nu se ajunga ca in viitor oamenii sa creeze un oraș al trecutului doar pentru ca lumea sa stie cum se traia odata...normal.

Jay
Campion certificat
@Ascary, adică sa creeze un muzeu pentru perioada post tehnologie.. si, noi sa părem pentru ei cum par cei care trăiau în peșteri pentru noi 😄

Ascary
Campion certificat
Cam asa ceva... :))

TheSpecialist
Maestru
Este o idee super interesanta, și sincer mi-ar fi plăcut sa fiu tester într-un astfel de oras. Iar apropos de spaima alimentata hollywoodian mai mult, ca robotii vor controla lumea în viitor, nu avem de ce sa ne facem griji prea mari pt ca noi vom fi acei roboti. Imediat după ce se va reuși digitalizarea și maparea în întregime a creierului uman, următorul pas va fi transferul "eu-lui" într-un corp ultra robotizat și ultra ranforsat, cu complexitatea și finețea corpului uman, dar un corp care nu moare, nu doare și nu îmbătrânește. Pana atunci vom fi doar niște surogate de cyborgi care vor munci pe brânci pt a ajunge cât mai repede la organismul suprem. Avem deja oameni care se folosesc de membre bionice, avem retine artificiale, creștem organe în laboratoare, iar nanotehnologia prinde contur din ce în ce mai mult. În plus, suntem forțați sa facem asta pt ca, ne placem sa recunoaștem sau nu, planeta asta e un consumabil. "We are not ment to save it, we are ment to leave it". Un corp fully robotic îți șterge cam toate granițele biologice actuale, nu te mai limitează nici măcar la spațiul terestru. Îți trebuie doar o mica baterie cu un nucleu de fuziune și sute de ani ești fresh în fiecare zi.

Gianni
Cunoscător certificat
Sincer să fiu mie nu mi-ar placea să trăiesc intr- un asemenea oraș. Sunt de acord ca tehnologia îți ușurează munca, dar dacă vom depinde numai de roboți, noi ce vom face, nu ne vom mai mișca deloc prin casă pentru a face ceva, vom sta toată ziua tolăniți . Și așa cu actuala tehnologie nu mai ieșim prea des din casă, stăm majoritatea timpului pe laptop sau telefon, fără a comunica direct cu persoane sau a ieși în natură, pentru a admira adevărata frumusețe. în viitorul apropiat nu vom scăpa de robotizare pentru că tehnologia avansează spectaculos, dar pînă atunci să încercăm să admirăm frumusețea naturii și a tot cea ce ne înconjoară.