anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Statistica ANCOM - Peste 7 milioane de numere de telefon portate în ultimii 12 ani

FaraUnID
Campion certificat

De la 21 octombrie 2008 când a fost lansat serviciul portabilitații care ofera utilizatorilor posibilitatea de a-și alege cea mai potrivita oferta pentru nevoile lor de consum pastrându-și numarul de telefon, peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între rețelele din România.

În acest an, s-au portat aproape 670.000 de numere de telefon, peste 93% dintre ele fiind de telefonie mobila.

În cei 12 ani de la lansarea portabilitații, au fost portate în total 7.005.720 de numere, dintre care 6.121.287 sunt numere de telefonie mobila si 884.433 sunt numere de telefonie fixa.

 

1. STATISTICI PORTABILITATE 2020

De la începutul acestui an pâna la 30 septembrie au fost portate 667.469 de numere de telefon, din care 623.077 sunt numere de telefonie mobila si 44.392 sunt numere de telefonie fixa.

 

2. STATISTICA PORTABILITATE NUMERE TELEFON MOBIL

În aceasta perioada, RCS&RDS a primit în retea prin portare 266.661 de numere de telefonie mobila, urmat de Telekom Romania Communications cu 107.830 de numere portate, Vodafone cu 95.640 de numere, Orange cu 87.790 numere si Telekom Romania Mobile Communications cu 65.138 de numere portate.

 

3. STATISTICA PORTABILITATE NUMERE TELEFON FIX

În ceea ce privește telefonia fixa, RCS&RDS a primit în retea 18.491 numere, Orange 11.152, Vodafone 9.556, GTS Telekom 2.198 și Telekom Romania Communications 796 numere.

 

4. SESIZARI PRIMITE DE LA CONSUMATORI

ANCOM a primit în anul 2020 un numar de 168 de sesizari de la utilizatori cu privire la desfasurarea procesului de portare, principalele probleme sesizate vizând termenele asociate procesului de portare, refuzul portarii sau alocarea numerelor provizorii.

 

Sursa - https://www.ancom.ro/aniversare-portabilitate58-peste-7-m...

 

Conform cifrelor, ciobanul Ghita a reusit sa aduca in stana Telekom 107.830 de numere de mobil vs Millidge si Doig care au adus in Banca de Net doar 87.790 numere de mobil.

4 Răspunsuri 4

FLo1
#StarMember
@FaraUnID: "Ciobanul Ghita a adus in stana" cateva mioare pe care oricum nu le va tine, acesta sacrificandu-le pentru un alt telefon, alt abonament sau gadget-uri. De altfel eu am vazut coada mai mare la "predat echipamente" decat la "contractare servicii noi", ceea ce pentru mine este un semnal suficient de clar. Pe de alta parte piata este libera, iar clientul este liber sa aleaga de unde gaseste "pachetul" cel mai convenabil pentru el, nu doar ca pret cat mai ales ca necesitate si utilitate (ce ai nevoie si daca intr-adevar ai nevoie). Asa este acum si pe piata gazelor (mai exact din iulie 2020) si curand si a energiei electrice, cand tot ce a fost reglementat va disparea, iar "batalia" pentru fiecare firmitura din placinta (aka "cota de piata") va fi un adevarat spectacol.

FaraUnID
Campion certificat
107.830 nu sunt chiar cateva mioare. Daca luam in calcul un cost mediu de 10 euro / lunar per fiecare numar portat, nu discutam chiar de firmituri.

iuiu88
Cunoscător
Eu sunt in Maramures si cunosc doua categorii de abonati : 1. Cei care au fost pe Conex/Cosmote si apoi au trecut la Orange si au pastrat reteaua pana in ziua de astazi. 2. Cei care sunt abonati la Vodafone sau Digi ; in general, aceasta categorie tinde sa isi schimbe providerul odata cu expirarea abonamentului, ca si albinuta care zboara din floare in floare ca sa caute nectarul care ii place mai mult 😄 . Eu tot in Orange am ramas, insa am trecut de la Prepay la abonament anul acesta.

FaraUnID
Campion certificat
Din moment ce la portare un potential client are acces la oferte net superioare comparativ cu ofertele de fidelizare ale propriului provider, cifrele publicate de ANCOM au logica si nu ar trebui sa surprinda pe nimeni. Pe langa asta: - La RDS "nelimitat" costa 2 euro / lunar; - La Telekom "nelimitat" costa 5 euro / lunar; - La Orange "nelimitat" costa 15 euro / lunar cu 30% reducere daca ai noroc si esti capabil sa-ti joci bine cartile; Iar pentru multi pretul este factorul decisiv.