anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Samsung lansează Galaxy S20 cu 4GB RAM

FaraUnID
Campion certificat

Galaxy S20 a fost lansat în primăvara acestui an la un preț mai mare decât modelul Galaxy S10 de anul trecut. Motivele pentru prețul ridicat au fost în principal un ecran mai performant și prezența unui modem 5G. Se pare însă că varianta compatibilă cu tehnologia 5G mmWave duce la o scădere semnificativă a performanțelor telefonului, Samsung lansând în SUA o versiune de Galaxy S20 cu doar 4 GB memorie RAM.

 

Diferența de memorie este extrem de mare. Practic, Galaxy S20 cu antene mmWave are la fel de multă memorie RAM precum modelul Galaxy S7, lansat în 2016. Această valoare este de trei ori mai mică decât cantitatea de memorie RAM pe care o are modelul standard și de patru ori mai mică decât Galaxy S20 Ultra.

 

Se pare că motivul pentru care Samsung a ales să scadă cantitatea de memorie este pentru a păstra prețul de 1.000 de dolari la raft. Hardware-ul necesar pentru mmWave este semnificativ mai scump, iar asta adaugă bani în plus la costul de producție. Un alt motiv pentru care doar RAM-ul este afectat este însă că în utilizare, majoritatea utilizatorilor nu vor simți diferența. Unele aplicații vor fi închise mai repede în fundal și vor fi repornite atunci când te întorci la ele. Viteza dispozitivului nu va fi semnificativ afectată, se pare.

 

Totuși, acesta nu este singurul „downgrade” pe care modelul Galaxy S20 îl primește. Pe lângă faptul că are mai puțin RAM, acest model nu este compatibil cu carduri de memorie. Toate modelele Galaxy S20 de până acum folosesc carduri microSD, însă noul model cu mmWave nu oferă această capabilitate. Modelul afectat se vinde momentan exclusiv la operatorul Verizon din SUA.

 

Acesta ar putea deveni un trend în viitor, dacă rețelele de tip 5G care folosesc tehnologia mmWave vor deveni populare. De fapt, acesta este 5G-ul „adevărat”, care oferă cele mai mari viteze de transfer și cea mai mică latență. De asemenea, acesta este totodată 5G-ul cu cea mai mică acoperire și cu cel mai instabil semnal.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/samsung-gal...

 

Eu cred ca adevaratul motiv pentru care au scos aceasta varianta premium si S20 lite  

https://comunitate.orange.ro/questions/2368010-zvon-samsung-galaxy-s20-lite-aka-galaxy-s20-fan-editi... este acela ca modele din gama S20 nu prea au avut succesul scontat si incerca sa minimizeze pagubele

3 Răspunsuri 3

Jay
Campion certificat
Eu as zice ca nu fac decât sa crească pierderea.. daca investesc intr-un alt model care nu se vinde.. degeaba îl mai scot.. ce sa faci cu 4Gb ram?!.. Si cu faptul ca nu are spațiu pentru card de memorie.. Astea sunt lucruri la care te uiți de obicei..

FaraUnID
Campion certificat
Se numeste disperare si lipsa de viziune din partea sefilor de productie / cercetare / dezvoltare. Daca in cazul Huawei, date fiind circumstantele, pot sa inteleg politica de business prin care resusciteaza telefoanele cu Google Play Services si carora le adauga ceva memroie. In cazul astora de Samsung nu o inteleg absolut deloc. Anunta un S20 Lite dupa care lanseaza in State un S20 cu 4 GB RAM si pentru care cer 1000 dolari. Nu mai bine lansau direct un S20 Lite cu 4 GB RAM ?

Vio73
#StarMember
Cred că au început să bată câmpii! Măcar puteau să-i pună altă denumire, pentru că nu poți să vii în gama de vârf cu așa ceva. Dar văd că nu-i interesează decât banii, chiar dacă se fac de râs! Poate că nava începe să ia apă...