anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

O bancă din China a obligat companii vestice să instaleze un troian

FaraUnID
Campion certificat
Un troian, numit GoldenSpy, a fost descoperit în aplicația oficială pentru taxe oferită de o bancă din China.
Programul a fost instalat de cel puțin două companii vestice la cerința instituției financiare, al cărei nume nu a fost făcut public, potrivit ZDNet.
https://player.vimeo.com/video/432221087
Dezvăluirea a fost făcută de firma de securitate informatică Trustwave. Cele două companii occidentale sunt o firmă de tehnologie din Marea Britanie și o instituție financiară mare. Ambele au deschis recent birouri în China.
Software-ul care include troianul se numește Intelligent Tax și este produs de dezvoltatorul Aisino Corporation, apropiat de regimul comunist.
Una dintre cele două companii obligate, de banca parteneră din China, să instaleze aplicația este client al Trustwave. Programul de taxe funcționează similar cu altele de acest fel, dar include un troian ascuns.
Numit de firma de securitate „GoldenSpy”, programul dăunător îi permite unui hacker să se conecteze la sistemul Windows infectat pentru a rula comenzi sau pentru a instala alte aplicații.
Când programul Intelligent Tax este dezinstalat din sistem, troianul rămâne.
Mai mult, troianul este descărcat și instalat la două ore după ce programul de taxe este instalat în sistem. Când se întâmplă acest lucru, sistemul de operare nu afișează niciun fel de notificare.
Trustwave a anunțat că nu a reușit să își dea seama dacă troianul a fost plasat acolo de statul chinez sau este vorba despre mâna unui angajat al dezvoltatorului sau al băncii, care a acționat singur.
Firma le recomandă tuturor companiilor vestice cu birouri în China, care folosesc Intelligent Tax, să verifice dacă nu cumva sistemele lor sunt compromise cu GoldenSpy.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/o-banca-din-china-a-obligat-companii-vestice-sa-instaleze-un-troian-19149006/
2 Răspunsuri 2

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Interesant mod de a acționa, chiar i se potrivește numele de GoldenSpy: nu se trimite notificare, se instalează la 2 ore după ce programul este deja în sistem și chiar dacă programul este șters troianul rămâne. Este grav să pățești așa ceva ca persoană fizică, dar pentru o companie deja mi se pare critic.

Vio73
#StarMember
Asta este o gândire criminală! Se pare că unii nu mai au limite la nimic, dar se pare că sunt alții care îi mai și ajută. Păcat că se recurge la astfel de tertipuri, mai ales că este vorba de companii bancare! Sigur, nu este scuzabil oricum la nimic un astfel de comportament.