anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei România - Așteptăm un dialog cu autoritățile române despre dezvoltarea rețelei 5G în România

FaraUnID
Campion certificat
România se pregătește să avanseze în procesul de stabilire a cadrului normativ și a abordării generale în vederea dezvoltării rețelei 5G. Văzută ca bază de pornire a unei noi revoluții industriale, tehnologia 5G va deveni prin numeroasele sale aplicații o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Trebuie să fim pregătiți însă, să răspundem riscurilor de securitate cibernetică, care vor crește și ele.
In acest contest Sergiu Zaharia, Chief Security Officer, Huawei România a declarat intr-un interviu pentru Financial Intelligence faptul ca "Așteptăm cu nerăbdare să participăm la un dialog deschis cu autoritățile române despre dezvoltarea rețelei 5G în România, conform cu cele mai înalte standarde de securitate cibernetică"
Acesta a mai mentionat "Huawei are capacitățile necesare, atât din punct de vedere al tehnologiei, cât și al resursei umane locale, pentru a contribui într-o manieră decisivă la implementarea rapidă, fiabilă și sigură a rețelei 5G în România. Conform Strategiei 5G a României publicată de ANCOM, odată cu apariția tehnologiei 5G, contribuția estimată a economiei digitale la PIB va crește cu 15%. Până în anul 2026, această contribuție va ajunge la 9 miliarde de dolari, deoarece tehnologia 5G va crea 252.000 de noi locuri de muncă calificată în societate. În cazul în care Huawei, în calitate de furnizor principal de echipamentelor și tehnologie 5G, este înlăturat de la participarea la această dezvoltare, nu vorbim doar de pierderea oportunităților de creștere economică, ci și de generarea unui costuri financiare severe pentru economia românească."
Interviul complet poate fi lecturat aici - https://financialintelligence.ro/sergiu-zaharia-cso-huawei-romania-asteptam-cu-nerabdare-sa-participam-la-un-dialog-deschis-cu-autoritatile-romane-despre-dezvoltarea-retelei-5g-in-romania-conform-cu-cele-mai-inalte-standa/
5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Sunt multe de cantarit.. cu siguranta va cantari mult numarul de locuri de munca, dar.. si daca avem voie sa colaboram.. :) Mi-ar placea sa cred ca se va gasi cineva, din cei ce reprezinta Romania, sa se gandeasca si la altceva decat beneficiile proprii..

Vio73
#StarMember
Huawei așteaptă, dar fiind trecuți pe lista neagră de americani, nu cred că vor fi băgați prea mult în seamă de ai noștri și nici de multe state din Europa. Da, chinezii stau foarte bine la acest capitol, cu prețurile cele mai bune.

FaraUnID
Campion certificat
- Franta a anuntat faptul ca nu va bloca accesul Huawei la constructia retelei 5G - Germania a anuntat faptul ca nu va bloca accesul Huawei la constructia retelei 5G - Marea Britanie permite accesul Huawei la constructia retelei 5G cu doua conditii: In CORE sa nu existe echipamente Huawei, iar in restul retelei ponderea echipamentelor Huawei sa nu depaseasca 35% - Romania pe sistem capra 1. Asta daca va intrebati de ce, in ultima perioada, Huawei a preferat sa lanseze prima data unele terminale fix in aceste tari! Spre exemplu P30 Pro New Edition inca nu a ajuns in Romania in pe cai oficiale. 2. Huawei va investi 500 milioane de dolari intr-un centrul un centru de Cercetare & Dezvoltare situat fix din Marea Britanie. Un fel de intoarcerea favorului!

Emanu900
Explorator
Nu cred ca au tupeu ai nostri (sau ai cui or fi de fapt) sa dea chinezii afara, am avea mult de pierdut pe partea de telefonie mobila. In buricul Iasului sta reclama asta in Podu Ros de anul trecut cam de pe vremea asta si vad ca tot sta in picioare. Am acoperit afisul electoral.

Vio73
#StarMember
Reclamele stau, sunt și la televizor, dar vom vedea dacă vor implementa și rețelele 5g adevărate cu ei.