anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Comisia Europeană propune introducerea ”certificatului verde digital” pentru Covid-19

FaraUnID
Campion certificat

”Comisia Europeană propune crearea unui certificat verde digital pentru a facilita circulația liberă în condiții de siguranță în interiorul UE în timpul pandemiei COVID-19. Certificatul verde digital va fi o dovadă că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ al testului sau a fost recuperată după COVID-19”, anunță Comisia într-un comunicat.

 

Potrivit Comisiei Europene certificatul va fi disponibil gratuit, în format digital sau pe hârtie și va include un cod QR pentru a asigura securitatea și autenticitatea certificatului. Acestea vor conține informații minime, cum ar fi numele, data nașterii, data eliberării, informații relevante cu privire la vaccin/test/vindecare și un identificator unic al certificatului, iar datele pot fi verificate numai pentru a confirma și a verifica autenticitatea și valabilitatea adeverințelor.

 

Reprezentanții Comisiei Europene precizează că sistemul de certificate electronice verzi este o măsură temporară. Această măsură va fi suspendată de îndată ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va declara sfârșitul urgenței la nivel internațional în domeniul sănătății cauzate de COVID-19.

 

De asemenea, Comisia va construi o poartă de acces pentru a se asigura că toate certificatele pot fi verificate în întreaga UE și va sprijini statele membre în implementarea tehnică a certificatelor. Statele membre vor putea decide fiecare ce restricții de sănătate publică pot ridica pentru călători, dar vor trebui să aplice astfel de derogări în același mod pentru călătorii care dețin un certificat verde digital.

 

”Certificatul verde digital oferă o soluție la nivelul UE pentru a se asigura că cetățenii UE beneficiază de un instrument digital armonizat pentru a sprijini libera circulație în UE. Obiectivele noastre cheie sunt să oferim un instrument ușor de utilizat, nediscriminatoriu și sigur, care să respecte pe deplin protecția datelor”, a spus Věra Jourová, vicepreședinte.

Certificatul verde digital va acoperi trei tipuri de certificate: certificate de vaccinare, certificate de testare (test NAAT / RT-PCR sau test rapid de antigen) și certificate pentru persoanele care s-au recuperat după COVID-19.

 

De asemenea, certificatele vor fi disponibile gratuit și în limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent și în engleză.

Propunerea Comisiei Europene va trebui discutată și aprobată de Parlamentul European și de statele membre, care vor pregăti și implementarea logistică a eliberării și verificării certificatelor.

 

Sursa - https://www.biziday.ro/comisia-europeana-propune-introduc...

0 Răspunsuri 0