anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot sa folosesc media convertor si sfp transceiver personal cu Fiber 2000?

RazvanM23
Junior
Vreau intreaga viteza de 1800 pe PCul personal.
Din cate am inteles ONT-ul primit are numai 4 linii gigabit ceea ce nu este destul pentru ce vreau sa fac.
Ma intrebam daca este posibil sa folosesc un SFP Trasceiver personal cu un media convertor si un router personal in loc de ONT-ul primit de la Orange atata timp cat le dau adresa MAC sa ma adauge la whitelist.
Multumesc
11 Răspunsuri 11

Anonim
Neaplicabil
Nu se poate. Nu vor accepta.

RazvanM23
Junior
Care este solutia atunci? Cum pot sa folosesc intreaga banda pe PC-ul personal?

Anonim
Neaplicabil
Cea mai simpla solutie ar fi sa iti iei un adaptor wireless/placa de retea fara fir compatibila cu standardul din ONT si sa te asiguri sa stie 160MHz latime de canal. In rest nu prea ai ce face. Alt router dupa asta care e capabil sa lege 2 porturi gigabit intre ele si sa aiba si el porturi cablate de macar 2.5Gbps.

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu, cu un laptop care suportă 1,5 Gbps, am reușit să prind aprox. 1,4 pe wifi. Sunt sigur că poate prinde și mai mult dacă este laptopul mai capabil. Am ONT-ul ZTE!

RazvanM23
Junior
Puteti sa imi recomendati un adaptor wireless care este capabil de aceste viteze?

RazvanM23
Junior
@simple_dreams Ce ai spus tu de legarea a doua porturi gigabit intre ele nu cred ca este posibil. Vorbesti despre 802.3ad/LACP/LAG si din cate inteleg din documentatie pentru ca asta sa functioneze as avea nevoie de un switch cu LACP dar si ONT-ul ar trebuii sa poata sa suporte LACP, ceea ce ma indoiesc ca face.

Vio73
#StarMember
Eu prind vitezele respective fără niciun convertor sau altceva.

RazvanM23
Junior
Vio vitezele alea care le vezi in Speedtest nu sunt vitezele reale. Legile fizicii nu o sa te lase sa faci ce crezi tu ca faci.

Vio73
#StarMember
Știu că vitezele reale se calculează prin împărțirea la 8.

Odell00
Junior
Salut! Teoretic ideea ta se poate aplica. Orange foloseste in Romania o infrastructura GPON pentru fibra si exista transreceiver gpon class b+ cu aceiasi lungime de unda pe care orange o foloseste. Legat de whitelist, nu cred ca ar fi deschisi la asa ceva pentru un client casnic. Alt isp din romania ofera clientului date de logare PPPoE si nu exista nici o restrictie de genul. Poti incerca la serviciul clienti si poate paseaza cererea la tehnic...

AndreiSSS
Junior entuziast

Da, se poate, dar nici un provider de tip org/rd nu o sa iti ofere support... autentifcare echipamentului in OLT se face pe baza de serie onu.. iti trebuie alt modem sau sfp(transceiver b+).

 

https://www.speedtest.net/result/c/b4043dae-2cf4-42df-a125-6282677bbe98