anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reziliere contract inainte de termen

Bitizor
Junior
Bună seara.Am si eu o intrebare. Detin un abonament la orange valabil până la data de 20.10.2023. As dori sa renunt la el. Ma poate lamuri si pe mine cineva daca vreau sa-mi reziliez contractul trebuie sau nu platite acele luni care au mai ramas pana la data specificata? Precizez ca nu am beneficiat de niciun telefon, niciun echipament. Pur si simplu doresc sa scap de aceasta companie si sa-mi portez numarul catre un alt provider.
1 Soluţie acceptată‚

BlackWolf
Senior certificat
Salut Bitizor! Acea clauza folosita de toti operatorii este abuziva si ilegala. Nu te pot ingradi si poti rezilia unilateral contractul oricand sau te poti porta fara probleme si fara sa platesti nici o despagubire, asta in caz ca nu ai luat nici un echipament. Conform legii 193/2000: „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”. Deci, esti acoperit, stai linistit, trebuie doar sa ai toate facturile achitate la zi. II aduci la cunostiinta operatorului si in caz ca abonamentul este pe persoana fizica si operatorul refuza incetarea contractului si te pune sa platesti taxa de reziliere, faci sesizare la ANPC si se rezolva. Daca abonamentul este pe persoana juridica, ANPC nu are autoritate si se poate rezolva doar in instanta. In cazul asta, e mai simplu sa faci cesiune pe persoana fizica si rezolvi tot cu ANPC-ul. Este valabil pentru toti operatorii, nu doar pentru Orange. https://ithot.ro/reziliere-contract-orange/

Vizualizare soluţie în postul original

22 Răspunsuri 22

Vio73
#StarMember
Salutare! Dacă dorești portarea, o poți face, urmând ca ulterior să fii contactat/ă și ți se vor comunica eventualele datorii rămase. Asta este în funcție de ceea ce ai primit la început ( dacă ai primit reduceri, etc). Dacă reziliezi înainte de portare, s-ar putea să ți se închidă numărul. Oricum, părerea mea este că, dacă nu ai luat telefon, nu ar trebui să ți se ceară mare lucru. Dar ce s-a întâmplat de vrei să reziliezi cu așa mult timp înainte?

delfinas
#StarMember
Bitizor, bun venit in Comunitate!!! Daca nu ai beneficiat de un echipament/device la reducere/in rate sau abonament la un preț redus, atunci nu ar trebui sa ai probleme in a te porta.

Bitizor
Junior
Nu am beneficiat de absolut nimic.Doar de prelungirea abonamentului pe 2 ani cu mai multe minute si sms-uri nelimitate nationale.In contract scrie ca trebuie platita toata perioada in cazul rezilierii,ceea ce mi se pare abuziv.Tin sa precizez ca nu eu am incheiat contractul ci sotia mergand pe incredere fara sa citeasca ce semneza.

TheSpecialist
Maestru
Nu este nimic abuziv aici , aceștia sunt termenii contractului. El trebuia citit înainte de semnare și asumat. Faza asta cu mersul pe încredere este o “poveste” pe care o spunem mereu când nu ne mai convine situația contractuala respectiva. De asta Orange și orice alta companie te va pune mereu sa semnezi un contract. Dacă mergeau și ei pe încredere , abandonai de mult abonamentul fără măcar sa mai plătești, așa-i ? In cazul de fata , soția va trebui sa depună cererea de reziliere, modificarea se va produce in termen de 30 zile, și da, trebuie sa plătești lunile de abonament restante. Sau poți sa aștepți pana expira perioada contractuala și sa folosești acele resurse.

La Orange nu poți negocia contractul,  ceea ce e un abuz cum tot abuz e sa pretinzi plata pt niste servicii după ce ai cerut rezilierea .Ai de plata,cel mult abonamentul pt o lună după ce ai depus cererea.Reclama la ANPC și rezolvi.

Bitizor
Junior
Am înteles!Daca eu sun in incapacitatea de plata ce fac?Pur si simplu in momentul de fata nu mai am nevoie de serviciile lor,tinand cont ca nu am nici o restanta la ei.

Vio73
#StarMember
Atenție mare și la cei care portezi, pentru că trebuie citit bine contractul. Eu cred și sper că vei reuși să faci acest lucru fără mari bătăi de cap, dacă asta îți dorești. Îmi pare rău pentru situația în care te afli!

Bitizor
Junior
Nu e necesara in mod special portarea.Am intrebat doar asa ca fapt divers.Eu pot renunta cu usurinta la cele trei numere pe care le detin.Pot trece extrem de usor pe cartela cu numere noi.Multumesc pentru raspunsuri.In mod logic ar trebui sa se poate,atata timp cat nu am beneficiat de nici-un echipament de la ei.

Vio73
#StarMember
Alegerea este a ta! Succes!

Bitizor
Junior
Nu știu de ce trăiesc cu acest sentiment ca nu va fi o procedura atat de simpla si tratata cu celeritate.

Vio73
#StarMember
Nu știu cât va fi de complicat sau de simplu, pentru că nu am făcut așa ceva. Tu depune o cerere de reziliere din secțiunea Contact, dacă nu dorești portare și nici să păstrezi numărul/ numerele.

Anonim
Neaplicabil
Porteaza si gata. Daca vine vreo suma de plata mai mare decat factura pentru ceea ce ai folosit faci o sesizare la ANCOM si se rezolva. Taxele de reziliere sunt ilegale pentru cei care iau doar serviciile, nu ai cum sa platesti ceva ce nu se poate presta.

Bitizor
Junior
Nici macar nu mai poti sa iei legatura telefonic cu ei.

Vio73
#StarMember
300, apoi 1-1-1-0. La fiecare etapă stai să spună robotul diverse.