Întrebare fară răspuns

Caracteristici pentru schimbare parola

Cum pot afla altfel decat pe bajbaite si prin piedut timpu aiurea cat de lunga pot crea noua mea parola ce simboluri sunt acceptate si din ce cauza trebuie clientii sa dea in bobi fara a afla de la bun inceput caracteristicile unei parole acceptate: numar caractere, ce simboluri, litere, numere sunt acceptate. Schimbarea parolei fara sa contactam 100 de comunitati si comitii. Multumim

Blue7
Blue7

Blue7

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2
Blue7
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

de obicei pentru securitatea unui cont parola trebue sa cuprinda ;

  • litere
  • cifre
  • o litera mare
  • un caracter
  • ceva de genul "Mihai@131168" (parola este doar un exemplu -nu o folosec eu)

Mda. De acord. Se poate face un simplu tooltip, si la registration, si la password reset, astfel incat userul sa stie ce asteptari are sistemul din punct de vedere al parolei: lungime, caracteristici, caractere acceptate/neacceptate etc

N-ar trebui sa fie greu de implementat. Pe fundal sunt sigur ca se fac niste verificari. Doar ca nu le stie nimeni. :))

Deci, practic, e doar o problema de comunicare a cerintelor catre client.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Eu am inteles ca sunt acceptate simboluri da ele pot fi 33 cu totu sau doar semne de punctuatie care sunt mai putine. Cat despre cat de lunga poate fi parola e o nebuloasa totala. De exemplu scris negru pe alb pot contine 95 de caractere din care putem alege insemnand simboluri litere mari litere mici si cifre 0-9 si cat de lunga poate fi (8 caractere, 10, 20, 64 etc). E cam ciudat ca pe o platforma unde totusi se folosesc carduri sunt date personale, adrese, securitatea parolei e un fel de a cinci-a roata la caruta. Am incercat sa schimb parola cu simboluri litere mari si mici si n-a vrut probabil in cauza lungimii. Da oare de unde sa stim cat de lunga poate fi acceptata?

Blue7
Blue7

Blue7

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2
Blue7

Salut @Blue7,

Indiferent ca vrei sa iti creezi un cont nou sau vrei sa iti resetezi parola contului vechi, campul parola trebuie sa contine datele din imaginea de mai jos.

Aparent exista deja informatia asta. Se pare ca mi-a scapat.

Mersi frumos! :)

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Nu e valida informatia prezetata in poza. Am incercat deja sa schimb parola de 2 ori, s-au inverzit toate campurile indicand oarecum ca ar fi ok da cand am dat ok a aparut eroare si mi a dat un hash niste litere de-a valma si nici pic de informatie gen caracter neacceptat ori prea multe caractere sau vreun alt indiciu. Cred ca daca pun !=1234abcdABCD o ia da nu prea sunt curios sa vad ce urmeaza. O sa mai incerc o data da nu am mari sperante. Multumesc oricum pentru incercare. O sa revin in caz de success altfel asta e sper ca parola deja pusa sa fie strong.

Blue7
Blue7

Blue7

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2
Blue7

Am reusit dupa vreo 10-15 incercari am scazut progresiv de la 63 de caractere la 55 pana la parca la 50 sau 49 si in sfarsit a aparut un indiciu cu rosu ca parola poate sa fie maxim din 24 de caractere restu e clar trebuie minim un simbol un numar litere mari si mici dupa cum alege fiecare. Deci am clarificat misterul. Oricum 24 de caractere e cam firava da asta e alta discutie. Normal era sa stim de la inceput.

Blue7
Blue7

Blue7

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2
Blue7

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!