Întrebare cu răspuns(uri)

Conferinta Smart 15

Am o intrebare legata de abonamentul Smart 15. Am facut o conferinta luna aceasta si mi s-a perceput tarif. Eu din cate stiu am minute nelimitate in orice retea la abonament, deci de ce mi s-a tarifat conferinta?

Fnae
Fnae

Fnae

User level
Nivel
0
12 / 100
puncte
Custom field 2
Fnae

Salut, Fnae!
Dacă apelurile din cadrul conferinței sunt efectuate către numere din afara rețelei Orange, acestea nu consumă din minutele incluse în pachet, ci sunt tarifate conform tarifului în afara rețelei a pachetului respectiv.
Uite aici toate detaliile - https://www.orange.ro/servicii/optiuni-de-apel/

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (2)

100%

2 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut, Fnae!
Dacă apelurile din cadrul conferinței sunt efectuate către numere din afara rețelei Orange, acestea nu consumă din minutele incluse în pachet, ci sunt tarifate conform tarifului în afara rețelei a pachetului respectiv.
Uite aici toate detaliile - https://www.orange.ro/servicii/optiuni-de-apel/

...la abonamentele cu minute nationale nelimitate se intampla acest lucru. La abonamentele vechi cu numar de minute fix, conferintele consumau din minutele incluse.
A fost principalul motiv pentru care am tinut cu dintii vreo 4 ani de un abonament cu 5500 minute nationale (nu consum mai mult de 3-400): imi permitea sa fac conferinte fara cost suplimentar.
Intre timp, am ales un abonament cu minute nelimitate dar mult mai mult trafic de internet si mi-am mutat conferintele pe Teams/Zoom/Whatsapp/Messenger. Nu pot peste tot, dar... in cazul meu a avut sens.

Vezi ce se intampla cand nu citesti contractul? Apelurile in conferinta cu NUMERE IN AFARA RETELEI se tarifeaza cu 0.20E minutul (sau cat e tariful standard pentru apelurile in afara retelei).

Ca sa intelegi, Orange va tarifa:

  • depasirile la internet (in cazul in care nu ai nelimitat)
  • minutele nationale (efectuate in prin serviciul "conferinte"). Sunt singurii care tarifeaza asa.
  • minutele internationale (la depasirea minutelor din abonament si la cele care nu sunt cu prefixele acoperite de acele minute)
  • SMS-urile internationale (in cazul in care abonamentul nu le are)
  • minutele catre servicii cu suprataxa
  • SMS-urile catre numere speciale

Da, n-am inteles niciodata chestia asta la Orange. Pentru ca, din cate stiu, doar Orange face chestia asta.

De ce conferintele in alte retele se taxeaza la tarif standard, cand ai minute nationale incluse in abonament?
Ce e diferit la o conferinta fata de un apel normal de voce, catre fiecare dintre membri?

De ce un apel 1-to-1 e taxat din resursele incluse, dar un apel 1-to-many e taxat la tarif standard? Si doar la abonamentele cu minute nelimitate.
Adica, inteleg ca poate nu se vrea a se folosi in exces functia asta... Dar pe de alta parte, daca asta e ideea, ce rost are sa lasi liber la apeluri 1 la 1?

Probabil evitarea abuzurilor sau a prostiei...??? Cred ca inca mai rezoneaza faptul ca a sunat unul la Telekom sa intrebe de ce a fost facturat 25 de ore cand ziua are 24 (e de cativa ani, nu e chiar asa recenta speta). Nu mai retin daca doar a intrebat sa vada care e raspunsul sau era prea terminat ca sa inteleaga. Stiu ca facuse cateva apeluri in conferinta (el fiind apelantul de la care porneau apelurile) si uitase sa mai inchida. Teoretic, e indeajuns sa faci 61 de minute cu 24 de numere in acelasi timp si depasesti ziua de 24 de ore cu ... 24 de minute ca si convorbiri.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!