Întrebare fară răspuns

Orange acopera si muntii Apuseni?

Orange de ani de zile nu are semnal prin Apuseni, ma gandeam că poate mai exrind si ei acoperirea, nimic, nicio imbunatatire in zona comunei Vadu Motilor, jud. Ab. Concurența are semnal 2/4G, insa la Orange abia prinzi o fărâmă de semnal 2G, asta dacă o prinzi si pe aceia.

Răspunsuri

Același lucru l-am remarcat și eu anul trecut... Am stat în localitatea Horea unde semnalul era inexistent, dar lipsa semnalului a fost cam peste tot prin zona Apusenilor

Problema e similara si in Retezat. Toata zona aceea are acoperire zero sau aproape zero. De la Râu de Mori, Râușor pana la Barajul Gura Apelor nu exista picatura de semnal. Doar Telekom si Digi au acoperire. Am sesizat situatia inca din 2017.

Locuri superbe, fara acoperire GSM. Si ne plangem ca n-avem turism. Pai, drumuri nu, semnal nu. Cum sa se duca oamenii sa viziteze? Iti rupi masina in doua pana acolo, si daca doamne fereste se intampla ceva, n-ai pe cine sa suni ca n-ai semnal. Si cu apelurile de urgenta stim deja cum sta treaba. Daca n-are nimeni o antena in zona, poti sa stai linistit ca n-are cine sa te salveze.

Nu stiu, mi se pare incredibil ca pana acum nu avem acoperire full in tara asta. Si cand zic full, sa fie fiecare colt acoperit. Sunt localitati (cu oameni) care nu au semnal. Deloc. Cum e posibil asa ceva? Ce "reteaua # 1" mai e si asta? Daca semnal nu oferi, ce servicii poti sa oferi care sa merite intr-adevar numele de reteaua nr 1?

Intreb si eu. Ca, din cate stiu eu, excluzand WiFi-ul care e un lux, nu stiu sa poti sa folosesti telefonul pentru functiile de baza (apelare, SMS etc) fara semnal.

Tu cred că glumești! Deocamdată nu au acoperit nici localități din zone de șes, unde au alți operatori deja piloni sau există turnuri de apă sau alte obiective pe care se pot pune antene și vrei să acopere zone care sunt departe de așezările umane sau sunt puțin populate?
Eu am făcut o cerere să pună în zona mea și mi-au spus că i-ar costa vreo 60000 de euro. Dar uită că Digi au și pot face ransharing cu Vodafone, iar infrastructura exista. Deci e vorba de indiferență!

Nu pot toate celulele sa fie precum cele din Bucuresti din punct de vedere densitate.
Si totusi... discutam de statiuni turistice si localitati intregi neacoperite de servicii.
Dar e ok... la pensiuni au wi-fi (care merge chiar bine). Folosim vo-wifi, nu? :)

Trixen, teoretic, "Orange nu garanteaza functionalitatea serviciilor VoLTE si VoWIFI pe terminale care nu au fost achizitionate din magazinele Orange"... :)

In realitate, nu prea garanteaza nimeni nimic niciunde. Nici pe terminale care au fost achizitionate de la Orange. Pentru ca nu tine doar de Orange sa ai serviciile alea. Tine si de producator. Iar fraza de mai sus, e doar BS de marketing. N-are nicio legatura cu realitatea. Dar cei care sunt mai vechi aici, stiu foarte bine asta. :)

Incerc sa fiu serios insa nu prea imi iese: raspunsul este "Da, Orange acopera Muntii Apuseni. Cu dragoste, intelegere si respect fata de natura, nu cu semnal radio"
Ne ajuta sa ne deconectam, sa ne bucuram de timpul liber si sa ne conectam la natura, nu la Facebook. :)

Ieri mă sună un reprezentant Orange si imi zice că nu mă aude si eu zic, asta este rețeaua. Între Abrud - Zlatna - Alba Iulia, slăbuț tare.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!