Întrebare fară răspuns

Când va exista versiunea Dark Mode pt aplicațiile Orange?

Pentru că am o problema cu ochii, ma deranjează mult ce e pe fundal alb sau prea deschis la culoare, așa că m-ar ajuta ca aplicatiile Orange să aibă optiunea Dark Mode, pentru o vizualizare mai prietenoasă cu ochii.
Se dorește implementarea Dark Mode din partea echipei tehnice Orange?
Și-ar mai dori și altcineva să poată schimba interfața in modul Întunecat?

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Ehe...de cate ori n-am propus chestia asta... Da, se doreste. Si in My Orange, si in Orange Money...

Si stii ce e ciudat? Ca sunt unele mail-uri de la Orange care sunt deja pe background intunecat, si arata absolut superb! Adica, despre ce vorbim? Negru cu portocaliu arata foarte bine. Si nu e ca si cand n-ar fi folosite culorile astea cat se poate de des in toate materialele promotionale Orange. Deci....de ce nu avem si optiuni pentru Dark Mode in aplicatiile Orange...e o necunoscuta pentru mine.

Deci, da, sustin ideea. Si dupa cum ziceam si mai sus, am tot cerut chestia asta de-a lungul timpului. Dar se pare ca nu s-a implementat. Fie nu se doreste lucrul asta, fie au existat alte lucruri mai importante de implementat si a fost lasat mereu la urma. Cu toate ca...daca ma gandesc mai bine, daca nu s-a facut timp pentru un amarat de text, o implementare de maxim 5 minute pentru a clarifica faptul ca nu exista reincarcari programate la prepaid, chestie care sa elimine confuzia pentru utilizatorii prepaid care nu au intamplator si un abonament, nu stiu la ce implementari sa ma astept din partea Orange.

Dar...da, thumbs up. Si eu mi-as dori asa ceva in aplicatiile Orange.

Mulțumesc, Radu, pt susținere și argumentație!!!
Nu știu de ce nu s-ar dori implementarea Dark Mode pt aplicațiile Orange, nu cred că ar fi un efort așa mare pt echipa tehnica.

Cred că trebuie luată în considerare de către cine trebuie și această variantă, ca și alternativă. La o companie mare și serioasă trebuie să se ia în calcul și ceea ce-și doresc anumite segmente de clienți. Susțin și eu acest punct de vedere și mi se pare destul de utilă o astfel de implementare!

Salutare, @delfinas!
Mulțumim pentru sugestie! O vom transmite mai departe colegilor care se ocupă de dezvoltarea aplicațiilor.

:) Discutabilă concretizare. De ce? Pentru că atât timp cât mare parte a marketingului Orange se bazează pe portocaliu în combinație cu alb sau negru, o inversare a culorilor sau o modificare a ”temei” duce la ineficientizarea țintei urmărite de marketing prin tot ceea ce înseamnă culoare.
Concret și chiar tentant, oare cum ar arăta meniul cu scris negru, pagina cu scris alb, sau butoanele portocalii cu scris.... alb/negru?
LE: Și că tot s-a amintit, cum va arăta ”cafeaua din căștile” din mesajul plății facturii? Va fi albă (cafeaua)? Sau poate o tenta de cană albă cu un capucino/latte.... nu va fi o diferență atât de mare. :))
Totuși unele imagini nu își vor avea locul. De ce? Imaginați-vă unele ”fețe zâmbitoare” care acum pe fundal alb arată ... bine. Ei bine, aceste ”fețe” pe fundal închis se vor vedea ca zâmbetul unui ”negru”: o urmă de FLUOR. :))

Tocmai de-aia exista o diferenta (destul de mare) intre un Dark Mode autentic, si negativ (inverted colours).

In primul rand, nu se inverseaza toate culorile. Si...nu se inverseaza, oricum. Se schimba paleta de culori. In al doilea rand, nu se inverseaza culorile din imagini. Imaginile vor ramane la fel.

Background-ul alb, de exemplu, nu o sa fie (probabil) negru pur. O sa fie un gri foarte, foarte inchis. Culoarea folosita ca "acent" va ramane cel mai probabil in continuare, orange. Textul va deveni cel mai probabil alb (sau un gri foarte apropiat de alb).
Provocarea cea mai mare in momentul in care creezi un Dark Mode este pastrarea lizibilitatii textului. Pentru ca, by default, textul este negru pe fundal alb. Si daca schimbi fundalul (chiar daca nu in negru pur, dar ceva apropiat), si lasi textul pe default (adica negru), vei avea contrast foarte, foarte mic. Asta e cea mai comuna problema.

Personal, sunt dispus sa testez o eventuala varianta Dark de My Orange (site/app, amandoua), si de ce nu, si de Comunitate.

@Georgiana, mulțumesc pt răspuns și implicare!!!
@Flo, nu zic că e f ușor, dar nici imposibil de implementat Dark Mode, exista variante cum a explicat și Radu, totul e sa se dorească.
Știe careva un soft pt cei cu probleme de vedere, care să-i ajute sa foloseasca smartphone-ul și calculatorul?

Partikip și eu ! Sunt pro dark mode orice rulează pe telefon.

TheSpecialist
TheSpecialist

TheSpecialist

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
TheSpecialist

Delfinas, in ce sens sa-i ajute sa foloseasca telefonul si calculatorul? Depinde de problema... Daca textul e prea mic, se poate da zoom pe pagina, se poate mari fontul pe telefon... Daca e o problema cu culorile (pentru color blindness) stiu ca exista si acolo cateva setari. In principiu, exista setari de accesibilitate. Dar depinde de problema.

Personal, in afara de faptul ca am nevoie de ochelari pentru miopie, nu am nevoie de nicio alta setare (slava Domnului). La tine de ce anume ar fi nevoie? Incerc sa caut ceva pe net, daca e sa te ajute.

Slavă Domnului, acum mi-s de ajutor zoomul și mărirea dimensiunii textului.
Eu mă gândeam la un soft care să-ți citească ce se vede pe ecran, pt cei pe care nu-i mai ajuta ochelarii, care au pb mai grave de vedere.
Mulțumesc pt receptivitate, Radu!!!

Nu stiu daca ai nevoie de un soft separat... Toate chestiile astea fac parte din setarile de accesibilitate incluse in sistemul de operare.

Android-ul are deja integrat asa ceva, iOS-ul la fel, Windows si MacOS la fel.

Uite aici pentru Android: https://support.google.com/accessibility/android/answer/6...
Aici pentru iOS: https://support.apple.com/en-gb/guide/iphone/iph3e2e4367/ios
Aici pentru Windows: https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows
Aici pentru MacOS: https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mh35884/mac

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!