anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar nejustificat de mare in Serbia

darkflash
Începător
Bună ziua ! Am trecut prin Serbia și am încercat să mă conectez la net doar pentru a găsi o locație. Imediat îmi apare un mesaj că am depășit limita de 50 Euro. După 3 ore am trimis mesaj cu DA la 355, deși nu știam ce nr. este, în aproximativ 30 min. suma era de 315 Euro, în condițiile în care 1 MB e 10 Euro. Am tot insistat să mi se explice pe detaliile convorbirilor în ce se măsoară la ei traficul de date, la durată apel apare 207, 253 ,423 etc. Dacă poate cineva să-mi explice . Mulțumesc!
13 Răspunsuri 13

DanielaH
Moderator
Salut, darkflash! Îmi pare rău pentru situația ta. 355 este numărul la care dacă trimiți mesaj scris cu textul DA poți folosi în continuare Internetul în roaming, deși ai atins limita de 50 euro despre care ai fost avertizat prin SMS. P.S. Am acoperit noi numărul de telefon din atașamentul postat de tine pentru că astfel de date nu trebuie să fie publice în Comunitate.

Razvan
#StarMember
Traficul de date se măsoară în kilobyte (kb). Odată ce ai raspuns cu DA, ești bun de plată. Data viitoare, descarci harta off-line. Tarifele în roaming non SEE sunt foarte mari la ORO.

Pololică
#StarMember
Din pacate, nestiinta costa. In tarile non-SEE pretul per MB este cuprins intre 7 si 13E (adica intre 7.168E si 13.312E pentru fiecare GB), chiar daca se contorizeaza la fiecare 1Kb. https://www.orange.ro/roaming/serbia#abonament

darkflash
Începător
Mulțumesc pentru răspunsuri. Am totalizat KB , dacă spuneți că sunt KB, și îmi ies 5000 și ceva, adică 5 MB ( 1 MB=1024kb) ,la prețul de 10,71 Euro / MB , suma este de aprox. 50 Euro. Nu știu de unde 315. Dacă unitatea de măsură ar fi MB , atunci costul ar fi de peste 5000 Euro. Niciun operator de la Orange nu a putut să-mi explice deocamdată.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Vezi ca acel desfasurator se actualizeaza cu intarziere. Scrie si pe pagina respectiva. Trebuie vazut concret, pana la data la care ai stat in Serbia, cat ai consumat. Momentan, din screenshot, ultimul update pare sa fie data de 09.07.2022. Deci, in functie de cand ai avut acel consum, trebuie vazut daca e sau nu acoperit de acel desfasurator.
Client Orange

Razvan
#StarMember
In telefon, contoarul cat net iti spune că ai consumat in roaming? Screenshotul tau este din 29 iunie si la cost roaming pe date apare 0 euro. Poate ai facut cost următoarea zi.

darkflash
Începător
In următoarea zi nu m-am conectat deloc, doar în 29.06 am intrat în Serbia în jurul orei 13, la 13.03 mi se spune că am cost de 35 Euro, la 13.04 de 50 Euro și mi s-au închis datele. Abia la 16.08 am trimis mesaj cu DA la 355, dar nu am putut accesa nicio pagină, nu îmi arăta că aș fi conectată. La 16.35 aveam deja 315 Euro, moment din care mi s-au închis din nou datele și mi s-au deschis abia când am ajuns în România după 10 zile , la solicitarea mea. Eu consider că este un furt dacă nu mi se demonstrează câți MB am consumat. Am toate detalierile convorbirilor din acea dată. Ultima conectare este la ora 16.08 când am trimis mesajul cu da, în 25 minute costul a fost de 300 Euro.. Nu e normal să spui " asta este, v-ați conectat și plătiți!" Încă ceva, e clar pentru apeluri vocale e 2,20 Euro / minut, am apelat în RO 4:16 min și costul apare 9,6 Euro , mi se pare corect, dar la net nu e transparență.

darkflash
Începător
Se poate observa că nu am mai avut date din 29.06 , ora 16.08 - ultima conectare

Vio73
#StarMember
Salutare! Cred că trebuie să faci o sesizare scrisă la serviciul.clienti@orange.ro și să le demonstrezi detaliat și lor cu aceste screenshot-uri și nu numai cum stau lucrurile și sper să rezolvi cumva problema în favoarea ta. Succes!

Razvan
#StarMember
Așteaptă să se emită factura si apoi să o contesti.

darkflash
Începător
Mul'umesc! Unde trebuie să contest factura? La Orange sau în instanță?

darkflash
Începător
Sesizări am făcut, încă nu am primit răspuns. Am vorbit și cu un operator , nu a știut să=mi explice nimic, a spus că voi fi sunată de către un specialist în 3 zile, azi fiind a treia zi, mai aștept.

Razvan
#StarMember
Taxare internet Serbia prima unitate de taxare - 10 KB, următoarele unități de taxare - 10 KB https://www.orange.ro/roaming/serbia/ Factura se contestă la Orange prima dată, apoi la autoritatile publice competente, dacă nu ești mulțumit(ă) de rezoluția ORO.