Întrebare fară răspuns

Probleme roaming

Bună ziua!
Am activat opțiunea 16E roaming, dar abia după traversarea frontierei și apariția dificultăților de conectare, mi s-a indicat suplimentare o oarecare bifa, precum ca nu as putea folosi datele mobile. Iar bifa respectiva o pot scoate doar pe teritoriul tarii. Deci cum poate fi asa ceva? Non-sens!!! Activezi roaming, dar de fapt, fără sa pot utiliza datele mobile! Cum as putea remedia situația? Va mulțumesc anticipat pentru ajutorul dvs!!!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Despre ce telefon vorbim?

La Android, Data Roaming (adica date mobile in Roaming) se activeaza din setarile telefonului. Nu are legatura cu locul in care e activat.

La mine, setarea respectiva se afla in Setari > Retea & internet > Retea Mobila > Roaming. Aici trebuie sa fie activat, ca sa ai date mobile si in roaming.

E o optiune care e debifata implicit (si e bine ca e asa), pentru a evita taxarile accidentale pentru servicii de roaming (in special date) in zonele de granita.

Bun venit in Comunitate!

Ai topic dedicat aici:

https://comunitate.orange.ro/questions/2748216-activa-roaming-strainatate

Merge din My Orange fix, în cazul tău. Sau My Orange, depinde ce ai. Văd că ai scris pe aria Orange Romania Comunications.
Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Sunt bifate roaming activ și pe telefon și în my orange. Inclusiv erau active încă din tara. Am făcut și restart-uri. Verificat si pe un al 2lea telefon. Djingo verificat, cica tot activat ok. Nu pot sa înțeleg care e problema. Nu am mai avut asa ceva în călătoriile precedente.

Atunci scrie in Chat Djingo și cere rezolvarea problemei.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!