anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Trucuri pentru un selfie reușit

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Pentru că se apropie weekendul, vă propunem un topic mai “altfel”, de socializare, în care să vorbim despre self-uri.

 

Zilele trecute (pe 21 iunie) a fost Ziua Națională a Selfie-ului în Statele Unite. 

Cuvântul “selfie” este de fapt un argou australian și, datorită popularității, a fost ales cuvântul internațional al anului 2013.

Primul selfie (autoportret) a fost făcut în 1839 de Robert Cornelius, chimist și fotograf american, dar Ziua Națională a Selfie-ului a fost creată abia în 2014 de către un DJ de radio din Texas.

 

Indiferent că le distribuie sau nu, marea majoritate a posesorilor de smartphone obișnuiesc să facă selfie-uri. Unde? Când? Oriunde și oricând – acasă, dacă avem o bluză nouă sau vrem să ne pozăm cu animalul de companie, în vacanță, la birou cu colegii, la petreceri sau chiar în situații mai ciudate, există tendința de a imortaliza aceste momente și de a le impărtăși cu cei apropiați.

Aproape orice întâlnire, cu prietenii sau de business, se încheie acum cu un selfie. Dar pentru că nu întotdeauna suntem mulțumiți de calitatea fotografiei realizate, de multe ori suntem nevoiți să facem mai multe selfie-uri și acest lucru se poate transforma dintr-o activitate plăcută și amuzantă într-una neplăcută și agasantă.

 

Iată câteva recomandări pentru un selfie reușit:

  • ștergeți senzorul foto astfel încât imaginea să nu fie blurată
  • asigurați-vă ca aveți suficientă lumină, preferabil naturală, într-o zi însorită; dacă sunteți într-un spațiu interior, ideal este să vă poziționați lângă fereastră, astfel încât lumina să vină din față
  • alegeți un unghi potrivit care să vă pună cât mai mult în valoare; este recomandat să poziționați butonul de declanșare al fotografiei la același nivel cu ochii
  • încercați să țineți mâna cât mai ferm, astfel încât aceasta să nu tremure, sau folosiți un selfie stick
  • folosiți camera principală de pe spatele telefonului și, dacă sunteți într-un spațiu mai întunecat, puteți alege funcția de fotografiere pe timp de noapte și / sau blitzul
  • dacă nu sunteți foarte mulțumiți de poza realizată, puteți folosi și filtrele sau funcțiile de retușare
  • atenție la postură, înclinarea capului, poziția umerilor, machiaj etc.
  • adoptați un “look” natural
  • nu uitați să zâmbiți

 

De evitat:

  • lumina venită de la ecrane (televizor, laptop etc.)
  • umbrele
  • fundalul încărcat de conținut inutil care poate distrage atenția de la personajul principal al imaginii (alți oameni, animale, obiecte etc. care nu au legătură cu ideea pozei)
  • ochelarii de soare
  • selfie-ul în oglindă (poza va ieși invers, se va vedea telefonul, reflexia oglinzii poate distorsiona imaginea)

 

Voi sunteți fani selfie? Ce alte trucuri pentru un selfie reușit mai cunoașteți?

4 Răspunsuri 4

mihai_13
Maestru
- bune recomandari Mihaela - eu personal va dau un singur sfat sa incercati tot timpul sa va faceti selfie cu telefonul in pozitie ceva mai sus decat ochii dumneavoastra - astfel cei cu nasul mare pot ascunde acest "defect" :))) - iar o lumina prea puternica va poate dezvalui ridurile - eu personal nu sunt fan selfie (sunt urat precum se vede si in poza de profil :))) )

delfinas
#StarMember
Foarte bune sfaturi!!! As mai adauga: lumina să nu fie prea puternica pe față, dar nici din spate. E preferabil sa bată lumina din față, dar sa fie una blândă ca cea de la răsărit sau apus.

Vio73
#StarMember
Salutare! Nu sunt fan selfie, dar mai fac foarte rar, împreună cu ceilalți membri ai familiei. Dar nu pentru a le posta undeva sau a ne lăuda cu ele, ci pur și simplu pentru arhiva familiei. Mulțumim pentru toate sugestiile prezentate anterior!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
As mai putea adauga cateva lucruri: 1. nu va faceti selfie-uri in mijloacele de transport sau in locuri aglomerate. Asta daca nu cumva vreti sa aveti o gramada de gura-casca in poze, sau uitandu-se la voi. Plus ca, daca e aglomerat, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci e sa-ti intinzi o mana undeva in sus, eventual peste capetele celorlalti, ca sa-ti faci tu selfie. 2. nu va faceti selfie-uri cu tableta sau, si mai rau, cu laptop-ul. 3. ca sa nu trebuiasca sa apasati un buton de pe telefon pentru declansare (ceea ce poate creea imagini miscate), si daca nu aveti un selfie-stick la indemana cu functie de declansare pe el, puteti folosi temporizatorul (declansarea automata) incorporat in aplicatia de Camera.
Client Orange