Întrebare cu răspuns(uri)

Propunere opțiune roaming pentru abonament cu resurse naționale

Dragă Orange, de ce la abonamentul cu resurse exclusiv naționale ai opțiuni multiple fără rost (inutile) pentru un utilizator de servicii voce/date? De ce nu permiți o opțiune de activare pentru câteva zile a roamingului măcar în SEE, dacă nu ALL WORLD, cu câteva resurse incluse, fără ca abonatul să fie nevoit să schimbe tipul de abonament sau să-și cumpere un prepay??? O opțiune cu net în roaming (așa cu o ai cea de net național) sau cu minute în SEE (așa cu o ai pe cea de min internaționale), sau o combinație de minute/date mobile ar fi ideală utilizatorilor de abonament cu resurse exclusiv naționale, care ocazional vizitează spațiul SEE sau sunt în roaming. De altfel condiționarea roamingului de o anumită valoare a abonamentului iarăși nu e un comportament "fair" din partea ta. Analizează-ți posibilitățile și sigur va fi un câștig pentru tine, nu doar o bucurie pentru acei abonați.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Draga Flo, oricât am vrea noi, consumatorii, sa ne fie mai bine, nu putem obliga furnizorul, în timpul jocului sa schimbe regulile (știu, o să-mi zici cu măririle de Abonament).
Ai mai e o chestie: exista concurenta (da, de Digi vorbesc, dar, ghici: ei nu oferă la cartela roaming... deloc). Ii poți forță? Răspunsul e acelasi: exista concurenta. Și, din păcate, cu toții știm asta.

Și eu as vrea tarife negociate la cifre de 10 ori mai mici în afara SEE, dar doar visez.

Este o idee buna de pus in practica. Sa se păstreze același abonament și timp de 2 săptămâni să ofere și accesul la roaming, fara a mai face trecerea la un abonament mai mare cu acele beneficii incluse.
Dar cum totul se rezuma la profit, mi-e greu sa cred că vor face un serviciu in favoarea clientului. :((

@Pololica: cu Digi ai dreptate parțial: nu oferă la prepay, dar pe abonament ai roaming tarifat (fără resurse incluse), dar la tarife mult mai mici decât concurența. Și da, "nu putem obliga furnizorul", dar îi putem oferi un semnal de diversificare/schimbare a opțiunilor/serviciilor oferite. Exemplu: oare câti mai folosesc alertele cu echipele de sport favorite? Personal, cu multiple aplicații specializate pe domeniul sportiv/pariuri acele opțiuni le văd un spațiu irosit în oferta cu opțiuni care să le adaugi contra cost unui abonament Orange.

@Miha Z: De exemplu așa am ajuns fan prepay: cu resurse naționale în abonament nu am acceptat o creștere de tarif doar ca să am resurse în SEE pentru 1-2 călătorii ocazionale într-un an. Și oricum, mi se pare DISCRIMINARE: tu cu un abonament fără roaming să fi obligat să schimbi abonamentul doar pentru că vrei ca într-o săptămână din 52 ale anului să nu fi privat de utilizarea telefonului. Jenant...

Digi ar fi fost o soluție, dar și cum oferă Vodafone, pachete per 100mb sau tarife preferențiale unde e prezent (sa zicem, Egipt), unde este prezenta Orange.

Soluții sunt (putem obliga prin portare), dar sa nu dam din lac în puț.

Momentan, la mine portarea (ca să-i pedepsesc) nu ar fi soluția optimă, întrucât prețul abonamentului și beneficiile lui îmi convin, iar la Digi, de exemplu, semnalul pe unde merg de obicei nu este cel mai fericit (adică e semnal, dar n-aș da Orange pe ei), iar la Vodafone încă nu m-au convins.

@DanielaH: Mulțumesc. Dacă se mișcă ceva în acest sens, indiferent sub ce formă, atunci pot spune că Orange ține cont de feedback și clientul este și ascultat, nu doar auzit. Aștept cu interes concretizarea, chiar și parțială a schimbărilor în acest sens.

Aceeași întrebare am avut-o și eu, răspunsul a fost să activez pe o cartela optiunea de internet international cu 12e , ceea ce mi se pare scump ptr o săptămână de concediu sau să măresc abonamentul. Dar, se pare că la Vdf exista o opțiune de călătorie care se activează ptr 30 zile doar cu 7e, include aproape 10 GB internationali, de ajuns ptr o călătorie în afara țării. Deci, se poate. Păcat de Orange că nu sunt in stare să dezvolte o opțiune care sa bata concurenta.

@Florin: ideea era că este exagerat să ai abonament cu resurse naționale și pentru o excursie ocazională în SEE să schimbi tipul abonamentului sau să renunți la telefon. Și asta în anul 2022....Deci... pardon, Orange!!!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!