Întrebare fară răspuns

probleme roaming germania iphone

sunt cumva probleme cunoscute ?
am stat o saptamana in Munchen in roaming, abonament, iphone13 si am avut nenumarate probleme legate de semnal , in sensul ca din senin de la 5g trecea la "not registred", dupa care iar la 3g/4g, etc foarte rar mi-a stat 4 ore consecutive legat la aceiasi retea dar ca sa si functionez totul in regula, ca sa rezolv mai repede activam/dezactivam airplane mode.
Am mentionat telefonul pentru ca langa el am avut un Samsunt Note 10 care nu a avut deloc aceste proble, a mers normal, ireprosabil, defapt in cercul de prieteni toti cei cu iphone si oragne am avut probleme iar androizii nu !

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Quino, bun venit in Comunitate!!!
Ai toate update-urile la zi?
Ai incercat să-l pui manual pe o frecvență, sa nu și-o aleagă automat?

1 da. Am ios15.5
2 dacă te referi prin frecventa la operator. Da am încercat manual pe o2 și telekom.de și încă una și tot asa

Poate m-am exprimat greșit, scuze. Mă refeream să-l stabilizezi manual pe 4G, că 5G in roaming cam greu de atins și, mai ales, de păstrat. Uneori te bucuri dacă merge pe 3G. :)

As mai incerca un test, daca zici ca ai si un Android la indemana. Incearca sa introduci (temporar, pentru test, suficient cat sa fie relevant) SIM-ul din Samsung, in iPhone. Vezi daca e vreo diferenta. Daca da...e posibil sa ai nevoie de o schimbare de SIM (cand ajungi inapoi in tara).

Ar fi ciudat ca toti cei cu iPhone sa aveti aceeasi problema. Dar alta idee nu am in momentul asta. Decat, dupa cum zicea si delfinas, sa incerci sa-l treci pe 4G only (Cellular > Cellular Data Options > Voice & Data > 4G). Posibil sa fie si un bug de iOS.

Deja m-am întors dar ar fi fost bun testul. In fine. O sa mai plec cred și voi face. Ceea ce mi s-a părut dubios a fost ca pe Otopeni m-am ne abordau niște indivizi care vindeau in fata porților se îmbarcare care DE cartele sim de la un operator mai obscur gen Lyca mobile. “Buna ziua , călătoriți in Germania ? / Da /!! Atunci va prezin oferta noastră de sim bla bla bla / nu ma interesează, mulțumesc / sa nu ziceți ca nu V-am spus, “ și pleaca

LOL... Da, ciudat intr-adevar. :)) N-am incercat niciodata Lyca Mobile. Dar ar fi interesant un test si cu o cartela de genul ala, la urmatoarea escapada in Germania.

Vezi daca nu cumva se intampla aceeasi problema si local, in Romania. Nu vad de ce ar fi doar pe IOS, si doar in roaming. Ar fi culmea sa fie doar in roaming Germania. :))

Pe la mijlocul lunii mai am fost in Italia și nu am avut absolut nici o problema legată de semnal sau viteza. Totul normal.
In Germania îmi venea sa arunc telefonul. Era frustrant ca tot timpul când știu ca e posibil sa ma sune cineva sa stau cu telefonul in mâna și dacă rămâneam fără semnal dădeam avionul on/off.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!