anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

probleme roaming germania iphone

Quino
Începător
sunt cumva probleme cunoscute ?
am stat o saptamana in Munchen in roaming, abonament, iphone13 si am avut nenumarate probleme legate de semnal , in sensul ca din senin de la 5g trecea la "not registred", dupa care iar la 3g/4g, etc foarte rar mi-a stat 4 ore consecutive legat la aceiasi retea dar ca sa si functionez totul in regula, ca sa rezolv mai repede activam/dezactivam airplane mode.
Am mentionat telefonul pentru ca langa el am avut un Samsunt Note 10 care nu a avut deloc aceste proble, a mers normal, ireprosabil, defapt in cercul de prieteni toti cei cu iphone si oragne am avut probleme iar androizii nu !
12 Răspunsuri 12

delfinas
#StarMember
Quino, bun venit in Comunitate!!! Ai toate update-urile la zi? Ai incercat să-l pui manual pe o frecvență, sa nu și-o aleagă automat?

Quino
Începător
1 da. Am ios15.5 2 dacă te referi prin frecventa la operator. Da am încercat manual pe o2 și telekom.de și încă una și tot asa

IOs la zi este 16.0.3 (daca nu ma insel), nu 15. In zona respectiva cei din jurul tau cum stateau cu receptia? Nu ar fi exclus ca zona sa fie "in curs de amenajare" si sa fi fost ratee de semnal, chiar si pentru localnici.

delfinas
#StarMember
Poate m-am exprimat greșit, scuze. Mă refeream să-l stabilizezi manual pe 4G, că 5G in roaming cam greu de atins și, mai ales, de păstrat. Uneori te bucuri dacă merge pe 3G. 🙂

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
As mai incerca un test, daca zici ca ai si un Android la indemana. Incearca sa introduci (temporar, pentru test, suficient cat sa fie relevant) SIM-ul din Samsung, in iPhone. Vezi daca e vreo diferenta. Daca da...e posibil sa ai nevoie de o schimbare de SIM (cand ajungi inapoi in tara). Ar fi ciudat ca toti cei cu iPhone sa aveti aceeasi problema. Dar alta idee nu am in momentul asta. Decat, dupa cum zicea si delfinas, sa incerci sa-l treci pe 4G only (Cellular > Cellular Data Options > Voice & Data > 4G). Posibil sa fie si un bug de iOS.
Client Orange

Quino
Începător
Deja m-am întors dar ar fi fost bun testul. In fine. O sa mai plec cred și voi face. Ceea ce mi s-a părut dubios a fost ca pe Otopeni m-am ne abordau niște indivizi care vindeau in fata porților se îmbarcare care DE cartele sim de la un operator mai obscur gen Lyca mobile. “Buna ziua , călătoriți in Germania ? / Da /!! Atunci va prezin oferta noastră de sim bla bla bla / nu ma interesează, mulțumesc / sa nu ziceți ca nu V-am spus, “ și pleaca

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
LOL... Da, ciudat intr-adevar. :)) N-am incercat niciodata Lyca Mobile. Dar ar fi interesant un test si cu o cartela de genul ala, la urmatoarea escapada in Germania. Vezi daca nu cumva se intampla aceeasi problema si local, in Romania. Nu vad de ce ar fi doar pe IOS, si doar in roaming. Ar fi culmea sa fie doar in roaming Germania. :))
Client Orange

Quino
Începător
Pe la mijlocul lunii mai am fost in Italia și nu am avut absolut nici o problema legată de semnal sau viteza. Totul normal. In Germania îmi venea sa arunc telefonul. Era frustrant ca tot timpul când știu ca e posibil sa ma sune cineva sa stau cu telefonul in mâna și dacă rămâneam fără semnal dădeam avionul on/off.

VladP08
Începător

Fix aceeasi problema o am si eu acum in Munich, ma trezesc din senin fara retea, trebuie de fiecare data sa-i dau mod avion ca sa-si poata lua semnal, am incercat si cu resetare setarilor de retea, si cu selectarea manuala a operatorui, in momentul cand selectez manual operatorul rezosta mai mult semnalul, dar tot ma trezesc dintr-o data fara semnal. Precizez ca am un iPhone 12ProMax cu ios 16.0.3. 
este lrima data cand intampin astfel de probleme in roaming, dar este foarte deranjant. 

Sim normal. Fizic. 

Ioan78
Începător

Buna ziua, 

Fix aceeași problema o am și eu in tot sudul Germaniei , nu doar Munchen, IPhone 13 Pro cu eSIM. Trebuie tot tot timpul sa muți între 4G și 5G on sau 5G auto, foarte enervanta chestia, pentru a lua a semnal din nou si a funcționa internetul.

Mentionez ca am abonament cu opțiunea 5G.

@Quino  ai eSIM sau sim fizic in telefon?

Salut

Aceias problema o am si eu,nu pot folosi 5g, nu pot alege operatorul manual si singurul operator care se conecteaza este O2.Am un iPhone 13 si ma aflu langa Dusseldorf