Întrebare fară răspuns

Semnal tv satelit

Am fost nevoit, din motive intemeiate, sa repozitionez antena TV satelit pt Orange, in sensul ca am amplasat-o pe un loc mai inalt decat fusese intial (de pe un stalp de aproximativ 2,5 m inaltime, am pus-o pe un suport fixat de un perete exterior al casei, la mansarda (aprox 5 m inaltime). Pentru ca detin un Satfinder Satlink WS6933 - din pasiune, nu sunt profesionist - am reusit sa receptionez satelitul pt Orange, obtinand la S=81% si la Q=70%. Va intreb daca acesta este maximum de reglaj, cu mentiunea ca nu am alte obstacole (copaci, case etc mai aproape de 20-30 m de locul amplasarii). Un alt aspect este ca aceste rezultate le obtin cu 4-5 m cablu coaxial pus la LNB (am montat unul cu 4 iesiri, universal, cu 0,1 dB - de acest tip https://www.emag.ro/lnb-universal-4-iesiri-0-1-db-goobay-...), insa la una dintre iesiri am dus un cablu de vreo 20 m si semnalul s-a redus cu vreo 6-7 procente. Receptia e ok, insa mi-e teama ca pe timp de furtuna sa nu am surprize neplacute. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.

Răspunsuri

Salutare!

Dacă ai ,, antenuța" originală, poți scoate și ceva mai mult ( 90-92 la sută). Este ok și cât ai scos ( zic eu). Am avut și eu tv satelit și sunt pasionat de așa ceva, dar nu sunt din partea Orange ( dacă de la ei dorești o confirmare). Important este să funcționeze și când sunt nori.
Baftă!

Pe timp de furtuna (cand sunt norii aceia mari, foarte încărcați) poți sa ai probleme cu semnalul indiferent cât de bine ai reglat antena. La fel se poate întâmpla iarna dacă se depune zăpadă pe antena.

TheSpecialist
TheSpecialist

TheSpecialist

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
TheSpecialist

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!