Întrebare fară răspuns

[Rezolvat] Sim cardul nu mai functioneaza in Germania

Salut, am cumpărat o cartela când am fost in Romania. Când m-am întors in Germania încă funcționa cartela perfect. De obicei când sunt in Germania folosesc alta cartela. Acum am introdus cartela de orange in telefon și nu pot efectua apeluri, nu pot primi apeluri și nici mesaje. Când încerc sa apelez suna ocupat in continuu (pe orice număr). Tin sa precizez ca a funcționat. Am resetat telefonul și degeaba. Am controlat și focusul și e in regula, nu e pe “ do not Disturb “. Am un iPhone XS Max.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut Laur,

De cat timp esti in Germania? Proportional, pe ultimele cateva luni, ai fost mai mult in roaming decat national? Daca da, atunci problema este cel mai probabil faptul ca ai atins limita de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming. Nu e o problema a SIM-ului, si cu atat mai putin a telefonului. E o problema pe cont.

Esti pe abonament sau prepaid? Daca esti pe prepaid, si se aplica ce am zis mai sus, singura varianta de a folosi din nou serviciile, este incarcand cu credit, si folosind serviciile la tarif standard.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

@Laur29: S-o luăm mai simplu: ești în roaming și vrei un SIM cu număr funcțional? Simplu. Asigură-te că ai "roamingul" activat. Probabil opțiunea cu EO e expirată, însă o incărcare cu minim 10€ nu garantează activarea "by default" a roamingului.
Desprea partea cu durata de utilizare în roaming.... asta-i altă poveste.

@Laur: e bine dacă ai clarificat problema. Spor la utilizare și grijă la durata utilizării numărului în roaming. Asigură-te că ai numărul asociat unui cont MyOrange. Motiv: din roaming îți gestionezi numărul mai ușor.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!