Întrebare fară răspuns

Cost suplimentar in tari SEE

Salut. Tranzitez de putin timp Franța Belgia Germania și cu toate ca am 20 de gb net in roaming am cost suplimentar 10 euro după câteva ore de internet si cei 20 de gb sunt neatinși . Defapt s a consumat 0.5 gb . Care este problema ?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut! Este posibil sa fi depășit limita rezonabila de consum , dacă te afli de mult timp în afara tarii sau dacă ai folosit internetul în ultima vreme mai mult în străinătate decât în afara tarii.
Ai câteva informații actualizate aici https://www.orange.ro/roaming/1iulie/

Cristi, bun venit in Comunitate!!!
Dacă în ultimele 3 luni ai consumat servicii Orange mai mult în străinătate, ai depășit limita rezonabila de consum in roaming și ai intrat pe extracost.
DETALII: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabi...

Vezi să nu te fi conectat la rețele din Monaco, acelea nu fac parte din SEE. De acolo ar putea proveni costul suplimentar.

Nu trec pe lângă Monaco. Vin de la Callais prin Belgia pana la Bruxelles apoi trec in Germania . Și sunt de 2 săptămâni pe aici in care am folosit doar digi abia acum pornit orange .

Doar de confirmare, acei 20GB de care spui sunt disponibili (partial/total) si in roaming? Ar trebui verificat inca o data daca da sau nu, pentru ca in general, doar o parte mai mica din traficul national, e disponibil si in roaming. Zic doar sa verifici, sa nu fie o confuzie pe partea asta. :)

Daca totusi ai 20GB de date in roaming, ar trebui luata legatura cu cineva de la Orange (300 - apel local, +40374300300 - apel de oriunde, inclusiv in roaming/ chat-ul Djingo - https://www.orange.ro/servicii/chatbot/) si vazut de unde vine acel cost suplimentar. Sau, cum zicea si Razvan, la factura.

Vad ca se consuma cate putin din netul inclus in abonament, dar extracostul ramane la aceeasi valoare, de 9.07 euro, deci l-ai facut la un moment dat, acum se comsuma din resursele incluse. Ai 1 GB inclus pt roaming non SEE, deci daca treceai pe langa o tara non SEE, ar fi trebuit sa se consume net de acolo. E ceva ciudat...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!