Întrebare fară răspuns

Cum reesalonez o factura de 1500 euro?

CA marinar, la Monaco, in Port, roaming int. 1500 euro. Cum SE poate asa ceva, in jum de Ora? Cum reesalonez acum Plata?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut! Adica ai facut cost suplimentar de 1500 euro in jumatate de ora?

BlackWolf
BlackWolf

BlackWolf

User level
Nivel
3
3122 / 5000
puncte
Custom field 2
BlackWolf

Da. Tu nu ai vazut ce tarife sunt in Monaco? 13.09 EUR/MB pentru abonamente. :) La 1 GB de trafic costa peste 13.000 euro.

Este in schimb o optiune pentru alte zone care include si Monaco, cu 25 euro pentru 1 GB si 100 unitati de voce/SMS.

simple_dreams
simple_dreams

simple_dreams

User level
Nivel
3
4729 / 5000
puncte
Custom field 2
simple_dreams

Salutare!
Asta numai la Serviciul Clienți poți rezolva. Cred că trebuie să le trimiți un email la adresa serviciul.clienti@orange.ro și să le explici situația și ce dorești.
Sper să reușești!

@simple_dreams foarte nasol. Nu m-am uitat la tarife inainte, dar am banuit ca este vorba de faptul ca este intr-o tara de lux si totul e mai scump. Inteleg ca acolo sunt doar bogatasi, statul si companiile de telefonie mobila au regulile si tarifele lor, dar sa se practice asemenea tarife este impinsa la extrem, dincolo de orice regula a normalitatii si bunului simt... In situatia asta nu e neaparat vina Orange, pentru tarife e vina statului Monaco si a retelelor cu care colaboreaza acolo, ca din cauza lor sunt tarifele astea. Orange le plateste lor foarte mult. Nu cred ca ai ce face, doar in instanta, dar nici acolo nu cred ca ti se va da dreptate. Vor spune ca tu trebuia sa stii tarifele practicate acolo..... Eu asa cred

BlackWolf
BlackWolf

BlackWolf

User level
Nivel
3
3122 / 5000
puncte
Custom field 2
BlackWolf

Wow, ce tarife!!!
Vasile, nu ai primit nici o notificare ca ai depasit cu mult resursele abonamentului, inainte sa ajungi la suma asta enorma?

Nasoala situatia si cred ca doar contactand Orange pe mail sau la 300 vei obtine ceva sprijin...
Costurile au legatura doar cu politica Orange si cu contractele incheiate cu operatorii din tarile respective, cred.
Spre exemplu, tariful pentru 1MB in Serbia sau in Macedonia este de 9 EUR + TVA, iar pentru Turcia sau SUA este de 6 EUR + TVA.
M-am obisnuit sa verific intotdeauna costurile si optiunile disponibile... La Vodafone multe din tarife sunt semnificativ mai mici (spre exemplu, pentru Serbia era ~1EUR/MB), iar la Digi costurile sunt si mai mici, insa platesti inclusiv in SEE. Din pacate, Digi nu ofera roaming pe cartelele preplatite.
Fiecare cu plusuri si minusuri. Eu am un PrePay Vodafone pe care il tin cu mine tot timpul si pe care il incarc sau imi pun optiuni atunci cand calatoresc in afara SEE. Mult mai ieftin decat cu Orange.

În mod uzual, există o limita de consum de 50 euro, conform Ancom, care este valabilă în spațiul UE/SEE și în afara lui.
<<Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) readuce în atenția utilizatorilor români ai serviciilor de internet mobil faptul că atunci când călătoresc în străinătate pot opta pentru o ofertă specială pentru perioadele de vacanță sau își pot stabili un plafon disponibil în oferta comercială a furnizorului. În cazul în care utilizatorii nu aleg niciuna dintre aceste variante, li se va aplica pragul-limită implicit de 50 de euro pentru consumul de date în roaming dincolo de care accesul la internet este blocat automat. Această limitare nu va fi aplicată dacă utilizatorii au optat, la încheierea contractului sau oricând pe parcurs, pentru renunțarea la plafonul implicit. >>
https://www.ancom.ro/cum-sa-tii-sub-control-costurile-pen...

Pasul următor ar fi să întrebi pe ORO de ce nu ți-au restricționat accesul la 50 euro.

@Trixen: stai sa vezi ce tarife bune sunt la Vodafone pe abonament, mai bune ca pe cartela. Nici mie nu mi-a venit sa cred ca un operator mare de la noi ofera asemenea beneficii. Sunt tot felul de pachete care se pot activa si care nu apar pe site, dar le vezi cand esti client cu contract direct in aplicatie. Si se mai ofera si tarifare alternativa cu unitati la pret special in loc de tarifele standard. Iar despre Digi Mobil la fel, cu el esti cel mai ieftin in majoritatea cazurilor. Deja cand am vazut aceste noi optiuni incep sa ma gandesc la o posibila mutare.

simple_dreams
simple_dreams

simple_dreams

User level
Nivel
3
4729 / 5000
puncte
Custom field 2
simple_dreams

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!