Întrebare fară răspuns

Laptopul meu nu "vede " reteaua Orange desi alte retele din jur sunt vizibile

Laptopul meu nu "vede " reteaua Orange desi alte retele din jur sunt vizibile. Nu aveam aceasta problema cu reteaua Telekom. Am incerat sa schimb la setarari dar tot nu functioneaza...
Multumesc de ajutor!

Scrappy
Scrappy

Scrappy

User level
Nivel
0
1 / 100
punct
Custom field 2
Scrappy
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Alte dispozitive (telefoane, tablete, etc) vad reteaua? Frecventele (2.4GHz si 5GHz) sunt disponibile la amandoua (adica routerul e setat pe ambele, nu doar pe una, iar laptopul pe cealalta)?

Poti verifica setarile router-ului prin cablu (sa conectezi laptpul, prin cablu, la router, si sa-i dai o resetare)?

Pololica
Pololica

Pololica

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Pololica

Despre ce router vorbim? Despre ce laptop vorbim?

Ca idee, in general, problema asta se manifesta in momentul in care device-ul de pe care incerci sa te conectezi nu suporta frecventa sau versiunea de wifi respectiva.

De exemplu, poti avea un laptop a carui placa de retea suporta doar Wireless N pe 2.4Ghz. Asta inseamna ca daca router-ul tau e setat sa emita doar Wireless AC pe 5GH, nu-ti va vedea reteaua.

In mod normal, router-ul e setat sa emita concomitent pe ambele frecvente (daca vorbim de un router dual-band, tri-band etc). Minim dual. Deci, daca e setat default, teoretic n-ar trebui sa ai nicio problema.

Alte device-uri gasesc reteaua respectiva? De exemplu de pe telefon iti vede acea retea? Daca da, inseamna ca cel mai probabil laptop-ul nu suporta wifi-ul oferit de router si trebuie vazut cum e configurat. Eventual, resetat router-ul la setarile de fabrica, si reconfigurat de la 0.

Salut! Dă un restart la router (scoate din priză și lasă 1 minut, după care îl pui în priză) și dacă tot nu îl vezi, dă și un restart laptopului.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Salut! Si eu am aceiasi problema. Tocmai am schimbat routerul. Toate laptopurile din casa si telefoanele vad noua retea, si 2.4 si 5 G, mai putin laptopul meu. E un Lenovo nu mai vechi de 3 ani. Ceva idei? Multumesc!

Bujulica
Bujulica

Bujulica

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
Bujulica

@Bujulica, ce tip de securitate ai selectat la reteaua respectiva? Incearca un WPA2 Personal, in caz ca e WPA3, de exemplu. Sau, incearca sa treci temporar reteaua pe liber (fara parola), si vezi daca face vreo diferenta.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!