Întrebare fară răspuns

Unificare cont My Orange cu My Orange fix

Când pot unifica cele două conturi, unul de client Orange, cu 4 abonamente de mobil, și unul de la Orange fix, provenit de la Telekom, cu internet, tv și voce fix?

Silverpoint
Silverpoint

Silverpoint

User level
Nivel
0
13 / 100
puncte
Custom field 2
Silverpoint
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

In principiu de azi ar trebui sa poti trece pe love

Viocat
Viocat

Viocat

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Viocat

Salut!
Orange Romania și Orange Romania Comunication sunt două entități diferite, care merg spre unificare, dar acest proces este unul în desfășurare și nu știm când se va finaliza. Probabil abia atunci va exista un singur My Orange, o singură grilă tv unificată, etc.
Existau ceva discuții despre crearea unei entități mari, la care să aibă și statul român o cotă de participație, dar vom vedea ce va fi.
Nu cred că acum știe cineva sigur un termen!

Vio73, nu cred ca va putea exista o unificare completa cu fuziune, doar unificare partiala, tinand cont ca Orange Romania Comunications este detinut in proportie de 46% de Statul Roman si 54% de Orange. Doar daca Statul isi vinde actiunile catre Orange, ceea ce nu cred ca se va intampla vreodata. Cel mai probabil vor ramane mereu 2 companii separate, la fel cum a fost si situatia Telekom

54 la sută are Orange. Știu că era o discuție la un moment dat că vor fuziona și va rezulta o entitate în care Orange va avea 80 la sută și statul 20. Dar nu știu dacă mai este de actualitate.
Detalii aici:

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24949464-exclus...

54%, da, am corectat dupa. Din ce stiu, nu pot fuziona decat daca actionarii sunt aceeasi, in acelasi procent. Adica ori vinde Statul toate actiunile catre Orange, ori vinde doar 26% de exemplu ca sa ramana cu 20% si sa cumpere 20% din Orange pentru a fi aceleasi procente in ambele companii. Doar atunci cred ca pot fuziona

Noi suntem prea mici ca să cunoaștem aceste detalii! Dar probabil că știu și urmăresc ei ceva în final, pentru că ceea ce este acum, nu prea îi ajută deloc.

Parerea mea este ca Statul nu trebuie sa piarda complet controlul infrastructurii fostului Romtelecom, companie ce a fost a Statului. Cea mai buna varianta eu cred ca este sa fuzioneze cele 2 companii, iar in noua entintate Statul sa detina minim 20% din actiuni. Ar fi bine daca s-ar intampla asta cat mai repede

Părerea mea este că Orange a greșit când a cumpărat Telekom, pentru că ei oricum extind fibră proprie la greu și Telekom este in urmă rău la multe capitole. Drept dovadă stă faptul că le cer grecilor de la OTE ceva bani înapoi.

Dar probabil că au făcut calculele respective înainte.

Hmmm, au gresit si nu prea. Ei extind infrastructura existenta a fostului Telekom, nu o iau de la 0. Este mai usor si cu cheltuieli mai mici, nu trebuie sa faca iar proiecte peste tot, autorizatii...etc pentru ca ele deja exista. Doar trebuie modernizata infrastructura actuala si ies mai ieftin

Știu județe întregi unde au făcut aproape totul de la 0 prin zeci și sute de sate, pentru că T are doar sârmă (ADSL). Dar au calculat probabil toate aceste aspecte înainte.

Corect, dar nu au luat-o chiar de la 0. De exemplu Telekomul avea deja stalpii aceea de lemn care in multe locuri stau sa cada. Doar i-au schimbat pe cei foarte putrezi si firul de pe ei. Au inceput practic aproape cu finalul. Pai e o bataie de cap foarte mare si cheltuieli doar ca sa faci proiectele pentru instalarea infrastructurii, stalpi..., care costa destul de mult. Pentru proiectele alea de exemplu trebuie studiu topografic, autorizatii, certificate...etc. Alea costa foarte mult. Ei acum nu trebuie sa mai treaca prin fazele astea pentru ca sunt deja facute. Le-a mai ramas partea usoara

În zona mea, la țară, prin multe sate, au tras fibră de la 0, cu toate că este și T pe sârmă. Stâlpii ăia din lemn i-au înlocuit cu unii noi, din plastic (cred). Pe la mine, prin rural, au folosit stâlpii Electrica și pe ici, pe colo, și-au pus pe ai lor, cum spuneam. Ai poze atașate.

Hmmm, am inteles. Am vazut si eu stalpi de astia de plastic, dar sincer mi se par cam porcarii si nu prea rezistenti. Mai rezistenti erau aia de lemn de la T. Se pare ca au mai fost locuri unde nu s-au putut folosi de infrastructura veche si a trebuit sa faca de la capat. Oricum, eu am vazut fibra si pe stalpti vechi de lemn in multe locuri

Eu am vorbit cu cei care au instalat rețeaua ( sunt pasionat, îți dai seama) și mi-au zis că folosesc infrastructura fostului Telekom doar unde nu au ce face. Și au tras doar intre unele sate. În rest, au mers în paralel, pe stâlpii de curent.
Unificarea conturilor și grilelor va mai dura, dar se vor face într-un timp rezonabil. Altfel nu are sens toată munca de până acum.

Si eu sunt pasionat de asa ceva si de tehnologie in general. Era mai fain daca inafara localitatilor mergeau ingropat cum fac cei de la Digi si nu sa tot puna stalpi de aia peste tot. Deci se pare ca usor usor vor sa dea jos toti stalpii de lemn ai T si sa puna stalpi noi sau sa mearga pe stalpii de curent. Grilele vor fi unificate pana la urma. Este un plus pentru cei care au fost la T, ca noi cred ca avem toate programele pe Orange, nu cred ca avea T ceva in plus fata de noi

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!