Întrebare fară răspuns

E bun internetul wifi 4g fix? Cat de stabil poate fi?

Bună ziua. E bun internetul wifi 4g fix? Cat de stabil poate fi? Prețul rămâne același?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@ELy: Bun venit în Comunitate. Răspunsul la problema ta este: ”Depinde!”. Factori care pot influența calitatea semnalului 4G pentru o viteză mai mare și (pe cât posibil) zero întreruperi variază de la zona în care locuiești la routerul pe care-l folosești, structura (pereții) imobilului în care utilizezi WI-Fi-ul... .etc. Sfat: Testezi, analizezi și decizi. Simplu. Succes în decizia luată.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Binenteles. Nimeni nu te poate obliga sa platesti pentru un serviciu de care nu poti sa beneficiezi.

Ca sa-ti faci o idee, daca semnalul si net-ul 4G pe telefon, in zona respectiva, sunt ok, cam asa vor fi si pe routerul respectiv. Daca esti multumita, poti sa dai comanda. Daca nu, mai bine cauti solutii alternative, care nu presupun folosirea retelei de telefonie a operatorului.

Salutare!
Depinde de la caz la caz. Eu am avut mulți ani, și a fost excelent ( am trecut pe fibră de curând). Indicat este să iei un router foarte bun, gen Huawei B 535, dar să testezi rețeaua 4g/4g+ înainte in locația respectivă, atât ca semnal, cât și ca viteză. Poate înlocui cu succes, în multe cazuri netul prin fibră, dacă este nelimitat și ai acoperire/ viteze bune. Sigur, indicat ar fi să iei prin fibră, dar dacă nu ai alte soluții, asta este!
Succes!

E bun internetul wifi 4g fix?
Da, daca nu se poate fix fiber link.
Cat de stabil poate fi?
In casa va merge cu aceeasi viteza ca si un telefon cu sim 4g
Prețul rămâne același?
Daca abonamentul prevede optiune de internet nelimitat, altfel vor fi ceva cresteri

Poți cere Huawei B 535, care este foarte bun și suportă 4g+. Eu am acest router, deci știu ce spun! Adică este stabil și merge ok. Doar încearcă semnalul înainte în zona respectivă cu telefonul, să ai acoperire și viteze decente.
Ai detalii despre router aici:

https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/soyea-b535_...
Și abonamentul cu net nelimitat, cum este în poza atașată. Ai link mai jos:

https://www.orange.ro/abonamente/orange-net-4g/
Sau aici:

https://www.orange.ro/love/client-orange-fix-net-4g-10/
Vezi că routerul Huawei B 311, e mult mai slab și instabil ( uneori poate întrerupe), deci mare grijă! De obicei, ei oferă Huawei B 311, care este slăbuț și trebuie evitat.
Succes!

Vio, de când este disponibil B535 la Orange? În noiembrie când am prelungit nu aveau decât B311 și un Alcatel. Am luat B311 care intr-adevar este slabut ca router și intrerupe. Ca router principal folosesc un B525S care este net superior lui B311 și este și stabil și pe care l-am cerut acum vreo 3 ani și am plătit în plus pentru el

Nu știu detalii, dar nu e nevoie să fie în Magazinul online. Sunt convins că sunt prin magazinele fizice ale lor. Și B 525 e super, dar nu știu dacă se mai găsește.

Vio73, tocmai ca in Orange Shop am fost in noiembrie pentru prelungire si nu aveau decat B311 si acel Alcatel. Nu era B535 atunci. Cred ca e bagat de anul asta. B525S cica ar fi peste B535, dar marea problema este ca al meu B525S are soft personalizat de Orange prin care i-au fost anulate si 2 functii importante cum ar fi frecventa pe 5 Ghz sau functia de Bridge, ceea ce mi se pare o prostie si nu le recomand pe cele personalizate, doar pe cele originale. Macar nu e blocat in retea. Solutia la problema mea ar fi resoftarea cu un soft original, care nu se gaseste nicaieri, din pacate..... Si de cumparat nu prea se mai gaseste deoarece nu se mai fabrica si a fost inlocuit cu B535. Doar pe Olx si ebay am mai vazut, noi, sigilate. B535 este tot personalizat de Orange sau este versiunea originala?

Nu exista decatB311 ptr ca trebuie sa curete stocul. Adresati-va la tehnic de cate ori sunt probleme, poate asa se hotarasc sa nu le mai distribuie.

Asa este, B311 e slăbuț, dar nu prea ma afectează pentru ca cel principal în care e cartela este B525-ul, care merge excelent. B311-le îl folosesc doar ca extender, cu fir din B525. Pentru asta e bun, măcar atât. As putea sa cumpăr B535 oricând, ca e destul de ieftin, dar nu are nici un sens acum, deoarece diferența dintre B525 și B535 e insesizabila. E destul de bun B525-ul, sunt mulțumit de el. Îl mai țin pe asta 1 an și ceva și îl voi schimba cu un router Huawei 5G, sa vedem ce vine în următoarea generație. B311 are și el un plus. E net superior fata de acel Alcatel. Și cei de la Orange Shop mi-au spus sa nu aleg Alcatelul pentru ca e o porcărie și au numai probleme cu ele. Speram sa înceapă sa distribuie routere mai bune, nu toate porcariile

De Alcatel nici nu mai zic, că e jale cu ăla. Foarte bune aceste routere, adică Huawei B 525 și B 535. Eu mai am și un B 310, care este mai slăbuț, dar stabil, fata de B 311, de care se vaită foarte multi. Mai ales dacă ești și necunoscător, e greu de tine cu el!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!