Întrebare fară răspuns

Viteza de net fix e groaznica (Suceava)

Salutare!
Va scriu in speranta ca ma lamureste cineva, asta inainte sa sun in callcenter.
Detin pachetul Orange Love de 26 luni. Am fost extrem de multumit de serviciile fixe net si tv, asa cum sunt si acum. Partial insa.
De cam 3 luni am sesizat o usoara scadere a vitezei de net pe fix, am un PC care suporta vitezele specificate in contract. Astfel, daca in primele luni prindeam 800-900mb/s, si un 50mb/s real pe download sau chiar 200-350mb/s in Microsoft Store, azi prind 311mb/s pe speedtest?!, iar acum o sapt nu depaseam 500mb/s.
Viteza de net e direct proportionala cu numarul de clienti din oras? Sunt ironic dar poate gluma are si un pic de adevar.
De faptul ca raman fara net pe wireless (conectat fara internet) nu mai mentionez, ca nu mai vreau sa supar pe nimeni...
Patiti si voi la fel? Aveti viteze constante pe netul fix? Mersi!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salutare, @GEKO
Personal, nu folosesc internet fix de la Orange dar mai cunosc persoane care au avut ceva neplaceri tot din acelasi motiv ca si tine si de asemenea, si aici in comunitate au mai fost topicuri similare.
Te sfatuiesc sa iei legatura cu un operator, poate sunt ceva probleme in zona ta.

Salut GEKO. Dupa cum ai mentionat ai netu de 26 luni. S-a modificat ceva dupa expirarea primelor 24 luni la abonamentul de internet? In sensul sa fii trecut de la abonamentul Fibra 1000 la 500. Coincidenta e destul de mare de can au aparut peoblemele. Daca nu s-a modificat nimic la abonament ia legatura cu relatiile clienti. Eu am abonamentul la rds de la inceputuri. Luna asta de la 1000 scazuse la 300 si ceva ptr vreo 7 zile apoi in a 8 a nu am mai avut niciun fel de semnal. Cand ma pregateam sa sun la relatii clienti am auzit zgomot pe scara, erau specialistii lor facea lipituri sa ne "treaca pe fibra ingropata". Niciun anunt nimic ca se fac interventii in retea. Asta e.
P.s acum e aproape de 1000 constant

Salutare!
Eu am avut experiențe destul de neplăcute cu RDS!
@GEKO,
Am in două locații internet de la Orange și nu am avut probleme de genul.
Te sfătuiesc să le scrii din secțiunea Contact ( din My Orange) și dacă nu reușești, le scrii și la adresa serviciul.clienti@orange.ro.
La mine e praf RDS, și pot să-ți spun că încă mai am contract 2 luni și abia aștept să închid, deci nu este peste tot la fel și nu putem generaliza!
Sper să reușești!

Salutare tuturor, din nou.Well, sunt din Suceava, si nu, nu am facut modificari de contract, doar la TV mi-am pus ultimul pachet pe prelungire impreuna cu o rata la un TV.
Cu siguranta voi suna la ei, voi testa viteza in descurs de o sapt, cu printscreen-uri si pe urma ii contactez.
Ieri pe speedtest-ul Orange aveam jenanta 211mb/s.

Probabil conteaza si ce placa are telefonul, eu am un S9plus din 2018, deci, nu e 5G.
Apropo, cum aflu ce wireless am instalat de ei? Daca e 4, 5 sau 6?
Am acasa instalat un Huawei hg8247u.

S-ar putea să nu îți meargă și din telefon. Când aveam S8, era mai greu. Cu S20 era mult mai bine.
Nu știu ce să zic!
Uite și în Pitești, unde am net fix de 500 ( dețin 2 case).
Pe 4g+ , în interior, e cam așa...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!