Întrebare fară răspuns

Reducerea tarifelor de roaming cu Moldova

Guvernele de la București și Chișinău vor semna vineri, 11 februarie, un acord privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state, potrivit unui proiect aflat pe agenda de joi a Executivului. Pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori.


Acordul urmărește să creeze cadrul de colaborare între partea română și partea din Republica Moldova în scopul reducerii sustenabile a tarifelor de furnizare pe piața cu amănuntul a serviciilor de roaming internațional: voce, SMS și date, respectiv a celor de apeluri internaționale între cele două state.


Trebuie subliniat faptul că semnarea unui acord în acest domeniu reprezintă o premieră în cadrul Uniunii Europene. România devine astfel primul stat, parte a regimului RLAH (Roam Like At Home) al UE, care semnează un tratat internațional în materia roamingului, fără a fi prejudiciat în vreun fel Regulamentul RLAH al Uniunii.


Acest acord va fi pus în aplicare de către companiile de telefonie mobila în cel mult 3 luni de la data întrării în vigoare.


Personal , consider ca este o veste foarte bună, pt ca merg des în țara vecină. Sper doar sa nu se transforme într-un roaming mai ieftin cu Rusia.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

@The Specialist: da, stiu de cea de 25E, dar e cam singura care ofera, practic, ceva. Sunt constient ca firme diferite, viziuni diferite, dar arunca un ochi si la concurenta de peste granite (UE, Europa si America, de exemplu) si o sa vezi ca optiunile sunt, in general, mai mult de 3.

Știu, poate se va mai schimba ceva și pe la noi. Și pt Moldova era una singura acum s-au schimbat lucrurile, destul de mult în bine.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!