anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

internet de 1000?

A__Claudiu
Junior entuziast
Salutare, am o nelemurire legata de internetul prin fibra de care nu pre mai sunt multumit....
Am un abonament prin fibra optica de 1000 si tv global pe care il detin de mai bine de vreo 3 ani...prelungit in toamna lui 2020 pe 24 de luni...
Eram multumit, fibra mergea bine 915 mb download si 430 mb upload anul trecut prin septembrie am observat ca nu pre mai prind 900 mb Down, ci undeva la 880mb, prin noiembrie am constatat ca prind maxim 810mb, iar prin decembrie ianuarie 715 - 730mb, precizez ca viteza de up e constatanta undeva la 400 - 420 in general. Acuma am vazut ca a scazut undeva la 610 - 630mb...
Am inteles din dispecerat ca viteza minima e de undeva la 500... da ma intreb de ce se numeste de 1000 daca nu trece de 600....
voua cum va merge fibra?
Ce pot sa fac inainte de a lua o decizie radicala?
45 Răspunsuri 45

And04
Senior
Salutare, @A. Claudiu Intr-adevar, acele viteza despre care ti s-a mentionat de catre dispecerat apar si pe site: 940 Mbps / 450 Mbps viteză maximă de download/upload 570 Mbps / 400 Mbps viteză normală de download/upload 10 Mbps / 10 Mbps viteză minimă de download/upload E posibil ca viteza scazuta sa fie si din cauza congestiei retelei dar nu trebuie sa fie ceva constant... Poti suna la deranjamente si sa soliciti o echipa care sa faca verificari...sa nu fie ceva de ordin tehnic care sa poata fi rezolvat. Cunosti daca mai sunt persoane din zona care se confrunta cu aceeasi problema?

FLo1
#StarMember
@And04... si alții: textul cu " congestia" e deja cam expirat, mai ales dacă nu se face ceva concret în acest sens. Pentru ce să ai o mașină care "prinde" 300km/h dacă replica pentru deplasarea cu 20km/h este aruncată în cârca unui trafic aglomerat? Atunci mai bine aleg o bicicletă.

And04
Senior
@Flo, pai si atunci ce termen trebuie sa folosim? 😄

FLo1
#StarMember
@And04: Ambalajul trebuie adecvat situației locale, nu uneia imaginare. Altfel ,"marmota" nu are cum să fie aceiași de la caz la caz. Sunt sigur că ai înțeles.

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu am net de 1000 și prind pe wifi cam 680-450, iar pe fir, aproximativ 900. Serviciile merg foarte bine, fără întreruperi și sunt foarte mulțumit. Dacă ți-au scăzut pe fir spre 600, nu e ceva in regulă prin zona ta și trebuie remediat. Mie imi merg constant așa. Mai am in altă locație pe cel de 500 și tot constant funcționează ( îl am de prin 2018, deci are vreo 4 ani). Acolo rămâne cam la 480-240 ( pe fir), iar pe wifi, 465-235. De la concurență, înainte, îmi picau serviciile într-o veselie și mă saturasem de ei. De când am Orange, a picat de vreo două ori preț de vreo 10 minute tv-ul, dar și-a revenit singur. Acum, fiecare alege ce dorește și ce i se potrivește, dar poți să le scrii din secțiunea Contact ( din My Orange) cum stă treaba și sper să rezolvi. Baftă!

FLo1
#StarMember
@And04: Termen: "Lipsă infrastructură optimă pentru furnizarea serviciilor la parametri respectivi”. Chiar și la priza ta de acasă, DACĂ ai fi conectat la o rețea radială dintr-un capăt de cătun, ar exista probabilitatea ca până și becul din casă să ”lumineze” mai ceva decât în discotecă. Dar aceea nu se cheamă..... ”congestie”. ”Congestie” este atunci când te speli pe mâini fără să folosești săpun și prosop. Fiind un tip inteligent, cred că ai înțeles unde este problema.

A__Claudiu
Junior entuziast
@And04 problema pe care am semnalat-o persista de mai mult timp, iar eu indiferent de ce ora fac o verificare de banda nu trece de 600 si ceva...am resetat modemul dar nici o schimbare. Nu cunosc pe cineva pe aceeasi scara care ar avea net de la orange ca sa pot face o comparatie. O sa vad ce o sa mi se spuna in urma sesizarii. Multumesc pentru raspuns.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Inteleg ca testul de viteza l-ai facut pe cablu, nu WiFi, corect? Pentru ca pe WiFi, in cele mai multe dintre cazuri, vei avea mai putin. Plus ca depinzi de dispozitivul de pe care esti conectat. Unele vor duce pana pe la 600Mb/s, altele doar 300. Da, pe aceeasi retea. Deci, sugestia mea ar fi sa verifici si cablul. Am avut surpriza ca un cablu de net neintrodus corespunzator sa imi ia din viteza. Nu la Orange, dar ideea e aceeasi. Daca in continuare problema persista, inseamna ca e o problema undeva. Ori la dispozitivul tau, ori pe retea. Asa ca, ia-le pe rand. Vezi intai la tine daca e ceva. Daca nu, trebuie facuta o sesizare. Ca idee, poti incerca eventual si un alt PC, sa vezi daca schimba cu ceva situatia.
Client Orange

A__Claudiu
Junior entuziast
@arsradu da e vorba de cablu adică pe fibra optica,..pe wi-fi știu ca valorile sunt mult mai diferite.. Am verificat și cablu chiar am schimbat cablu dar nu s-a schimbat nimic e clar ca e o problema din rețea… Am deschis o sesizare sa vad ce mi se răspunde…

Vio73
#StarMember
Poate fi ceva și de la ei, dar și de pe la tine. E foarte bine că ai făcut sesizare și sper să rezolvi! Succes!

Viocat
Senior certificat
Salut A.Claudiu. cand testezi viteza o faci cu okla sau speed testu? Poti modifica din aplicatie servru la care faci testarea. Exista servere la care nu merge vireza mai mare de 600, stabilita de admin. Poti incerca un ping la google sa vezi daca sunt pierderi de pachete(Asa ar fi descoperita eventuala congestie) @FLo1 congestia retelei este traducerea din eng network congestion, termen intrat deja in vocabular. Ar trebui sa fii "mai cavaler" cand i te adresezi interlocutoarei And04.

A__Claudiu
Junior entuziast
Masuratorile le fac cu Ookla si se conecteza automat pe servarul din Cluj-Napoca orange si mai masor pe orange http://www.speedtest.ro/ valorile sunt cele mentionate

Viocat
Senior certificat
Echipamentul este un laptop sau desktop? Din echipamentul de fibra firul merge in vreun router sau switch, ori direct in pc?

A__Claudiu
Junior entuziast
Este laptop echipat cu i7 9750H 16gb ram ssd 500 placa retea 1000 gigabyte conectat direct pe cablu retea... problema e din retea.... am mai facut sesizari si in trecut... mi s-a raspuns ca ce trece peste 500 e in regula... problema este ca la mine nu trece peste 700 desi am avut anul trecut in august 915mb pe acelasi laptop...