anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal eSIM mai slab

Iulian_S
Junior
Salutare!
Mi-am activat optiunea de eSIM pe numarul vechi pentru a folosi si o cartela prepay in slotul de SIM fizic.
Am observat ca la semnalul aferent eSIM-ului imi arata aproape mereu o liniuta mai putin (am iPhone 12 mini).
A mai observat cineva diferenta de semnal intre eSIM si SIM fizic? Locuiesc intr-o zona cu semnal foarte slab, aproape deloc in casa, si ma cam sperie asta. 🙂
10 Răspunsuri 10

And04
Senior
Salutare, @Iulian S Personal nu am eSim dar am prieteni care spun ca nu aduce prea multe avantaje folosirea eSim-ului. Eu folosesc sim fizic, si locuiesc intr-o zona cu semnal nu foarte bun. Si intr-adevar, in casa nu am semnal mai deloc, stau langa geam ca sa pot suna pe cineva. Am facut sesizare si mi s-a spus ca va veni cineva pe teren ca sa verifice, insa dupa 2 ani lucrurile sunt la fel. La tine, problema cu semnalul e si din cauza locatiei care e intr-o zona cu semnal slab.

Iulian_S
Junior
@And04 Nu sunt mereu in zona cu semnal slab. Acum sunt intr-o zona cu semnal excelent. Problema mea este legata de diferenta de semnal dintre eSIM si SIM fizic.

FM
Explorator
Am iPhone 12. Inițial am avut SIM fizic și am trecut pe eSIM. Nu am observat diferențe la semnal.

Iulian_S
Junior
La ce se vede in poza. Știu ca unii o sa spună ca este insignifiant, dar totuși e ciudat. E o diferența.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Ai idee ce reprezinta acel P si B de langa semnal? Posibil sa fii conectat pe alta frecventa. Daca unul e pe 4G de exemplu celalalt pe 3G, si semnalul e diferit intre ele, poate de-aia se si intampla fenomenul asta. Personal nu am cum sa testez teoria asta pentru ca sunt pe prepaid si nu avem asa ceva momentan.
Client Orange

Viocat
Senior certificat
Iphone nu se poate conecta decat la o retea de date. Probabil e setat in telefon care dintre ele da acceseze datele deci 4g, iar cealalta este conectata la 2sau 3g. De aici diferenta de semnal. 3g iti arata mai puternic semnalul decat 4g

Iulian_S
Junior
@arsradu @Viocat P vine de la Personal (SIM personal), iar B vine de la Business (cartela secundara). Cand faci setarile trebuie sa alegi denumiri pentru fiecare, ca sa stii de pe care apelezi sau dai SMS. La ambele am setat ca vreau 4G (nu vroiam sa caute 5G automat pentru ca nu am 5G in orasul meu). Deci, SIM-urile au aceleasi setari.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Interesant... Si daca scoti SIM-ul fizic, si lasi doar eSIM, semnalul ramane la fel? Ma gandesc sa nu fie si o problema de hardware sau software. Adica da, zona e aceeasi, semnalul e de presupus ca e acelasi, setarile sunt aceleasi. Dar s-ar putea ca soft-ul sa gestioneze diferit cele doua "SIM-uri". Si, din cate stiu, sunt si pe suport hardware diferit. Oricum, foarte interesanta chestia asta. Sunt curios daca e valabil si pentru alti operatori. In mod normal, n-ar trebui sa fie nicio diferenta, asa cum n-ar trebui (si nu stiu sa fie) nicio diferenta intre un abonament si un prepaid, din punct de vedere al calitatii semnalului, atata timp cat, evident, hardware-ul e acelasi, semnalul e acelasi, toate conditiile de test se pastreaza.
Client Orange

Iulian_S
Junior
@arsradu Problema e ca la eSIM scade si isi revine liniuta respectiva destul de des. Daca as scoate celalat SIM din telefon, nu as mai avea cu ce sa compar, doar asa sa vad daca sta la 3 sau 4 liniute din 4. Acasa, unde este semnalul slab, am aceeasi diferenta. La eSIM sta cu o liniuta mai jos in mare parte a timpului. Probabil ca, atunci cand voi avea timp, trec numarul secundar pe eSIM, ca nu imi pasa neaparat de semnal bun, iar numarul principal in trec din nou pe cartela SIM.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Da, ideea nu e sa compari, cat sa vezi doar daca, in acelasi loc unde inainte aveai diferenta intre SIM si eSIM...mai ai 3/4 liniute, ca inainte, chiar si fara celalalt SIM. Adica daca interfereaza in vreun fel in momentul in care adaugi al doilea SIM, sau nu. Era doar ca idee. Poate nu cea mai buna, si oricum nu ar fi ajutat efectiv la rezolvarea problemei. Dar era doar de test, sa vedem daca asta face sau nu vreo diferenta. :) Cand/daca faci switch-ul de care ziceai, as fi curios sa stiu rezultatul. Oricum, misto descoperire. :)) Sunt curios daca problema asta e doar la iPhone-uri, doar la Orange, sau si la alte telefoane cu eSIM sau alti operatori.
Client Orange