anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet slab 4G

Salutare, de aproximativ 4 zile, internetul meu 4G, funcționează ca unul de 2G, am încercat sa rezolv aceasta problema dar nu am reușit, știți care ar fi cauza?
15 Răspunsuri 15

And04
Senior
Salut, @ClaudiuMunteanu41 Conexiunea este pe mobil sau este vorba despre internetul fix? Daca este pe mobil, se poate verifica daca telefonul nu a comutat cumva pe 2G/EDGE sau daca s-a consumat internetul si atunci a trecut pe cost suplimentar. Daca este interent fix 4G sunt mai multe posibile cauze: fie s-a depasit limita de consum lunar, fie o defectiune tehnica, fie e reteaua prea aglomerata...

Este vorba despre internetul mobil, în cont mai am 30G, nu exista niciun abonament, ma gândesc ca ar fi de la rețea. Iconita este de 4G, nu știu dacă cumva ar functiona la un nivel mai slab, și dacă ar fi asa, cum as putea rezolva?

And04
Senior
Poti incerca sa dai un restart la telefon desi nu stiu cat ar ajuta. De asemenea, e posibil sa fii la limita de 4G si de aceea sa fie mai lent. Totusi, tind sa cred ca este din cauza retelei prea solicitate.

Ok, mulțumesc pentru răspuns. O seara buna!

And04
Senior
Cu drag! Toate cele bune!

Viocat
Senior certificat
Mai cunosti alti utilizatori de orange in zona respectiva? Ei intampina aceeasi problema? Ai putea instala CellMapper din magazin play activezi locatia si datele mobile apoi din aplicatie selectezi a doua optiune Map si o sa iti indice cat de departe esti de celula si banda lte utilizata. Mai vedem dupa ce ne dai informatia ce s+ar putea face

nu știu ce sa zic

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Esti pe B7, din cate pot sa vad. Teoretic n-ar trebui sa fie asa de rau. Daca erai pe B20 intelegeam. :)) Acolo chiar esti ca pe 2G. Poti sa pui si un rezultat din aplicatia SpeedTest?
Client Orange

din câte știu este destul de slaba conexiunea

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Nu e asa de rau. Nu e viteza de 2G. Dar e adevarat ca se poate mai bine. Daca zici ca problema nu a fost dintotdeauna, banuiesc ca e o problema noua, si da, suna a problema de retea.
Client Orange

Viocat
Senior certificat
Avand in vedere ca in banda 7 vitezele teoretice 990Mb/s up si 450Mb/s down (conform https://en.m.wikipedia.org/wiki/Orange_Romania#Radio_frequency_summary ) cred ca e aglomeratie mare acolo la voi.

Vio73
#StarMember
Salutare! Din câte văd în aplicația CellMapper, ești pe B7 și ar trebui să ai viteze bune. Din păcate, în interior nu bate bine această bandă. Cred că este aglomerație mare in zonă( congestie) sau au fost disponibile doua benzi ( B7 și B3), iar una dintre ele are probleme tehnice. Dacă telefonul tău suportă 4g+ și ai avut 4g+ până zilele trecute, cam asta poate fi explicația, pentru că mai sunt persoane care spun că în București și alte orașe nu mai funcționează 4g+. Din câte văd în speedtest, ai 4g+, deci poate sa fie aglomerație pe celule (congestie) sau ceva probleme tehnice. Poți face o sesizare la Orange, dar sigur îți vor spune că ești in parametri. Succes!

Viocat
Senior certificat
@Vio73 vezi ca deja avea 4g+ la speed test. Aplicatia speed test nu site are si o harta unde iti arata ce tip de semnal ar trebui sa fie in zona. La mine arata 4g si la urmatoarea celula deja este 5g pe orange. Netograf deja iti indica si ce probleme identifica in retea gen atasat

Vio73
#StarMember
Asta este foarte tare! Mulțumesc pentru precizări, am editat. Cred că sunt ceva probleme în zonă, așa cum am precizat și anterior, care pot fi sesizate.