anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange si icloud private relay

RstdWoo
Cunoscător
Credeti ca Orange va bloca icloud private relay?
Personal mi se pare aberante comentariile operatorilor din EU cu privire la aceasta functionalitate pe motive pe care oricum nu le crede nimeni. Au inceput sa comenteze defapt ca nu mai pot vinde datele utilizatorilor care folosesc pe IOS icloud private relay.
Atata timp cat pot folosi daca am chef un VPN always on, si cum in ziua de azi sa iti pui vpn pe telefon e extrem de simplu, mi se pare total aiurea sa comenteze pe tema asta.
3 Răspunsuri 3

Viocat
Senior certificat
Daca merge asa cum spune apple atunci pot fi mari probleme ptr orange. Nu mai pot sti cand esti in roaming si nici sa factureze costuri suplimentare. Vor mai iesi discutii. Nu doar ue se plange, chiar si uk are ceva de comentat. Vom vedea ce va iesi. Oricum inteleg ca, e inca varianta beta in uz, asa ca se mai pot face modificari ptr a reduce din griji.

RstdWoo
Cunoscător
Nu are nicio treaba cu roamingul. Cand esti in roaming, inregistrarea in reteaua straina nu are bai cu private relay. Problema lor este cu faptul ca un utilizator, folosind private relay, tot traficul de date web pe browser si de aici trackingul devine inutil si colectia de date pt reclame devine imposibila. Plus de asta, monitorizarea traficului efectiv devine imposibila din orice punct de vedere. De vpn nu au comentat pana acum pt ca acela costa in plus si oricat de simplu ar fi de configurat, lumea nu mai da bani in plus, de encrypted DNS la fel pt ca nu oricine stie sa il activeze, dar cu private relay, fiind automat, treaba sta altfel. Sunt curios cati utilizatori de pe aici ar fi sau nu deranjati de o astfel de limitare din partea operatorului. Personal imi este irelevant pt ca oricum folosesc secure DNS sau vpn, atat acasa cat si pe 4G, amandoua pe servere personale.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Se poate sa gresesc, dar daca nu ma insel, Private Relay se refera doar la Safari. Deci traficul din aplicatii sau alte browsere ramane la fel. La fel si tracking-ul (daca userul doreste sa ofere acces aplicatiei la IDFA). Dar asta deja nu mai are legatura cu Private Relay, are legatura cu ATT (App Tracking Transparency). De asemenea, nu vine activat by default. Si este parte a serviciului iCloud+ care e contra cost. Mai multe informatii aici: https://support.apple.com/en-us/HT212614 Cat despre parerea mea daca Orange va bloca sau nu iCloud Private Relay...nu cred.
Client Orange