Întrebare cu răspuns(uri)

Valoare euro prepay vs abonament

De ce 1 euro la reincarcare prepay costa 5.98 lei, iar la abonament 1 euro costa 5,02?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Salut! Mereu reîncărcarea a avut un preț mai mare din alta sursa. La un moment dat, știu că dacă reîncărcam de pe număr de abonament, euro era aproape la prețul recomandat de BNR...

@delfinas si la abonament valoarea aceea are tva inclus.
@teacher valoarea euro este daca incarc din aplicatie unul din numerele mele de prepay

@delfinas verifica in factura ta cat este valoarea unui euro cu tot cu tva. Daca descarci factura primesti pinata luna asta:)

La prepay, la creditul reîncărcat, plătești suplimentar și tva-ul de 19%. Dacă la abonament, ai negociat un tarif de 5 euro (inclusiv TVA), la prepay la 5 euro credit este nevoie să mai achiți suplimentar încă 19 %. Practic pentru un credit de 5 euro la final vei achita 5,95 euro, cursul este același pentru abonament/prepay la data plății, calculat ca o medie la cursul celor 3 bănci: Brd, BT și Ing.
https://www.orange.ro/help/cum-se-calculeaz-cursul-valuta...

La prepay, este prezentat prețul fără TVA, iar la abonamente, au TVA inclus.
Cam asta este diferența! Scurt și la obiect!

@Viocat: nu e vorba de "abonament de 1€". Pe lângă faptul remarcat de @Vio73 (valoare în € la prepay nu conține TVA, iar valoarea abonamentului în € este cu TVA), poți observa că același curs de 5,02 lei este aplicat și la prepay, dar se adaugă în final TVA. Dacă te vei uita la factura de abonament, cursul este același, dar cu TVA-ul inclus, adică factura de abonament fără TVA are valoare mai mică decât o aritmetică elementară utilizând cursul de schimb afișat.
Simplu.

Mult prea complicat pentru mine :)) oricum, am înțeles că vor fi niste scumpiri, așa mai discrete, care se vor reflecta și în aceste calcule. :)

@teacher_: Profesore, doar nu ești filolog. :)) E matematică elementară combinată cu puțin marketing. Chiar simplu, deloc complicat.
LE: Chiar și între angajații Orange mulți sociologi și psihologi gestionează un business tehnic, real, nu de filologi, chiar fără probleme.

Foarte pe scurt:
-la prepaid, creditul (in euro) este specificat ca fiind fara TVA, deci, la achizitia unei optiuni (sau reincarcare cu euro) se plateste in lei valoarea in euro plus TVA (exemplu: 10 credit, se plateste 10E+TVA19% = 11.90E. Pretul in lei este (azi, 03.01.2022) de 4.95 lei pentru 1E. In lei vei plati 11.90E x 4.95 lei = 58.90 lei (sau 5.89 lei pentru fiecare euro-credit incarcat)

-la aboanment, suma de plata are TVA inclus, deci ce vezi, aia platesti (exemplu: 10E abonament, va insemna 50.20 lei platiti la cursul agreat de Orange, nu BNR)

@Pololica: Logica pentru prepay este corectă, dar cursul este tot cel utilizat de Orange, nu cel de BNR, adică 5,02 (nu 4,95). Actualmente, azi 03.01.2022 pentru opțiunea de 10 euro plătești cu TVA 11,9 euro (așa cum ai menționat), adică 11,9E x 5,0226 lei = 59,76894 ~ 59,77 lei. (q.e.d.). Simplu.

Da aveti dreptate. Prepayul arata valoarea fara Tva, insa dpdv al unui abonat este un pic pe dos atunci cand incearca sa faca o comparatie intre cele 2 optiuni(abonamen vs prepay)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!