Întrebare fară răspuns

Optiune 14€ roaming Germania

Buna ziua! Am reincarcat cartela Orange cu 14€ si am reactivat una dintre optiuni, insa nu pot suna, nu ma pot conecta la internet, nu pot face nimic. Daca incerc sa sun, se inchide automat si primesc un SMS in care mi se spune ca nu am credit. Mentionez ca ma aflu in Germania, insa nu am mai avut aceasta problema pana acum, aceasta fiind deja a 4a oara cand reincarc si activez aceasta optiune.
Care ar putea fi problema?

gilidrg
gilidrg

gilidrg

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
gilidrg
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

daca ai folosit deja opțiunea timp de 3 luni și ai primit mesajul de restricționare pentru roaming, va trebui sa încarci cu credit. Roaming-ul este pentru plecări ocazionale și dacă ai folosit o perioada mai îndelungată opțiunea cu minute și ai consumat mai multe resurse în străinătate decât în țară, se pune restricție. Vei putea suna daca ai credit in cont. Încearcă să încarci cu credit și vezi daca va merge.

Atunci cand calatoresti intr-o tara din SEE, tarifele de roaming se aplica doar în condițiile unei utilizări rezonabile a serviciului Roaming, adică pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României. Dacă folosești majoritar sau permanent serviciul de roaming în zona SEE, vei fi taxat suplimentar după notificare prealabilă prin SMS, inclusiv pentru apelurile primite in roaming, conform Politicii de utilizare rezonabilă a Serviciilor Roaming SEE (https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabi...) "

Sursa: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciu...
Au mai fost câteva topic-uri în care a mai fost discutat acest subiect:

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

Sunt aici doar de 2 luni ...
Nu mi se pare ok sa ma lase sa achit o anumita suna, sa pot activa un serviciu, dar sa nu ma pot folosi de el ... :)))
Pe scurt, sa inteleg ca pot sa imi iau adio de la bani si de la serviciile de care ar fi trebuit sa beneficiez?

gilidrg
gilidrg

gilidrg

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
gilidrg

@gilidrg în întrebare ai zis că este a patra oară când ai încărcat și activat opțiunea. S-ar putea să fi depășit perioada de utilizare „rezonabilă”.
Cel mai bine îți iei o cartelă de la un operator local de telefonie mobilă

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

Daca sunt doar 2 luni de cand esti afara din tara foloseste un wifi sa iei legatura la relatii client. Insa, daca esti de mai mult timp in afara tarii nu cred ca vei mai putea folosi aceasta optiune. Vorbeste la relatii clienti daca nu e posibil sa iti transfere cei 14 euro la credit. Bafta!

gilidrg, bun venit in Comunitate!!!
Ideea e ca in ultimele luni ai folosit exclusiv roamingul si ai depasit limita.
Poti incerca sa transformi optiunea de 14 euro in credit, macar sa nu pierzi banii. Tarifele sunt rezonabile.
DETALII: https://www.orange.ro/roaming/germania/#prepay
Daca ai facut reincarcarea in ultimele 24 de ore si nu ai consumat nimic din ea, poti solicita transformarea din optiune in credit la *100# sau incearca, de pe o retea wifi, sa intri pe chatul din My Orange cu un consultant Orange si solicita transformarea optiunii in credit. Mai poti, de pe un alt numar activ, sa suni la Serviciul Clienți la numarul +40374 300 300 si sa soliciti acelasi lucru.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Da, poți să îți iei adio. De 14 euro credit, ai fi putut să beneficiezi de roaming la tarife standard, foarte mici. Tu ai insistat și ai activat EO cu roaming inclus, chiar dacă ai primit sms-uri de atenționare. Conform regulamentului roaming like at home, consumul se monitorizează pe o perioadă de 120 de zile, și dacă se constată că în acest interval traficul efectuat în roaming este mai mare mare ca cel din țară se restricționează accesul. Perioada de 120 de zile, reprezintă maximul în care poți sta în roaming, însă deobicei ești restricționat după 62 de zile sau mai devreme, funcție de consumul înregistrat.

Am reicarcat cu 14€ in roming si nu am net si nici minute nu pot suna si nu funcționează Internetul is in Germania ce ar trebui sa fac

Dvs, ai stat mai mult timp in strainatate in ultima vreme?

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!