Întrebare fară răspuns

Povestea primului SMS din istorie

În fiecare zi sunt trimise în lume miliarde de mesaje scrise de pe telefoanele mobile. Dar știți care este povestea din spatele SMS-ului?

Pe 3 decembrie 1992 un inginer britanic pe nume Neil Papworth, care a făcut parte dintr-o echipă de dezvoltare a unui serviciu de mesagerie, a trimis primul SMS din istorie de pe computerul său unui manager din Marea Britanie care l-a primit pe telefonul său Orbitel ce cântărea 2 kilograme. 

 

SMS-ul era compus din 15 caractere şi conţine urarea ″Crăciun Fericit″.

 

Abia doi ani mai târziu, în 1994, Nokia a lansat primul telefon mobil, cu tastatură, de pe care se puteau trimite mesaje.

Astăzi, la peste un sfert de secol distanță, chiar dacă SMS-ul trece printr-o perioadă de declin, acest serviciu continuă să fie folosit la scară largă peste tot în lume.

 

Sursa - https://www.realitatea.net/stiri/actual/care-este-povestea-din-spatele-primului-sms-din-istorie-trimis-acum-peste-in-sfert-de-secol-video_61c1a123d103c1320128f452

 

Noi nu vă vom trimite SMS-uri, dar ne face plăcere să vă urăm tuturor aici, în Comunitate, același tradițional ″Crăciun Fericit″ cu multă sănătate și bucurii, alături de cei dragi.

 

Gânduri bune,

#EchipaComunitățiiOrange

Răspunsuri

"Era" SMS a fost o frenezie
Cântată de O-Zone, o antologie.
Însă astăzi pentru comunicare
Avem chiar aplicații de....socializare.

"Sărbători fericite" dragă Comunitate
Cu ai tăi membrii, moderatori și fapte
Să ne trăiești, să nu îmbătrânești
Și împreună, mereu să ne uimești.

Mama, vorbim de cretacicul telefoniei mobile!!! :)) Cat dura pana scriai un sms...apasai si de cateva ori o singura tasta pt caracterul dorit. :)
Craciun Fericit tuturor!!!

Îmi aduc aminte de prin 1998 cum era cu sms-urile și cu telefoanele acelea rudimentare.
Mulțumim frumos!
Sărbători fericite și multă sănătate!

Eu îmi amintesc doar cum am reușit să fac un cost suplimentar pe abonamentul mamei de 120 de dolari, in prima luna de utilizare, cu dat SMS și apeluri la numere din alte rețele. Ce vremuri :))

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Sărbători fericite !
de fapt oamenii trebuie sa fie fericiti ...

mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!