anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Suntem mai slabi la semnal ca Digi?

Florinel2022
Începător
Cum e posibil ca in 2022 ,cu pretentii de retea super tare ,sa te chinui cu semnalul in halul asta?
11 Răspunsuri 11

clausserg
Începător
Cam asa prind si eu!

Vio73
#StarMember
Salutare! Pot fi situații punctuale, dar asta nu înseamnă că este o regulă. Cred că cel mai bine este să depui o sesizare la serviciul.clienti@orange.ro, în care să le explici situația, cu detalii și eventual cu teste de viteză. Dacă puteți face o sesizare comună ( sunteți mai mulți), ați fi și mai convingători. Sunt convins că sunt multe locuri unde ar trebui suplimentare de capacități, pentru că rețeaua este sugrumată de numărul mare de utilizatori și de consumul foarte mare de date și trebuie să se adauge eventual benzi cum ar fi 1800 Mhz ( B 3) sau 2600 ( B 7). Bănuiesc faptul că e doar un B 20 ( 800 Mhz), care nu face față, așa cum spuneam. La mine funcționează destul de bine! Atașez teste de azi, din orașul meu (Pitești). Unul este de afară și altul chiar din casa mea, unde seara mai scad vitezele. P. Și. Eu văd in poză că ai semnal maxim și Volte activ. Nu reiese de nicăieri că ai o viteză slabă sau poate îmi scapă mie ceva. Baftă!

Viocat
Senior certificat
Semnalul este destul de slab intr-adevar. Se inregistreaza valorile astea la interior sau in exterior. Si cand este incarcat telefonul sunt aceleasi valori?Unele telefoane taie din net atunci cand bateria scade sub o anumita valoare. Parca 20 % E valoarea implicita, un gen de power saver de la laptopuri.

mihai_13
Maestru
valoarea aia de 12,4 kb/s nu reprezinta viteza nominala - este doar un schimb de date pe care sistemul il face tot timpul cand este in retea - si Da cred ca este semnalul slab in unele zone dar relevant este un speed test cum au prezentat ceilalti colegi ...

DanielaH
Moderator
@Florinel2022, te așteptăm în continuare să revii cu mai multe detalii despre situația ta (indoor/ outdoor, teste de viteză, de când se întâmplă etc.) și zona în care te afli. Ai încercat și o probă cu SIM-ul într-un alt telefon?

Neaplicabil
Da, de ceva vreme și în zona Vatra Dornei se întâmplă ca rețeaua Orange să rămână uneori fără internet sau să aibă viteza din anul 2008 (G). Pentru aceste momente am luat un ,,optim" de la Digi. Totuși receptionarea semnalului depinde și de frecvențele mobilului.

Vio73
#StarMember
Să fii convins de acest lucru. Am testat acum vreo 2-3 ani vitezele pe acolo și erau, într-adevăr, slăbuțe, adică maxim 25 Mbps ziua. În schimb, dimineața ajungeau și pe la 60 Mbps. Am stat prin centru, la Vila Franz Joseph, parcă. Cum spuneai și tu, depinde și de benzile suportate de telefon, dar și de gradul de încărcare a rețelei, de poziția față de antene, de multe lucruri.

Viocat
Senior certificat
In schimb eu de la optim am plecat si am luat orange de backup. Eram in centru langa antena optim sa aveam 2 Mb/s.

Neaplicabil
Viteza la Digi este mai mică, totuși suficient de mare să poți urmări online la calitate bună. Nu ajută la nimic să am 60 Mbs și să nu pot urmări un stream. Uneori setând ,,+3g" ai net mai bun.

Vio73
#StarMember
Diferă de la caz, la caz! Pe unde mă învârt eu, într-o zonă rurală, sunt zeci de km unde Digi nu prea zice nimic. Am avut și eu luat in paralel un astfel de abonament ( optim) și încercau ei să-mi mai dea reduceri la reprelungire ( parcă 4 luni cu 50 la sută) și când le-am spus de zonele fără semnal și că eu prind in multe zone rurale peste 100 și chiar 200 Mbps, au tăcut și au închis. Eu prefer să plătesc ceva mai mult, dar să fie semnal măcar de voce. În orașe nu prea sunt probleme, dar în rural, concurența are antenuțe mult mai rare și joase decât Orange, Vodafone și Telekom.

mirceavleoanga
Junior entuziast
În unele zone ale țării semnalul unor operatori este mai bun decât al celorlalți. La o cartelă este semnal full și la cealaltă slab sau deloc. În unele locații am semnal Orange full și Vodafone/Digi deloc și invers.