anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum dezactivez temporar contul de Instagram / Facebook?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

V-ați simțit vreodată prea copleșiti de activitatea de pe rețele de socializare și să vreți să luați o pauză sau pur și simplu să vă ștergeți conturile de Facebook sau Instagram? Nu e o tragedie, pentru că putem reface oricând alte conturi. Dezavantajul este că, odată cu dispariția lor, se pierd toate documentele pe care le-am încărcat acolo. Mai mult decât atât, în cazul Facebook nu vom mai avea acces nici la site-urile pentru care am ales autentificarea cu datele acelui cont.

 

O soluție alternativă pentru ștergerea acestor conturi este dezactivarea lor temporară.  Iată cum puteți proceda pentru a face acest lucru:

 

Pentru Instagram

Dezactivarea temporară a contului de Instagram nu se poate face din aplicația mobilă, ci doar din versiunea desktop.

  • se apasă pe poza de profil și selectează ”Settings”
  • în pagina care se deschide se derulează până jos, unde există opțiunea ”Temporarily disable my account”
  • se selectează motivul pentru care se dorește dezactivarea contului și apoi se confirmă prin introducerea parolei
  • din acel moment profilul de Instagram este ascuns pentru ceilalți utilizatori și se poate reactivca oricând, prin simpla logare în cont

 

 

Pentru Facebook

Din aplicația mobilă se urmează pașii de mai jos:

  • se accesează meniul aplicației apăsând pe pictograma cu cele trei linii orizontale din colțul dreapta sus al aplicației
  • se selectează ”Settings” și apoi scroll down până la opțiunea ”Your Facebook Information”
  • se alege opțiunea ”Account Ownership and Control” ➨ Deactivation and Deletion
  • se selectează ”Deactivate Account” și se apasă butonul ”Continue to Account Deactivation”
  • se introduce parola și se apasă ”Continue”

 

De pe PC se urmează pașii de mai jos:

  • se apasă butonul Account din pagina de profil în colțul din dreapta sus al aplicației
  • se alege ”Settings & Privacy” și apoi apasă ”Settings”
  • se selectează opțiunea ”Your Facebook Information” în coloana din stânga
  • se selectează ”Deactivation and Deletion”
  • se alege ”Deactivate Account - opțiunea Temporary” și apoi se apasă pe ”Continue to Account Deactivation”
  • se introduce parola și se apasă ”Continue”

 

Dacă totuși v-ați hotărât să renunțați definitiv la aceste conturi, este indicat ca înainte de ștergere să faceți un back-up al conținutului postat. Cum faceți acest lucru? Găsiți aici toți pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru Instagram și aici pentru Facebook. Tot în aceste articole puteți vedea și cum vă puteți deconecta de la messengerul celor două platforme de socializare și cum vă puteți dezactiva conturile.

 

Eu nu mi-am șters conturile, voi v-ați șters vredată contul de Facebook sau Instagram? Ce v-a determinat să luați această decizie?

5 Răspunsuri 5

Vio73
#StarMember
Mi-am șters prin 2012 (dacă nu mă înșel) contul, pentru că eram exasperat de cererile de prietenie venite din partea unor cunoscuți sau mai puțin cunoscuți. Bine, e dezactivat, pentru că acel cont tot apare. În zilele noastre, e mult mai greu să te deconectezi pentru ceva timp, pentru că riscăm să pierdem informații etc. Mulțumim!

svetalex
Senior certificat
Nici eu nu mi-am șters/dezactivat conturile

teacher_
#StarMember
Știam că doar varianta desktop permite dezactivarea. Instagram nu folosesc, iar pe FB îmi schimb parola din când în când, sa evit tot felul de situații. 🙂

FLo1
#StarMember
Viața personală e mai liniștită fără a fi cu istoria desenată pe un tapet digital. Pentru a evita regrete tardive, nu dezactivez ceva inexistent. PS: Dacă doresc "socializare", un meeting online (sau fizic dacă e posibil) este o relație mai sănătoasă decât orice aplicație de socializare.

Cocodrillo
Junior entuziast
Uau ce informație valoroasă MihaelaC! tx/ poate ne furnizezi si informația de a nu mai fi sâcâiți de reclame .... cunosc că trbuie să mai "umblu" pe la interese însă depășesc mult aceste interese! Eu de obicei mă feresc să ofer like-uri pt că atunci AI Facebook se pune in lucru și de aici beleaua se face cat casa ori acest aspect nu este popularizat pt că este considerat spam! Mulțumesc frumos pentru ajutor MihaelaC esti super !