Întrebare fară răspuns

Care serviciu de telefonie din tara este mai bun în opinia dumneavoastră?

Încercați sa răspundeți la întrebare făcând abstracție de faptul ca suntem pe comunitatea orange. ROG specificați pareri pro și contra pentru serviciile menționate de dumneavoastră.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salutare!

Cel mai bun serviciu este cel care te ajută pe tine. Asta include operatorul care are semnal și viteze la internet care îți sunt necesare, la un preț pe care poți să ți-l permiți.
În concluzie, acel operator care îți oferă cele mai bune servicii in raportul calitate preț, este cel mai bun.
Cum noi, oamenii, suntem diferiți și nevoile noastre de comunicare și percepțiile noastre sunt diferite.
În concluzie, fiecare știe cel mai bine care este pentru ea/ el cel mai bun operator de telefonie mobilă.
Pentru mine și familia mea, cele mai bune servicii le oferă Orange, atât pe partea de telefonie mobilă și internet mobil, cât și pe cea de servicii fixe ( internet fix și tv).

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Niciunul nu e perfect. Am testat deja Voda, Orange, Telekom. Toate pe prepay. Iar raspunsul e: depinde. Depinde de ce ai nevoie, depinde unde esti (pentru acoperire), depinde ce asteptari ai...

Ca idee, eu am plecat de la Vodafone pentru probleme de semnal. Si pot sa zic ca e mai bine la Orange. Dar nu-ti recomand abonament, in special de voce, in general, nu doar la Orange, daca nu vrei sa te trezesti cu el suspendat pentru neplata (ca in cazul YoXo, pentru ca sunt probleme de sistem si nu prea ai cu cine lua legatura eficient), sau cu abonamentul marit peste noapte, si cu notificare pe factura (ca in cazul abonamentelor clasice). Daca vrei Orange, personal eu iti recomnand Prepay.

Dar, din nou, raspunsul e mai complicat decat pare. Si asta din cauza ca fiecare operator are puncte forte si puncte slabe.

De exemplu, la Vodafone, preturile la optiunile cu roaming sunt mult mai mici. Dar in unele zone din tara, semnalul e foarte, foarte slab. Pe de alta parte, am avut neplacerea ca in alte zone din tara, sa am semnal pe Vodafone, si deloc pe Orange. Deci, din nou, nu e un raspuns standard.

Deci daca astepti un raspuns punctual de genul: Orange e cel mai tare, pentru ca...nu te pot ajuta. Si nu stiu daca poate cineva, pentru ca depinde de ceea ce foloseste fiecare.

Pe mine de exemplu nu ma intereseaza sute de GB de net, pentru ca nu folosesc niciodata atat de mult. As prefera in schimb semnal mai bun, astfel incat, netul pe care il am, sa-l pot folosi cu placere.

Serviciul de relatii cu clienti e mixt. La 300 poti sa ai surpriza sa gasesti pe cineva care chiar vrea sa te ajute, poti sa nimeresti pe cineva care sa te ia cu aere de superioritate si sa te refuze cand ceri sa ti se faca legatura cu cineva de la Tehnic (doar un exemplu). Si, cel putin la prepaid, nu ai decat 2 apeluri gratuite pe luna, dupa care te taxeaza 55 eurocenti/apel. Si, mai nou, te taxeaza fara sa te anunte ca urmeaza sa te taxeze. Ceea ce nu e deloc ok. Alti operatori ofera acces direct la serviciul Tehnic, cu numar de telefon dedicat, ca idee.

O alta chestie care se practica la Orange (probabil si la alti operatori) este ca in shop-urile Orange se mizeaza maxim pe crearea de abonamente noi, chiar si atunci cand clientul nu are nevoie de unul. Se face tot ce se poate ca sa se faca abonamente noi. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Ceea ce nu mi se pare ok deloc. Dar ai vrut sa stii.

Pe de alta parte, ai mult mai multe concursuri, promotii, oferte la Orange decat la alti operatori. Ai Comunitatea, care nu stiu sa aiba corespondent la alti operatori. Ai serviciu de chat (Djingo), care din nou, nu stiu sa aiba corespondent, si care de obicei are oameni de treaba si dornici sa te ajute, spre deosebire de 300.

Deci, gandeste-te ce anume te intereseaza. Vrei oferte? Vrei neaparat abonament? Vrei suport ca lumea si de treaba, in caz ca ai probleme cu serviciile? Vrei concursuri, distractie, oameni cu care sa poti vorbi, cum e cazul Comunitatii Orange? Vrei un card de debit/credit super usor de configurat (dar nu lipsit de minusurile lui) cum e cazul Orange Money? Fa-ti o lista, si-ti raspundem cu mare placere, fiecare cu ce stie, si cu parerea lui, la fiecare chestie. Altfel, e foarte mult de scris, dupa cum poti sa vezi, si s-ar putea ca orice as spune eu sa nu te ajute cu nimic, pentru ca nu folosesti nimic din ceea ce folosesc eu de exemplu, sau pur si simplu te intereseaza alte lucruri decat pe mine. Ceea ce e perfect normal. Suntem diferiti, si asta e cat se poate de bine! :)

Voi subscrie la ceea ce a zis si unul din colegii mei: depinde :)
Pentru mine in acest moment: Orange. Am toata familia pe Orange pentru ca avem acoperire buna in zonele in care petrecem cel mai mult timp, iar telefoanele noastre au Vo-WiFi pentru putinele situatii in care semnalul e prost (sau pentru cand suntem acasa, dar in casa nu am semnal de la niciun operator...).
In 2020 am avut mari probleme cu netul mobil - era limitat urat. Acum pare a-si fi revenit.
Pastrez cu mine un prepay Vodafone pentru ca in special in roaming non UE am optiuni si costuri mult mai bune. Spre exemplu, cu 12 euro la Vodafone am avut 1GB de trafic in Serbia si in Macedonia; la Orange ma costa 10 euro/MB si nu aveam optiuni similare.
O vreme am folosit Telekom pentru un abonament de internet. Am masurat si Telekom era singurul cu o viteza de download decenta in acel punct al tarii.
De asemenea am avut un prepay de la Digi. Intre timp mi-a expirat, dar explicatia e simpla: in anumite statiuni montante mi s-a intamplat sa am semnal doar Telekom si Digi, cu zero acoperire Orange/Vodafone. In plus, imi venea cu mult net (prost, dar mult) pe care il foloseam si intr-un dashboard instalat pe masina.
Daca ar fi sa aleg acum, as alege intre Orange si Vodafone. Cu totii au probleme, dar mi se par cei mai decenti de pe piata iar suportul tehnic oferit este mult peste Digi si Telekom.

Acoperirea cea mai mare și buna, în cea mai mare parte a țării este la Orange. Evident că mai există și gauri de semnal, și în anumite zone este bine să ai un telefon de back-up. În România sunt cam 2000 de localități, în care există acoperire de la un singur operator.
Ca să îți faci o idee, cât de cât corectă, aici ai distribuția geografica a hărților de semnal efectuată de Ancom și de utilizatori pasionați de tehnologia GSM.
https://aisemnal.ro/home
https://www.cellmapper.net/map?MCC=226&MNC=10&typ...
În încheiere, înainte de a face un abonament la o companie de telefonie mobila, îți cumperi un sim prepay și testezi la tine acasă și în apropiere și apoi decizi.
Eu am Orange și Telekom ca back-up la 1 euro/luna.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

orange
vodafone
telekom .... rcs-rcs asta ar fi ordinea - telekom nu am folosit niciodata - orange si vodafon se bat pe viteza - orange are oferte mai bune , concursuri , oferte de net in plus la prepay - acoperirea in unele zone din tara sau orase lasa de dorit si la orange si la vodafone - rds rcs are semnal fenomenal pe 2G dar nu are date pe 2G , rcs rds pe 4G e varza la semnal , cu precizare ca serviciul clienti la rds rcs este ceva mai bun decat la toate retelele
telegrafic asa stau lucrurile - si mai sunt multe de spus....

În zona mea orașul Oravița, jud. Caraș-Severin cel mai bun la semnal și viteză la internet mobil este Digi.
Deșii am făcut nenumărate sesizări către Orange în legătură cu această problemă, am rămas doar cu promisiuni de mai bine și atât !
Nimic despre acel upgrade la 4G+ care probabil ar rezolva problema vitezei la netul mobil foarte slabe/proaste în acest oraș !!
Cred că așteptăm degeaba miracole :(

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!