Întrebare fară răspuns

Ciudatenie apel WiFi iPhone

Salutare,
Am o nelamurire (nu ma deranjeaza, doar ca mi s-au aprins "luminile in bord"): in timpul unor apeluri din ultimile zile (cel putin doua, nu stiu daca e mai veche problema) in timpul apelului apare orange4g (ca in poza), in loc de Orange Wi-Fi. Semnalul este de 3G pus manual (fiind la interior, semnalul baleiaza in functie de cat de distanta fata de fereastra).

Pe scurt: sun (sau sunt sunat), apelul WiFi ramane semnalizat de telefon, dar, dupa un timp "cade" in orange4g (dar conectat la WiFi).

Pentru cei care nu au IPhone: cand IPhone-ul este conectat la WiFi, nu apare la ce semnal GSM este conectat telefonul (2G/3G/4G/5G).

Singura setare modificata la WiFi (in telefon) este cea pentru Configurare Proxy setat pe Automat (din 3 optiuni disponibile: Dezactivat, Manual si Automat). Am vazut ca e singura setare prin care pot sa raman cu apelul WiFi activ si sa nu pice in semnal GSM.

Datele tehnice ale telefonului: IPhone SE (2016) cu IOs 15.1 la bord.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut! Nu ai setat tu altceva din telefon? Pare ceva super complicat, și sunt sigur că e la fel de simplă și soluția.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Salut,
Nu. Singura modificare (facuta manual, evident) este cea specificata pe partea de proxy. In rest, am lasat setarile facute de retea (in meniul General->Informatii, imi apare Orange Romania 48.0).

Ca nota de subsol: nu ma deranjeaza ca apare asa si nici apelul nu se inchide, doar apare ciudatenia respectiva de la prima postare.

Daca treci pe Mod Avion, cu WiFi-ul pornit si incerci sa faci un apel de voce, iti merge sau se inchide? In mod normal, ar trebui sa mearga.

E prima data cand vad orange4g scris asa... :)) De obicei, daca WiFi-ul e inchis, si ai 4G, la semnal iti apare "orange 4G", nu "orange4g". Sa nu fie vreun bug de iOS.

Telefonul e cu softul stock sau jailbroken?

Știu că nu se aplica neapărat la tine, dar am găsit o chestie
Dacă nu poți activa sau utiliza serviciul Apelare Wi-Fi, asigură-te că operatorul tău de telefonie oferă serviciul Apelare Wi-Fi și că dispozitivele tale au cel mai recent software. Apoi, urmează acești pași dacă nu poți să activezi apelarea Wi-Fi sau să efectuezi un apel Wi-Fi. Așteaptă două minute după ce termini fiecare pas.

Accesează Configurări > Telefon > Apelare Wi-Fi și asigură-te că opțiunea Apelare Wi-Fi este activată.
Repornește dispozitivul iPhone.
Conectează-te la altă rețea Wi-Fi. Nu toate rețelele Wi-Fi sunt compatibile cu apelarea Wi-Fi.
Activează și dezactivează apelarea Wi-Fi.
Accesează Configurări > General > Transferați sau Resetați iPhone-ul > Resetați, apoi atinge Resetați configurări rețea.
Poți încerca, vezi daca se schimba ceva.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Ca să trecem peste formalități inutile, ai încercat mai multe rețele wifi? Ai proxy pe telefon??? De ce nu în router?
Personal, acea conexiune prin proxy consider a fi o ... dilemă pentru funcționarea apel wifi.
Asa cu recomanda și Radu, cu telefonul în mod avion și wifi-ul pornit e posibil să nu poți iniția/primi apeluri, telefonul fiind de fapt pe VoLTE.

Poate este o problemă cu serviciul wifi. Îți recomand să suni la 300 sau prin intermediul secțiunii contact de la Orange să îți reseteze contul de date și voce, practic să reinitializeze parametrii de voce. Succes!

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Daca e o problema, pare sa fie locala... Am incercat si eu mai devreme, apel WiFi, cu telefonul in Mod Avion, si a mers fara probleme.

Poti incerca si chestiile recomandate de teacher_. Ar fi interesant de vazut daca schimba ceva sau nu. In special ultimele doua (dezactivare/reactivare apel WiFi si resetarea setarilor de retea).

Daca nu, un apel la 300 cum zicea si Razvan, sa vedem daca nu e ceva pe contul tau.

Atașat pentru proxy (ce ziceam ca le am pe automat). Și da, apelul wifi îmi funcționează (am văzut ca îmi apare și in timpul apelului, deci exclus sa rămân fără semnal wifi din moment ce țin telefonul doar in 3G).

Legat de Jailbrake: telefonul e luat de la evomag (liber de orice rețea, testat și cu Vodafone). Plus ca nu văd rostul sa îmi bag degețelele așa tare in telefon.

Rețeaua prin care fac apelul: este digi, atât la birou (prin AP luate de firma cu fir direct din routerul Digi), cât și acasa (router direct digi, fără alte intermedieri).

Ma repet: apelul Wifi îmi funcționează (in 7-8 cazuri fin 10), doar ca e prima data când văd că-mi apare așa la rețea. IOS 15.1 e pe telefon de când a fost lansat și am umblat de câteva ori prin telefon in timpul apelului și nude modifica starea rețelei.

Cred ca e o problema de wifi. Ai incercat si cu alt wifi?

Florinu_4u
Florinu_4u

Florinu_4u

User level
Nivel
0
51 / 100
puncte
Custom field 2
Florinu_4u

In afara de cele doua rețele Wifi Digi (birou și acasa), in Kaufland și Lidl, dar nu pot sa zic dacă se manifesta la fel sau nu. Am văzut ca in ambele magazine îmi apare Orange Wi-Fi, dar , din motive evidente, nu stau cu ochii pe telefon sa văd dacă se schimba ceva. La apeluri văd sa-mi rămână in WiFi, dar apelurile sunt scurte (20-30 secunde), și sunt cam la 7-8 vizite in magazine.

Fie si 2 secunde.... inseamna ca "apel wifi" e functional, deci contul nu are nimic. Mai degraba, cum scriam mai sus, vezi la wifi configurarea prin proxy. Aceea nu e prea ok.... zic eu.

Daca dezactivez acel proxy (chiar daca nu trec nimic la URL), apelul WiFi nu functioneaza in 8-9 cazuri din 10 (in "standby"/cand nu sunt apelat, reteaua ramane pe Orange Wi-Fi, dar cand sunt sunat cade in GSM, indiferent ca semnalul este 2G/3G/4G). Inca n-am dibuit daca acel proxy automat din meniul telefonului are vreo legatura cu mi-a aparut la semnal sau nu, dar tind sa cred ca ori dezactivez proxy si "pierd" functionalitatea de apel WiFi (nu serviciul, ci functionarea lui), ori il tin activ (cu serviciul apel WiFi functional) si imi va aparea acea indicatie de "orange4g" in locul Orange Wi-Fi.

Tocmai ce m-a sunat tehnicul Orange (legat de ciudatenia raportata). Cel mai probabil pe 15.1 (si Orange Romania 48.0) ar fi scapat un bug. Vedem cum se comporta 15.2 (si Orange Romania 49.0). Din pacate, a fost primul apel care a cazut din Apel Wi-Fi in apel GSM in ultimele 10 zile si nu am reusit sa infirm (sau sa confirm) daca problema mai persista in cele 6 minute de apel.

Totusi, apelul urmator (eu catre tata, tot numar Orange) apelul WiFi s-a mentinut (coincidenta sau nu, tot 6 minute a durat).

Vedem pe parcurs ce se mai intampla. Momentan evit sa mai intru pe versiunea Beta (unu la mana: pana in ianuarie aproape sigur va ramane 15.3 Beta 1, doi la mana: indiferent cate rapoarte se vor trimite catre Apple, nu se vor rezolva mai repede de 3-4 saptamani, eventual spre vesriunea finala).

@Pololica, îți mulțumim pentru feedback și te mai așteptăm.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Revin cu un posibil bug. De data asta telefonul e un Huawei Nova 8i (luat de la Orange, cu toate actualizările). Ultima conectare la un Wi-Fi a fost la o rețea UPC /Vodafone. Pe 5GHz, nu am probleme, dar pe 2,4GHz mai cade în GSM. Am observat în zona EMAG de la A1. Apelul 4G funcționează fără probleme.
Nu prea îmi dau seama unde rețeaua rămâne "agățată" întrucât de acasă ma sui în mașină și ma cobor la munca (și viceversa) și nu am sesizat sa ramana wifi în loc de volte.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!