Întrebare fară răspuns

nu inteleg logica preturilor in reteaua Orange

Ma uitam la oferta pentru achizitionarea unui telefon nou cu prelungirea contractului si am observat ca pretul de achizitie a unui Samsung A52s este de 1627 lei la un abonament de minin 8 euro iar la liber e de 2255 lei!!
In comparatie la EMAG la liber e 1680 lei , iar la Altex 1820 lei (tot la liber).In aceste conditii vin si intreb : care este logica preturilor in reteaua Orange? Cum sa-ti fidelizezi abonatii practicand o astfel de politica de preturi?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Buna seara, George ! Este inclusa in pretul de la Orange si garantia extinsa, oare ? Eu nu mi-am cumparat niciodata telefon la liber de la Orange, deoarece preturile sunt in euro si le gasesc putin confuze din aceasta cauza. Totusi, daca vreau sa vad un telefon fizic, in realitate, dau o tura prin Orange Shop-urile din orasul meu, pentru ca aici nu avem showroom-uri de la Emag de exemplu ( eu sunt din Maramures :D ) .

Salutare!

Din păcate, nu trebuie să cauți o logică la așa ceva. Sunt multe chestii care nu au logică și multe altele care au. Pe Orange, ca și pe alte companii de telefonie îi interesează să vândă telefoane cu abonamente și trebuie să iei serios în calcul varianta aceasta, pentru că poți să vii și cu ceva reduceri din puncte thank you, dacă mai ai vreun discount obținut la vreo promoție gen Black Friday, etc. Cam pe asta se mizează probabil și de multe ori, că noi clienții, reușim să obținem la reprelungire ceva reduceri, mai ales dacă ai mai multe abonamente pe cont și puncte thank you. Sigur, o să spui că nu se oferă nici puncte thank you sau alte minuni, dar eu îți pot spune că am un card Orange Money cu ajutorul căruia am făcut o grămadă de puncte, iar dacă faci achiziție de telefon din Magazinul online cu prelungire pe 24 de luni, punctele respective se triplează. Mai încarci și o cartelă prepay de 6 euro și ai și de acolo puncte care se triplează, deci faci ceva reduceri. Sigur, eu ți-am spus din punctul meu de vedere, dar fiecare știe cel mai bine.
Sunt mulți care au doar un singur abonament și pentru ei nu este mai deloc rentabil să ia de la Orange telefon și bineînțeles că se duc spre magazinele de specialitate și își aleg ceva cu ajutorul cardului de rate sau cum au posibilitate.
Deci fiecare face cum îi este mai bine, dar aceste calcule trebuie văzute din toate punctele de vedere!
Succes în orice alegere ai face!

Nu voi înțelege niciodată logica de a cumpăra un telefon mobil cu abonament.
Cel mai bine e să-l cumperi la liber și să nu te "legi" de operator pentru 1 an sau 2 (depinde de contractul încheiat).
Încearcă să-l iei la liber (eventual în rate fără dobândă)!

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

”Logica” este foarte simplă: Dacă tot vrei abonament, consideră că punctele TY cu care Orange te-a momit să rămâi fidel abonamentului sunt consumate gratuit doar pentru a acoperi un preț pompieristic menit să reducă la inutil acele puncte de fidelitate. De aici la prețurile mari practicate la device-uri... e doar un ...hop.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!