Întrebare fară răspuns

Setari pentru Internet 4 g

Buna , am cartela foarte veche de cca 10 ani. As vrea sa stiu daca se poate sa primesc sms cu setarile pt net 4 g sau e neaparat sa merg într-un magazin orange ? Stau cu H+ si abia merge netul...‍♀️

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

  • De aici poti sa-ti trimiti setarile automat pe telefonul tau https://www.orange.ro/setari-telefoane/#/
  • avand in vedere ca ai un sim vechi este bine sa ti-l schimbi - daca ai abonament acest sim il poti schimba gratis din contul tau my orange
mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

Bună@Larisa.ISA,
Nu e neapărat nevoie să mergi într-un Shop sau alt magazin Orange, dar trebuie să te pricepi un pic. Trebuie să mai știi și faptul că, intrarea în Magazinele Orange se face in general pe baza certificatului verde.
Poți cere însă și ajutorul celor de la 300 sau de pe Chat Djingo pentru a putea fi îndrumată corespunzător.
Baftă!

Setarile sunt aceleasi si pentru 3G si pentru 4G, si probabil ca si pentru 5G. Ma indoiesc ca problema ta e una legata de setarile de internet. Daca telefonul tau are H+ (adica 3G) si nu e setat cumva sa stea doar pe 3G, nu are nevoie decat de semnal (ceea ce poate sa depinda in functie de zona in care te afli) ca sa treaca pe 4G.

Ce telefon ai? Pe alt telefon ai 4G in aceeasi zona? De asemenea, presupun ca vorbim despre internetul mobil, nu fix si TV, ai o optiune cu internet activa pe cont? Sau e abonament?

Asigura-te de asemenea ca telefonul nu e setat sa stea fortat pe 3G.
In general, la Android, optiunea asta se regasete in Setari (Settings) > Retea & Internet (Network & Internet) > Retea Mobila (Mobile Network) > Tip de retea favorit (Preferred network type). Aici ar trebui sa fie setat pe 4G/3G/2G, presupunand, evident, ca telefonul suporta 4G in primul rand.

@Larisa. ISA, pentru că spuneai că ai o cartelă foarte veche, încearcă să faci totuși o schimbare de SIM într-un magazin, să vezi dacă problema se rezolvă sau persistă.

Ca sa verifici daca e sau nu o problema
cu SIM-ul, trebuie sa incerci alt SIM (care stii ca merge ok in alt telefon) in telefonul tau. Asta e testul. Daca merge ok, atunci concluzia e clara: ai nevoie de un SIM nou.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!