Întrebare cu răspuns(uri)

Pot sa folosesc cartela sim 4g intr-un telefon cu 5g?

Am cumparat un telefonb nou care are 5g, pot sa folosec cartela sim cu 4g?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Omul nu cred ca vrea acces la cine stie ce servicii, ci doar vrea sa stie daca merge un prepay 4G pe un telefon 5G. Raspunsul simplu si direct e ca DA.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (28)

97%

28 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

97% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut, Valimoisa2021!

Da, poti. Doar ca, daca vrei sa ai si acces la 5G, trebuie sa fii abonat, si sa ai un abonament 5G. Plus acoperire in zona respectiva, evident.

Daca ai deja toate astea, in caz ca nu iti trece telefonul automat pe 5G, da un telefon la 300 sa-ti activeze tot ce trebuie pe cont. Oricum, nu trebuie inlocuita cartela.

Bafta! :)

S-ar putea sa fiu complet pe langa subiect, insa, din cate stiu, tehnologia 5G necesita practic un nou modul radio in aparat si nu este backwards-compatible. Pentru moment majoritatea (sau toate?) telefoanelor care suporta 5G functioneaza si cu 2G/3G/4G, insa acest lucru ma gandesc ca se va schimba pe masura ce 5G-ul va fi dominant. Vor ramane doar modulele radio 5G, acestea vor fi (teoretic) mai ieftine, iar retelele mobile vor fi simplificate si nu vor mai suporta generatiile anterioare. Vorbim de ceea ce se va intampla peste niste ani, dar mno.
Asa ca revin: cel mai probabil un telefon 5G acum suporta 4G. Peste 6-7 ani s-ar putea sa nu mai fie adevarata afirmatia :)

Nu am abonament 5g telefonul l-am cumparat din Londra si saptamana viitoare ajung in tara si vrea sa-mi cumpar o cartela orange care normal are 4g si de asta intreb aici in comunitate daca functioneaza cartela sau sim nu abonament

Din pacate, ai mai multe lucruri de luat in calcul:
1. telefonul, zici ca l-ai cumparat din UK. E posibil sa nu se inteleaga prea bine cu operatorii din Romania. Merita incercat, binenteles.
2. ai nevoie de un abonament 5G si acoperire, pentru a putea beneficia de serviciu. La Orange nu stiu sa se poata altfel. Iar cel mai ieftin abonament cu acces 5G pare sa fie cel de 15 Euro.
Ai aici mai multe detalii: https://www.orange.ro/abonamente/

Serviciul nu este disponibil (momentan) cartelelor PrePay.

Vestea buna e ca, asa cum zicea si Trixen, nu trebuie sa schimbi SIM-ul ca sa poti folosi telefonul. Un SIM clasic ar trebui sa functioneze fara probleme, pe 4G. Pentru 5G...ai nevoie de abonament.

Mai pe scurt: da, cel mai probabil va merge (daca telefonul nu e codat sau ceva), pe 4G, dar din cauza ca e luat din UK, e posibil sa nu ai acces la servicii precum VoLTE sau VoWIFI (cel putin nu fara o reinstalare de soft).

Dar asta depinde si de telefon. Ce telefon ti-ai luat?

La Androide, in general se aplica ce ziceam mai sus. La iPhone, e posibil sa-ti mearga asa cum e. Dar din nou, doar pe 4G daca e cartela PrePay.

Ok, atunci ar trebui sa mearga fara probleme pe 4G, cu o cartela prepaid normala. Daca iti merg si serviciile de VoLTE si VoWIFI, norocul tau. :) Dar stiu ca in general nu merg, decat daca telefonul este dedicat pietei respective, saaau, cum ziceam mai sus, daca ii faci tu o reinstalare de soft, cu un soft corespunzator pentru zona asta.

Momentan incearca cu un SIM normal si vezi cum merge. Daca e ceva, si-ti merge, sa ne spui si noua! :)

Omul nu cred ca vrea acces la cine stie ce servicii, ci doar vrea sa stie daca merge un prepay 4G pe un telefon 5G. Raspunsul simplu si direct e ca DA.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!