Întrebare fară răspuns

Pixel 6 VoLTE

Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 3 din 5

Oare cat va mai dura pana putem obtine macar un deadline? Are Orange de gand sa colaboreze cu Google privind aceste functii de telecomunicatii esentiale pentru anul 2022?

Oare Orange chiar nu realizeaza ca este totusi o comunitate (fie ea mica) ce este gata sa se aboneze pt. a beneficia de suport 5G pe terminalele Google Pixel?

Fratilor, au trecut ani de zile de cand aceasta problema persista si suntem ignorati total.

Orange Romania, va rog, fiti deschisi la dialog cu Google si intrati in randul tarilor civilizate!

Nu e doar Orange devină, toate companiile de telecomunicații din Romania ar trebui să facă asta. Și am luat legătura cu Google și au confirmat că ei nu dau drumul că nu vinde oficial telefoanele în Romania.

@ThePresident stiu ca nu este numai Orange in culpa dar ei se pot diferentia aici fata de competitie prin puterea exemplului ("noi tinem cont de comunitate, de feedback-ul clientilor" etc.)

Cu tot subiectivismul nostru, Orange nu poate nega ca e o paine de mancat cu aceasta speta si pur si simplu aleg sa fie comozi / indiferenti.

Eu unul exclud varianta ca nu renteaza financiar aceasta colaborare, totusi ar fi un capital de imagine excelent un eventual parteneriat oficial cu Google.

Ce pot să zic decât că așa e în România. Dezinteresul și comoditatea e mai bine decât chiar să îți ajuți clienții. Dau un exemplu. Am cumpărat o pereche de RAM pentru laptop și una din plăcuțe a fost defect. Am trimis înapoi și doar mi-au spus da nu facem nimic și au dat motive aiurea. Am luat legătura cu producătorul (Kingstone) și culmea ei imediat au schimbat plăcuțele dar dealerul din România ia fost mai ușor să zică scuze și nici măcar să încerce să îmi zică că trimite la producător dar nu poate promite pentru nimic. Din păcate așa funcționează Romania. Sincer m-am gândit chiar să îmi cumpăr o cartelă din străinătate și să folosesc aici.

Eu i-as intreba altceva pe cei de la Google: de ce nu se vand telefoane Google Pixel oficial in Romania? Nu e singura tara. Dar pentru ca suntem in Romania, intrebarea e pentru Romania.

Pentru ca, poate, in felul asta, putem sa ajungem si la un raspuns la intrebarea: de ce nu au telefoanele Pixel suport pentru VoLTE, la niciun operator din Romania?

Interesul e cu siguranta de ambele parti. Si pentru Google sa-si vanda hardware-ul, si, eventual si pentru operator sa-si faca abonati noi, pe baza lui. Eu nu mi-as face abonament, la niciun telefon, doar pentru 5G. Nu consider ca merita in momentul asta. Dar partea cu VoLTE-le (si VoWiFi) ma intereseaza si ma afecteaza si pe mine, si e o piedica in calea achizitionarii unui Pixel.

Dar, cum ziceam si cu alta ocazie, nu cred ca tine de Orange. Sau de vreun alt operator din Romania. Interesul e de ambele parti, si sunt sigur ca e suficient de mare, pentru ca orice abonament in plus e un ban garantat in buzunarul operatorului. Tind sa cred ca tine in exclusivitate (sau, oricum, in mare parte), de Google. Deci, acolo cred ca trebuie intrebat. Mira-m-as ca, din toti operatorii din Romania, sa nu vada niciunul potentialul de afacere adus de comercializarea unui device cautat de toata lumea. Chiar m-as mira. Deci, din nou, nu cred ca problema e la operator, ci la Google. Si posibil la birocratia din Romania.

Dar Orange ar trebui sa faca primul pas!
Daca nu stie procedura exista solutie foarte simpla, contacteaza compania mama OrangeFR ca acolo functioneaza indeplin telefonul si sa le explice procedura cum si ce trebuie facut!

Heavyd
Heavyd

Heavyd

User level
Nivel
0
76 / 100
puncte
Custom field 2
Heavyd

@DanielaH exista vreo noutate in acest sens? Planuieste Orange Romania sa suporte terminalele Google Pixel in viitorul apropiat?

Se pare ca si pe Orange Romania ii doare in cu** de noi!

Heavyd
Heavyd

Heavyd

User level
Nivel
0
76 / 100
puncte
Custom field 2
Heavyd

@DanielaH multumesc pentru raspuns. Ne puteti spune macar daca se discuta sau se ia in calcul sa se ofere suport pentru aceste modele de telefoane? Cam de cate solicitari ati avea nevoie din partea noastra (a utilizatorilor) pentru a lua in serios aceasta solicitare?

Am aprecia cu totii sa aflam macar care este perspectiva in viitorul apropiat pentru ca, dupa cum puteti observa, avem o rabdare de fier. Preferam sa asteptam "o minune" decat sa folosim soft-ul mizerabil de la competitori (Xiaomi, Samsung samd.)

Multumesc!

Din păcate toată problema asta nu e doar de la Orange. Google la fel e devină, pentru a da liber acestor funcții google trebuie să colaboreze cu serviciile din Romania și ca din partea lor să se vândă oficială și în Romania telefoanele lor. Pentru asta ar trebui ca toți operatorii din Romania să ia legătura și să convingă ca Google să își vândă telefoanele și în Romania cea ce nu fac. Operatorii doar zic că Google nu vor să de-a liber și google zic că operatorii din Romania nu sunt interesați. Eu de exemplu am găsit o soluție. Mi-am luat o cartelă din Germania și pot folosi orice rețea vreau în români ca de exemplu în orașul meu unde stau părinții rețea Orange e mai bună și pur și simplu aleg rețeaua aia și în orașul unde stau eu pun pe Telekom. Pe lângă pot folosi toate serviciile ca și VoLTE și WIFICall fără probleme. Nu mai e problema mea că operatorilor din Romania nu le interesează de noi. Dacă nu vor banii noștri trecem la alții, așa simplu e

@product_red, de discutat, se discută, binențeles, ne-am dori și noi să-l avem în portofoliu, dar din păcate momentan nu avem un alt răspuns.

Cât timp se discută eu folosesc rețeaua de la alte companii care îmi oferă aceste servicii. Că plătesc 10€ la Orange sau la altă companie tot una îmi e. Având o cartelă din germania îmi oferă și mai multe avantaje, dacă nu am semnal de la un operator din Romania sare direct pe rețeaua unde este semnal. Romania a fost recunoscută fiind una din țările cu cea mai bună acoperire și viteză iar acuma nu mai fac nimic. Nici 5g nu avem în România și se pare că nu se grăbesc să schimbe acest lucru

@ThePresident spune-ne si noua, te rog, ce tip de cartela folosesti si de la ce operator?

Daca Orange nu vrea sa faca nimic, iau si eu in calcul aceasta ruta.

Multumesc!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!