Întrebare fară răspuns

Pixel 6 VoLTE

Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 5

Eu sunt de părerea cât și operatorii din Romania cât și de la cei de la Google. Dacă operatorii din Romania ar contacta și ar spune că vor să promoveze telefonul și în România atunci Google ar fii nevoit să colaboreze cu ei și să adauge la fel VoLTE și VoWIFI. Pe lângă asta restul funcționează totul perfect telefonul acesta chiar și fără aceste funcții. Doar că nu pot telefona prin 4g nu mă deranjează drept tare de multe ori prefer așa să fie doar prin 2g. Dacă ești în oraș mare și ai acoperire bună la 4g este ok dar undeva rural mai multe probleme face decât să ajute și în rest funcționează ca orice alt telefon. Eu doar m-aș bucura dacă operatorii din Romania ar lua legătura cu Google să probeze și telefoanele lor. Mi-e personal cât toți prietenii mei au un telefon de la Google și suntem mai mult ca mulțumiți. Dar ar face asta de exemplu Orange ar câștiga mulți clienți și în România, telefoanele sunt ieftine și bune și Pixel 6 este unul din cele mai bine vândute telefoane android în acest moment

In Italia, din ce pot eu sa vad, se vinde oficial: https://store.google.com/it/category/phones?hl=it&pli=1

Despre Austria nu am gasit momentan nimic. Nici ca ar merge, nici ca nu. :)) Se vand anumite produse, dar nu vad sa fie si telefoanele. Dar daca tu stii sigur ca merge, atunci nu stiu ce sa zic.

In Austria și Italia se vinde oficial telefoanele de aia sunt toate funcțiile acolo. Astea sunt țările în care se vinde oficial. Și Romania ar putea să fie aici dacă operatorii Romania ar colabora cu Google.

Google trebuie sa ia certificate de la Google, iar o dată ce ia certificare, va putea modifica acel cartier settings care în cele din urmă vor modifica acel fișier build.prop care permite accesul la 5G, VoLTE și VoWIFI.
Pentru faptul că noi nu avem aceste servicii este vina Orange Romania.
Pentru faptul că Google a implementat acest proces tâmpit care pune utilizatorii la mila operatorilor, Google este de vina.

In setările telefonului exista o secțiune Carrier settings. Ultimul update a fost în 30.09.2021 cu vreo 2 luni înainte de lansarea seriei Pixel 6.

@ThePresident,

Ai verificat sau arunci numa poze aiurea?
In Austria daca verifici nici un telfon Pixel nu se vinde!

@AndrSav

Yep, reavointa atunci ii de pe partea orange ro ca nu vrea sa ia certificatea....

Heavyd
Heavyd

Heavyd

User level
Nivel
0
76 / 100
puncte
Custom field 2
Heavyd

@heavyd scuze, pusesem un răspuns mai lung dar nu a fost postat.

Orange Romania, conform procesului Google, trebuie să obțină cerificarea de la Google în așa fel încât să aibă dreptul de a pushui updateuri la carrier settings care în cele din urmă va modifica build.prop.
Dacă vă uitați în telefoanele Pixel, carrier settings version este 30.09.2021, cu 2 luni înainte de lansarea seriei Pixel 6.

Pe de altă parte și Google e vinovată pentru faptul că a complicat procesul atât de mult. Și da, Google poate să facă override la tot procesul cu un update de soft, dar nu vrea. Ei zic că e intended functionality.

Heavyd da am verificat și înainte de ce să postez acea poză. Tu verifici ce spui înainte ce judeci pe alții? Uite-te pe Google store si acolo vezi toate continentele cu țările unde se vinde oficial produsele lor

Urmaresc si topicul de pe google support forum, Google da vina pe operatori, operatori official nu zic nimica.
Am deschis ticket catre oragnge saptamana trecuta, saptamana aceasta am fost sunat ca au trimis setarile si sa dau restart la telefon dar nimica (logic)
Si cand am zis ca Orange trebuie sa contacteze pe google cam so mirat operatorul.
Ok ca nici Google nu are interese dar nici pe Orange Romania nu vad sa o deranjeze!

Heavyd
Heavyd

Heavyd

User level
Nivel
0
76 / 100
puncte
Custom field 2
Heavyd

@thepresident produsele lor nu înseamnă automat Pixel. Dacă erai curios, mai dădeai un click pe siteul Austriei și vedeai că vând DOAR 2 categorii de produse, telefoanele Pixel nefiind printre ele.
In schimb, pe siteul Germaniei vei găsi și telefoane Pixel.

Nu îți trimite google special doar pentru tine uns soft pentru să poți activa VoLTE. Pe Orange bine înțeles nu îi interesează că nu câștigă cu nimic în plus dacă ai sau nu ai această funcție. Doar când oficial Google vinde produsele lor în România va colabora cu operatorii din Romania adică toți nu doar Orange atunci Google va putea lansa un soft unde ai și VoLTE dar să se întâmple asta ar trebuii ca toți operatorii să vorbească cu cei de la Google și să zică că doresc să promoveze acest telefon

@heavyd de acord cu tine, cu mențiunea că certificările respective nu sunt gratis. Nu știu cât costă, că e 1000 euro dau 100.000 euro, dar Google are un oarece interes acolo....

@thepresident de VoLTE poate nu îi interesează pe cei de la Orange. Dar de 5G ii interesează.
Cel mai ieftin abonament cu 5G este 15 euro.
Doar pe topicul asta suntem 9 persoane diferite care au aceasta problema. Deci presupunând o mărire de abonament de la 8 euro la 15 euro că sa ai 5G, pentru 9 utilizatori pe an, Orange câștiga în plus 756 euro/an.
Și repet, doar cu 9 utilizatori. Dar sunt câteva sute/mii de utilizatori Pixel in Romania, iar certificarea respectiva oricum și-o vor lua mai devreme sau mai târziu.
Deci până atunci, doar pierd mii/zeci de mii de euro pe an...

Si condiția ca serviciile 5G, VoLTE și VoWIFI să meargă nu depind de faptul că Google vinde telefoane pixel in țara respectivă.
Ai mai jos o poza cu lista țărilor în care telefoanele Pixel se vând oficial și lista țărilor în care este disponibil 5G. Le-am încercuit cu roșu pe cele din Europa unde nu se vinde Pixel, dar totuși este disponibil 5G.

Una e serviciile 4g și 5g și cealaltă e VoLTE și VoWIFI. Ba da contează dacă sunt oficial vândute pentru că aceste subfuncție de la 4g cere un certificat și cât timp google nu are permisul de a vinde într-o anumită țară nu are dreptul de a implementa acel fișier XDA în softul lor să funcțiune VoLTE și cu rețelele din Romania. La fel eu am in abonamentul meu de la Orange 5gb ce pot folosi prin 5g și recent am fost în Germania și a funcționat perfect. La fel cum în România folosesc 4g normal ca oricare doar că nu am acces la subfuncțiunea VoLTE

Guys, operatorul (nu doar Orange, dar Orange in cazul asta) nu limiteaza accesul la VoLTE. Singura conditie pe partea operatorului este sa ai SIM-ul provizionat. Lucru care se face foarte usor (in caz ca nu e deja) cu un apel la Relatii Clienti. Restul e treaba telefonului.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!