Întrebare fară răspuns

Sfaturi Orange Money

Salutare Comunitate,

Am nevoie de ajutorul vostru. Ma bate gandul sa incerc Orange Money, si as vrea cateva pareri. :)

V-ati face Orange Money? Daca da, de ce? Cei care aveti deja, ce v-a determinat sa va faceti cont Orange Money? Sunteti incantati de alegerea facuta?

Din cate am putut eu sa vad, pare interesant...dar sunt cateva chestii pe care nu le-am gasit pe site-ul Orange, si cred ca ar fi util de adaugat/explicat mai bine, cum ar fi:
1. cum pot sa inchid contul Orange Money? Se poate inchide la fel de usor cum e deschis?
2. in cazul cardului de credit Orange Money, observ ca se beneficiaza de rate fara dobanda, cu toate astea, pe site-ul Orange (https://www.orange.ro/money/comisioane/), pare sa existe o dobanda anuala cuprinsa intre 18% si 38%. Deci...ce-i cu dobanda aia? Cand se aplica?
3. este nevoie de un card fizic sau se poate folosi linistit cu un card virtual adaugat in wallet?

Ce ma sfatuiti?

Intrebarea e deschisa, evident, atat clientilor cat si staff-ului Orange. :) Apreciez orice opinie, indiferent de unde vine. :))

Mersi frumos!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 3 din 4

Hmmm...interesaaant. :)) Well, in cazul asta, nu stiu ce sa zic. Unele notificari intr-adevar se primesc prin SMS. Dar...nu la tranzactii.

Adica, presupun ca ai primit si tu notificari de la OrangeMoney (sender) in care erai informat ca ti-a fost emis cardul virtual, ca ai facut o cerere pentru card de debit/credit... Astea da, se primesc intr-adevar, prin SMS. Dar la tranzactii...eu unul n-am primit, si nici n-am vazut sa ai optiunea asta in aplicatie. Personal sunt foarte ok cu notificarile in aplicatie. Nu tin neaparat sa imi trimita si SMS. Dar daca ai datele mobile inchise sau ceva...da, e utila si functia asta.

O observatie foarte buna. Mie mi-a scapat acest detaliu. :))

O să vă obișnuiți treptat și lucrurile se vor perfecționa in timp, sunt convins de asta.
Eu sunt foarte mulțumit de cel de debit, iar de credit nu-mi mai fac deocamdată, pentru că am de la BRD.
Succes!

Notificările prin SMS nu mai sunt disponibile în cadrul Orange Money. Pana acum câteva luni se primeau , acum doar cele tip push.

Da, mi-a fost confirmat in cadrul chat-ului din aplicatia Orange Money, ca din august nu se mai primesc notificari prin SMS.
De ce nu au actualizat pe site, nu stiu. Azi am primit cardul fizic si pe acea foaie cu care a venit cardul apare chestia cu notificari prin SMS…

S-a trimis o notificare in orange money legata de sms. Legat de transfer prin iban acesta se realizeaza doar in zilele lucratoare. Alimentarea in schimb se face instant inclusiv in weekend. Ce ma deranjeaza pe mine la orange money este rambursarea cardului de credit. Iti ia instant suma din cardul de debit insa linia de credit revine spre 0 cu banii rambursati la minute bune. Nu stiu de ce dureaza atat de mult e un transfer intern ar trebui sa se faca instant

Salut tuturor!
În prezent se primesc notificări de tip push din aplicație pentru tranzacții. Pentru tranzacțiile efectuate din aplicație (alimentare, transfer IBAN, plată furnizor) se primește confirmare și prin email.
Odată cu ultimul update de Android și iOS a dispărut opțiunea de notificare prin SMS din aplicație.
Colegii noștri lucrează la actualizarea informațiilor de pe site și vă mulțumesc foarte mult pentru feedback.

Legat de cei 10 lei pentru livrare card fizic prin curier, cum sunt luati cei 10 lei? Trebuie sa fie pe card si sunt retrasi automat sau cum? Am primit cardul, dar curierul doar mi-a dat plicul si a plecat.

Este oarecum firesc sa fie mai greu de închis un card . Se fac anumite verificări, dacă exista plati restante , dacă mai exista bani în cont care trebuie transferați, etc.

In afara de dorinta de a tine clientul sa nu plece...nu vad niciun alt motiv, sau mai bine zis, niciun impediment de ordin tehnic, pentru care chestia asta nu se poate face mai repede. Mult mai repede.

Toate verificarile se pot face automat, direct din aplicatie.
Daca esti cu contul pe minus la cardul de credit, pop-up: nu putem inchide contul acum pentru ca trebuie sa-ti achiti intai datoria. Fa asta si incearca din nou.
Daca esti cu contul pe plus la debit: pop-up: nu putem inchide contul acum pentru ca ai bani in cont. Transfera-i si incearca din nou.

Astea sunt niste verificari care se poat face foarte usor, direct din aplicatie. Nu e nevoie de apel la 300, nu e nevoie sa astepti 30 de zile. Cel putin nu teoretic. Daca e vreo lege care interzice inchiderea unui cont in mai putin de 30 de zile, eu nu o stiu. Dar nu cred ca e, pentru simplul motiv ca sunt banci care au posibilitatea, si mai mult, dau posibilitatea clientului, de a-si inchide contul cand vrea el, direct din aplicatie.

Deci...daca la alte banci se poate, cu siguranta s-ar putea si la Orange Money IFN. Cu atat mai mult cu cat se vrea a fi o varianta mult mai bine digitalizata si mai "moderna" de institutie financiara.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!