Întrebare fară răspuns

Fibră optică în apartament când clădirea are deja fibră optică (FTTB)

Salut,

Cum pot proceda sa conving pe cineva de la Orange să instaleze firbra optica pana in apartament? Au fibră optică trasă în bloc, însă în apartamente oferă doar serviciul ADSL care pe lângă vitezele mici se foloseste și de cablurile de cupru de la construcția blocului. Cabluri care sunt din secolul trecut.

Am spus ca sunt dispus sa acopar eu cheltuilele, doar să tragă fibră până în casă.

Dacă achiziționez un pachet ceva cu televiziune, vor instala și fibră? Banuiesc ca nu pot oferi serviciu TV prin ADSL. Trebuie să aiba cel putin UTP pentru IPTV?

Mulțumesc

Răspunsuri

Daca e fibra pana in bloc nu e ADSL, ci VDSL. Fibra intra intr-o pizzabox si de acolo se duce la clienti pe cablu de cupru in modemuri. Pe VDSL se da IPTV prin aceeasi sarma, ca iti iese din modem.
Fibra direct sigur nu vei avea avand in vedere ca trebuie modificata reteaua si nu vor face ei asta pentru un client PF.

Salutare!

Eu zic să mai întrebi și pe alții, iar dacă sunteți mai mulți, șansele cresc simțitor și poate reușești. Cred că poți totuși să pui și o întrebare la serviciul.clienti@orange.ro, că nu strică și poate se găsește o minte luminată care să îți rezolva problema.
Baftă!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!