anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Schimbare de la ipv6 la ipv4

Galusca_Vasile
Începător
Buna ziua, oare cum pot schimba internetul din Ipv6 in Ipv4 sa imi pot face port forwarding pentru un server HTTP?
8 Răspunsuri 8

FLo1
#StarMember
Se poate condiționând furnizarea serviciului de internet de acest aspect. Și ca să nu uit, în nici un caz prin SIM, că nu ai șanse, indiferent de numele operatorului.

Neaplicabil
Poți fi un pic mai concret? Iată, eu de exemplu am, IPv4 dar și IPv6 ca utilizator de internet... când vine vorba despre site-uri însă am alocat un IPv4 de la furnizorul de hosting contra-cost.

FLo1
#StarMember
@alterego: E simplu si foarte clar: Un IP (acea adresă sub forma unui grup de câte 4 numere depărțite între ele cu semnul ”.”), fie el chiar și dinamic, dar să-l poți accesa din orice colț de internet. Cam greu la Orange cu așa ceva, iar gratuit nici poveste.

Neaplicabil
@FLo1 hai că știu cu ce se mănâncă IP-urile și clasele de IP-uri, statice sau dinamice, dar n-am înțeles exact ce vrea să facă autorul postării?

sorinike
Junior
Înveți subnetare in IPv6

FLo1
#StarMember
@alterego: Pentru un server sau alt device (camera, DVR, FTP etc), povestea e aceiași: conectate la rețeaua Orange de internet, să le poți accesa din orice locație. Pentru asta ai nevoie de un IP public, nu un IP rutat în spatele ”jucăriilor” Orange. E ca și cum accesând din internet IP-ul de forma 192.168.X.Y ai spera să poți accesa routerul tău de acasă. :))

sorinike
Junior
Dacă ai un nvr și e și hikvision, ai posibilitatea sa îl administrezi cât de cât (fata de deloc) de la distanță. Deși maparea chiar și automata (Nat, upnp) nu merge pe Internetul la cartela, dacă înregistrezi dispozitivul pe hik connect și de la distanță, prin ivms4200 adaugi nvr-ul prin contul hik conect, ai posibilitatea sa modifici parametri. Tocmai am făcut-o eu zilele trecute, dacă asta e problema, sa știi ca merge cum am zis mai sus

Anonim
Neaplicabil
Trebuie sa iei legatura cu Orange sa-ti activeze dual stack, ca banuiesc ca vorbim de un abonament de net fix. Probabil initial ti-au alocat doar IPv6 pe cont. In contractele de net fix ar trebui sa gasesti si o optiune denumita ''DS-lite''.